Print Friendly, PDF & Email

De prachtige granaatappel! Wie kent ‘m niet? Maar hoe vaak heb je hem gegeten? Waarschijnlijk wel in restaurants, maar thuis… Ik hoor je denken: dat is vragen om een rode muur en frustratie! Toch is het een hele leuke vrucht die je met een beetje slimheid wél kan eten. Lees hier alles deze bes (nee geen appel).

1. Geen appel maar een bes
De granaatappel wordt ook wel de Chinese appel genoemd maar komt oorspronkelijk uit Iran. In feite behoort de granaatappel niet tot de appels, het is eigenlijk een bessensoort. Dit zou je niet zeggen gezien de grote van de vrucht. Ook de forse en rode schil zet je nog wel eens op het verkeerde been maar het is toch écht een bes.

2. Pitjes eten
Het pitjes van de granaatappel zijn het eetbare deel van de vrucht. De pitjes van de granaatappel zitten boordevol kalium en vitamine C. In één granaatappel zit maar liefst 30 % van je aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag. De pitjes hebben tevens een ontstekingsremmende werking.

3. Symbool voor de gezondheid
Een andere benaming voor de granaatappel is ‘symbool voor de gezondheid’. De granaatappel is namelijk extreem gezond en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Granaatappelpitjes bevatten polyfenolen (ook wel sterke antioxidanten). Deze krachtige antioxidanten zijn goed voor je bloeddruk en verminderen de kans op hart- en vaatziektes. Bij het frequent eten van een granaatappel zou je ontwikkelingen in het voorstadium van Alzheimer kunnen passeren.

4. Van ontbijt tot diner
Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan de granaatappeltjes maar ze zijn ook gewoon érg lekker. Granaatappelpitjes zie je vaak in combinatie met graansoorten als quinoa, couscous en bulgur. Ook aan de ontbijttafel zijn granaatappelpitjes een ware traktatie, bijvoorbeeld door een bakje yoghurt of havermout.

5. Schillen met de watermethode
Voor de vruchten van de granaatappel zich afwerpen rest je nog één ding: het verwijderen van de schil! En laat dit nu geen makkelijke taak zijn. Hoe voorkom je dat je keuken straks onder de vuurrode spetters zitten na het schillen van een granaatappel? Gebruik de watermethode: snijd de granaatappel in vier stukken en leg deze in een bak met water. Gebruik vingers om de pitjes (onderwater) los te peuteren. De losgepeuterde pitjes zakken naar de bodem. Giet het geheel af en je hebt een handvol schoongemaakte granaatappelpitjes!

Tip! Kan jij wel een vitamineboost gebruiken? Vitaminstore voedingssupplementen bevatten altijd de best opneembare vitaminen, mineralen en nutriënten van de hoogste kwaliteit. Speciaal ter aanvulling op de westerse leefstijl en voor een optimale ondersteuning van jouw gezonde leven. Naast dat de supplementen in een nieuw jasje zitten, zijn ze nu tijdelijk extra voordelig!

Wil jij meer weten over fruit? Of heb jij een specifieke vraag over gezonde voeding? Stel deze dan vanaf nu gratis en eenvoudig aan de diëtisten en voedingswetenschappers van gezondeten.nl

Ken jij de granaatappel? Vind je hem lekker? Eet je hem vaak? We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Deel het met ons in een reactie onder dit artikel, of via Facebook of Instagram.

Summary
5 dingen die je nog niet wist over de granaatappel
Article Name
5 dingen die je nog niet wist over de granaatappel
Description
Wist je dat een granaatappel eigenlijk een bes is en geen appel? En weet je hoe je hem moet schillen? In dit artikel lees je alles over de granaatappel.
Author