Print Friendly, PDF & Email

De Hippe Vegetariër draait voor mij om lekker in je lijf zitten, je gezond voelen en fit zijn. Zelf vind ik deze balans door gezond te eten, regelmatig te sporten, met aandacht om te gaan met mijn lichaam en af en toe goed te feesten en te genieten van het leven. Wat hier ook bij hoort is rust vinden tussen alle drukte door en daar helpt yoga mij bij. Viki Boviatsis van yogastudio Tula in Amsterdam zal ons deze zomer iedere week verrassen met een yogafilmpje dat je thuis kan meedoen voor ontspanning, lenigheid en kracht: ieder lichaamsdeel is aan bod gekomen! Vandaag als afsluiting een meditatieve sessie voor het slapengaan. Yoga voor de avond. Kijk het filmpje en doe mee.

Yoga voor de avond
Dit is een ontspannende korte meditatieve sessie, ideaal voor de avond, voor het slapengaan. In dit geval uitgevoerd door Ruben, mijn lief en mede-eigenaar van yogastudio Tula! Geen woorden, geen gedachten. Sluit je ogen en doe mee met mijn filmpje.

Mediteren in yoga
In onze westerse samenleving zijn de meesten van ons druk. We hebben vaak niet veel tijd in onze overvolle agenda’s. Juist die tijd voor ons zelf is ontzettend belangrijk. Een ontspannende korte meditatieve sessie helpt om meer balans in het leven te brengen. Meditatie bevordert de geestelijke en lichamelijk gezondheid, dit is tevens bewezen door vele wetenschappelijke studies. Door te mediteren zal je lichaam en geest ontspannen wat stress tegengaat. Ook is het bewezen dat meditatie de kwaliteit van slaap verbetert, dus is het een perfecte avondsessie voor het slapen gaan. Echter kan mediteren ook in de ochtend of op een ander tijdstip. Verder bevordert meditatie ons zelfvertrouwen, omdat we onszelf steeds beter leren kennen als we de aandacht naar binnen keren. We denken positiever, waardoor we onze innerlijke zelf sterker maken. Dit zal onze kwaliteit van leven verbeteren. Meditatie zal altijd een proces van zelfontdekking blijven. Het zal leiden tot meer zelfbewustzijn. Dit zal meer richting en betekening in ons leven brengen. Probeer het zelf!

Meer yoga?
Heb je meer tijd? Kom dan naar yogastudio Tula in de Spaarndammerbuurt van Amsterdam en doe mee met een van onze lessen. We hebben speciale yogalessen gericht op meditatie waarna je stressloos en ontspannen weer de deur uitgaat.

Door gastblogger Viki Boviatsis, www.tula-amsterdam.nl

Summary
Article Name
/vegetarische-recepten/parelcouscous-met-bloemkool-en-olijven/