Print Friendly, PDF & Email

De herfst breekt aan en de winter staat voor deur. Dat betekent koude dagen en griep of verkoudheid die op de loer liggen. Maar dat niet alleen: ook een slechte huid, doffe haren, afbrokkelende nagels en depressieve dagen horen hierbij. Bereid je goed voor, en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Zo kom jij stralend de donkere dagen door!

Kom de winter door: vijf tips
In de winter genieten van een gezonde huid, sterke nagels, stralende haren én een goed humeur. Dat klinkt zonder zon (vitamine D) als een uitdaging, maar met de volgende vijf tips gaat dit je helemaal lukken.

 1. Zorg dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt
  Je nagels, haren en huid bestaan uit keratine, een bepaald soort eiwit. Door genoeg eiwitten te nuttigen, krijg je bovendien direct een flinke lading calcium binnen wat ook weer goed is voor de groei van je nagels en haren. Onder andere in noten en zuivel producten vind je eiwitten terug. Een extra dosis kan in de winter geen kwaad. Kies daarom eens voor boekweit in plaats van rijst en voor hennepzaad als toevoeging aan je salade of smoothie.
 2. Maak gezonde lekkernijen met rauwe cacoa en natuurlijk zoet
  Voor glanzend haar en sterke nagels heb je ijzer en zink nodig. De twee mineralen zorgen voor een goede doorbloeding van je lichaam waardoor zuurstof en voedingsstoffen de uiteinden van je lichaam (haar, nagels) bereiken. Het eerder genoemde eiwit keratine waaruit onze haren en nagels bestaan, heeft zink nodig om geproduceerd te worden. Je vindt een combinatie van zink en ijzer bijvoorbeeld in pure chocolade (cacao). Je kunt voor een extra dosis ook de keuken in duiken en gezonde toetjes of snacks maken! Let wel goed op dat je geen geraffineerde suikers gebruikt want deze roven vitaminen en mineralen uit je lichaam wat slecht is voor je immuunsysteem. Kies liever voor een gezond alternatief zoals vanillepoeder, ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of agave waarmee je uitstekend muffins, zoete taartjes of chocolademousse kunt maken. Lekker!
 3. Zorg voor genoeg hydratatie
  In de zomer is het makkelijker om genoeg te drinken op een dag dan in de winter. Het is heel erg belangrijk om in de winter goed te drinken. Als je lichaam uitdroogt, verslechteren je huid, haren en nagels. Probeer zeker acht tot tien glazen water per dag te drinken en eet voldoende sappig fruit. Vind je het saai om altijd maar water te drinken? Fleur dan je water eens op met takjes munt en schijfjes fruit of kies voor kokoswater. Natuurlijk is er ook genoeg variatie in je thee aan te brengen.
 4. Zorg het hele jaar door goed voor je lichaam
  Je huid, haar en nagels hebben het hele jaar door een goede verzorging nodig. In de winter kun je teren op een goede basis die je door het jaar heen hebt opgebouwd. Draag in de winter altijd handschoenen als je buiten bent en stook het binnen niet te warm want je nagels gaan splijten als de temperatuurovergang te groot is. Verzorg je lichaam in de winter extra goed en maak bijvoorbeeld eens een natuurlijk badje van dode zeezout, citroensap en kokosolie en laat je nagels hierin een kwartiertje weken. Je nagelriemen worden hierdoor weer mooi en de conditie van je gehele nagels verbetert!
 5. Niet binnen, maar buiten sporten!
  In de zomer wil je niet anders dan buiten sporten want binnen is het vaak te warm of te benauwd. Probeer dit in de winter vol te houden want buiten sporten is super goed voor je: op een mooie dag schijnen de nodige zonnestralen op je lichaam waardoor je toch een portie vitamine D ontvangt. Daarnaast wordt het ‘geluksstofje’ serotonine aangemaakt door de zon. Dit stofje zorgt ervoor dat je je happy voelt als je klaar bent met je workout. Sporten zorgt daarnaast voor de aanmaak van endorfine, nog een stofje waardoor je je gelukkig voelt. Het schijnt dat je door buiten te sporten meer endorfine aanmaakt dan door binnen te sporten. Zo zorg je voor een goed humeur in de winter.

Met deze tips is de winter voorbij voor je het weet en kan je optimaal genieten van de knusse avonden, het haardvuur en zo nu en dan een welverdiende kop pure chocolade. Kom maar op met die wintertijd!

In samenwerking met Superyoga.nl

q_NBnjxFOver Superyoga.nl
Superyoga.nl in een mooie, intieme webshop gericht op gezondheid en kwaliteit. Volgens Superyoga.nl is gezonde voeding de grondlegging van geluk en gezondheid en draagt yoga bij aan een leven zonder stress. Superyoga.nl verkoopt allerlei yoga attributen, superfoods en eiwitrijke producten om bij te dragen aan jouw kwaliteit van leven en eten. De dienstverlening is zorgvuldig, de kennis van de producten volledig en de kwaliteit hoog. Kijk rond en oordeel zelf!

Summary
Gezond en stralend de winter door
Article Name
Gezond en stralend de winter door