Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch op reis? Vleesvervangende ingrediënten opzoeken? Uiteten in een onbekende stad? Schoonheidsproducten kopen waar geen dierenleed aan vast kleeft? Dat kan nu allemaal met je iPhone als helpende hand! Voor al deze (en meer) problemen waar vegetariërs en veganisten tegenaan lopen, zijn super handige apps ontwikkeld! Wij delen 10 handige apps, speciaal voor vegetariërs en veganisten. Klik op de afbeeldingen om gelijk de apps te kunnen downloaden.

HappyCow

HappyCow is misschien wel de bekendste app voor vegetariërs en veganisten. Het maakt niet uit waar je op de wereld bent, HappyCow helpt je met het perfecte restaurant te vinden. Je kunt alle reviews lezen met bijbehorende foto’s van andere gebruikers. Met zoekfilters selecteer je voor locatie, veganistisch, vegetarisch, gezondheidswinkels en meer. Leuk om te doen: foto’s uploaden van je eten en dit delen met je vrienden!

 

 

 

Green Kitchen

Deze app is niet alleen ideaal voor vegetariërs, maar voor iedereen die wat meer groente wilt eten. Je vindt er super veel inspirerende, gezonde recepten met ingrediënten puur uit de natuur. Door de mooie foto’s en gedetailleerde beschrijvingen is Green Kitchen een musthave app! Geen zin om de app te downloaden? Wij deelden ook een aantal recepten van Green Kitchen en reviewden hun kookboeken. Lees het hier!

 

 

 

 

 

Healthy Recipes by SparkRecipes

Ben je gek op verschillende recepten uitproberen? Dan is Healthy Recipes echt iets voor jou. Er staan hier meer dan 500.000 gezonde recepten op. Alle gerechten zijn geprobeerd door thuiskoks, waardoor de recepten allemaal makkelijk te volgen zijn.

 

 

Foodora

Natuurlijk hebben we ook weleens een dagje dat je geen zin hebt om de keuken in te duiken. Open dan de Foodora-app. Je kunt echt alles bestellen wat je maar kunt bedenken. Super fijn: je kan restaurantjes filteren op allergie.

 

 

Is It Vegan?

We weten allemaal dat bananen en kokosmelk veganistisch is, maar wanneer het echt bewerkte voedingsmiddelen willen wordt het lastiger. Dan is Is It Vegan je helpende hand! Je kan barcodes scannen of producten handmatig opzoeken. De app vertelt je dan of het veganistisch is of niet. Perfecte manier om perongeluk vegan junkfood te spotten.

 

 

Vegan Amino

Er zit natuurlijk ook een sociale kant aan een vegetarische of veganistische leefstijl. Met  Vegan Amino kom je in contact met andere vegetariërs en veganisten. Maak een profiel en wissel tips en recepten uit met andere mensen met wie je je leefstijl deelt.

 

 

Allergieën en intoleranties

Niet alleen handig voor vegetariërs en veganisten, maar voor iedereen die zich wilt/moet houden aan een bepaald dieet. Met deze app check je meer dan 900 voedingsmiddelen die worden beoordeeld op bepaalde allergieën en intolerantie, waaronder vlees, melk, ei etc.

 

 

Veganagogo Vegan Travel

Als vegetariër of veganist eten in het buitenland lastig? Echt niet! Veganagogo is je reisleider die je laat zien waar je heerlijk plantaardig kan eten. Ook bevat de app een vertaalmachine die meer dan 50 talen kent, om je te helpen met je dieetwensen in restaurants. Je kunt ook de afbeeldingen gebruiken, zoals geen vlees, vis of zuivel.

 

 

 

CRUELTY-CUTTER

Ook deze app scant barcodes van producten, om uit te zoeken of schoonmaakmiddelen en schoonheidsproducten gemaakt zijn zonder dierenleed. Je kan al je favoriete producten opslaan en in je geschiedenis zoeken of je artikelen al hebt gescand. Rode letters betekent NIET vegan!

 

 

 

 

 

Vegan Alternatives

Eieren, vlees, vis? Vegan Alternatives biedt vervangende producten voor deze niet-vegetarische ingrediënten. Er staan meer dan 200 diervriendelijke alternatieven in de app. Ook kan je informatie lezen over een veganistische leefstijl en wat de voordelen hiervan zijn. Helaas alleen te verkrijgen in de Google Play Store.

 

 

 

 

Nog geen iPhone waar je al deze apps op kunt gebruiken? Dan kan je via deze link een iPhone kopen!

Wat is jouw favoriete vega-vriendelijke app? Of ga je één van deze apps downloaden? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
10 x ideale apps speciaal voor vegetariërs en vegans | De Hippe Vegetariër
Article Name
10 x ideale apps speciaal voor vegetariërs en vegans | De Hippe Vegetariër
Description
Vegetarisch op reis? Vleesvervangende ingrediënten opzoeken? Vega uiteten? Schoonheidsproducten kopen waar geen dierenleed aan vast kleeft? Gebruik deze apps!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!