Print Friendly, PDF & Email

De Hippe Vegetariër draait voor mij om lekker in je lijf zitten, je gezond voelen en fit zijn. Zelf vind ik deze balans door gezond te eten, regelmatig te sporten, met aandacht om te gaan met mijn lichaam en af en toe goed te feesten en te genieten van het leven. Wat hier ook bij hoort is rust vinden tussen alle drukte door en daar helpt yoga mij bij. Viki Boviatsis van yogastudio Tula in Amsterdam zal ons deze zomer iedere week verrassen met een yogafilmpje dat je thuis kan meedoen voor ontspanning, lenigheid en kracht: ieder lichaamsdeel komt aan bod! Maar vandaag beginnen we bij de ochtend, want niets is zo belangrijk als je dag goed beginnen met een fijn ontbijt én yoga.

Yoga voor de ochtend
We hebben de neiging om gehaast onze dag te beginnen. Onze gedachten razen door ons hoofd als afleidingen. Deze maalstroom aan gedachtes noemen we in de yoga vrittis. Om het beste uit je dag te halen is het belangrijk om kalm de deur uit te stappen. Deze korte serie oefeningen kan je hierbij helpen: kijk het filmpje en doe mee! Essentieel hierbij is de aandacht voor onze ademhaling.

Ademhaling
Het allerbelangrijkste is dat je bewust wordt van je ademhaling. Hoe drukker we het hebben, hoe meer spanning we opbouwen in ons lijf en hoe meer we de neiging hebben om hoog in de borst te ademen. Wanneer de adem hoog zit, trekken we automatisch de schouders op, wat voor stijfheid zorgt in onze nek en schouders. Gelukkig kunnen we hier gemakkelijk iets aan doen: observeer je adem en kijk of je de ademhaling laag naar je buik kunt brengen. Bij iedere inademing voel je hoe je navel zich uitzet richting het plafond en bij iedere uitademing zakt je navel weer terug in je buik. Probeer ook je schouderbladen omlaag en meer naar elkaar toe te brengen, zodat je hart meer ruimte krijgt en jijzelf ook groter wordt.

Vitale start van de dag
Deze simpele yoga oefeningen zorgen voor meer ruimte in je lichaam en geest, waardoor je makkelijker de deur uitstapt. Met deze serie boost je je zelfverzekerdheid en met je diepe ademhaling zorg je voor vitaliteit gedurende je dag.

Herhalingen
Deze sessie kun je iedere ochtend één keer volledig doen. Herhaal de oefening waarbij je je neus naar je knie brengt 5 á 15 keer per kant. De twist waarbij de knie naar de andere kant komt kun je 5 á 10 ademhalingen vasthouden. Het aantal herhaling hangt af van wat jou lichaam aankan en natuurlijk de hoeveelheid tijd die je hebt.

Meer yoga?
Heb je iets meer tijd? Probeer dan ook de cat/cow pose mee te nemen in jouw morning practice, die oefening ontdek je binnenkort als ik je alles leer over ‘yoga voor de rug’. Nog meer tijd? Kom dan naar yogastudio Tula in de Spaarndammerbuurt van Amsterdam en doe mee met een van onze lessen.

Door gastblogger Viki Boviatsis, www.tula-amsterdam.nl

Summary
Yoga voor de ochtend
Article Name
Yoga voor de ochtend
Description
Viki Boviatsis van yogastudio Tula in Amsterdam deelt met ons yogafilmpjes voor ontspanning, lenigheid en kracht. Begin de dag met deze fijne oefeningen!