Print Friendly, PDF & Email

Avocado’s, we love it! Ik hoef jullie ook vast niet te vertellen dat deze groene vrienden gezond, makkelijk en super lekker zijn. Maar naast het “gewoon” eten als bijvoorbeeld crackerbeleg (mijn favoriet) of door de salade, is er ook avocado-olie, een super interessant product! Waar deze vandaan komt, wat de gezondheidsvoordelen zijn en wat er nog meer voor avocadoproducten zijn (een heleboel!) gaan we je vertellen. Daarnaast hebben we een hele leuke winactie voor jullie!

Oorsprong

Avocado-olie is een olie die geperst is uit de avocado. Er zijn meerdere soorten avocado-oliën, maar net zoals de ene avocado de ander niet is, kunnen de oliën ook in kwaliteit verschillen. Zo komt de MIRA avocado-olie uit het noorden van Ecuador, terwijl andere oliën weer worden gemaakt van avocado’s afkomstig uit Chili of Israël. Het voordeel van de avocado’s uit Ecuador, is dat ze door een ideale ligging het hele jaar door geoogst kunnen worden. De Uyama farms, om exact te zijn, liggen op de evenaar. Hierdoor is het daar altijd voorjaar en kan er elke week versie olie worden gemaakt. Daarnaast ligt de plantage op een vulkanische bodem op een hoogte van 1900 meter boven de zeespiegel en zijn daar maar liefst zeven natuurlijke waterbronnen. Dit is ideaal voor een avocado en daardoor hebben ze meer smaak en zijn ze ook vetter. Met gezonde vetten, natuurlijk! Als de avocado’s goed zijn worden ze geoogst, waarna ze nog kunnen rijpen in de zogeheten rijpkamers. Voor het maken van de olie wordt eerst de avocado-pit verwijderd en daarna het vruchtvlees, inclusief de schil, gemalen en gecentrifugeerd. Dit gebeurt niet op een temperatuur hoger dan 38 graden, zodat alle goede voedingsstoffen blijven behouden (net zoals bij een slowjuicer gebeurt in plaats van een sapcentrifuge).

MiraGezondheidsvoordelen
Avocado-olie is ontzettend gezond! Enkele gezondheidsvoordelen, van de MIRA avocado-olie, zijn als volgt:

  • De olie is bevat enkelvoudige onverzadigde vetzuren, de goede soort vetten! Het bevat veel omega-9 vetzuur, dat je lichaam net zo hard nodig heeft als omega 3. Dit verlaagt het cholesterol in je bloed en vermindert zo de kans op geblokkeerde vaten. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend!
  • De gezonde vetten in avocado-olie zijn belangrijk voor het goed functioneren van je hersenen.
  • Het heeft een hoog gehalte aan mineralen zoals kalium, magnesium, calcium en ijzer en bevat veel vitamine D en E. Hierdoor kan het ook goed zijn om het op je huid te smeren.
  • Avocado-olie verhoogt de opname van carotenoïden uit je eten. Klinkt ingewikkeld, maar denk hierbij aan caroteen in wortel, maar ook in pompoen, spinazie en mandarijnen. Het vet heb je nodig om deze stoffen op te nemen, maar in de groenten die caroteen bevatten zit juist amper vet. Avocado-olie in de salade erbij helpt hierbij!
  • Extra vierge avocado-olie bevat grote hoeveelheden chlorofyl, de groene kleurstof. Dit is een bron van ijzer, neutraliseert gifstoffen, helpt de lever te herstellen en wonden sneller te genezen en het vermindert lichaamsgeuren, ook altijd fijn!

Hoe gebruik je avocado-olie?
Avocado-olie is dus gezond, maar hoe eet je het? Ten eerste kan je er mee bakken, net zoals je met gewone olie kan doen. Ook kan je het over een salade schenken als dressing. Deze olie trekt echter niet helemaal in, waardoor je salade ook nog frisser blijft. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een beetje gebruiken in gazpacho, of het met een beetje zeezout gebruiken om je brood in te dippen bij de borrel!

Andere avocadoproducten
Naast avocado-olie, heeft MIRA ook nog andere producten gemaakt van avocado, zoals avocado boter. Dit is gemaakt van de extra vierge avocado-olie, water en zout. Het smaakt dan ook naar de olie, maar lijkt op de healthy variant van roomboter. Je kan het op je brood gebruiken, maar ook bijvoorbeeld om een taart mee te bakken. Een goed alternatief voor als je gezonder of lactosevrij wil genieten! Een ander product is MIRA Original Plus, het vaste deel van de olie. Dit kan je qua structuur vergelijken met kokosolie, waarmee je gezond kan bakken. Voordeel is dat het een hele hoge temperatuur aankan en je minder nodig hebt dan van kokosolie. Daarnaast is er ook avocado honing. Bijen zijn essentieel voor het bestuiven van de avocadobomen en daarom worden er dus ook geen pesticiden gebruikt. Hierdoor kunnen de bijen honing maken van de nectar van de avocadobloemetjes. Er zit dus niet direct avocado in, maar door de avocadobloemen wordt de honing donkerder van kleur en krijgt het een wat pitterige, kruidige smaak. Fijn om te weten: alle producten zijn 100% natuurlijk!

Kortingscode + winnen!
De Hippe Vegetariër 2Ben je al enthousiast geworden om dit uit te proberen? Met de code hip.mira krijg je tot 1 november 2016 20% korting op alle Ecuador producten uit de webshop. Niet alleen op MIRA avocado-olie maar ook op de Hoja Verde chocolade; een biologische chocolade van hoge kwaliteit gemaakt in eigen fabriek op de evenaar in Ecuador! En nog leuker: je kan nu het volledige pakket van de producten van MIRA t.w.v. €51,30 winnen! Hier zit in: de flesjes avocado-olie 100% Hass, Citrus Joy en Omega Romance, de chocoladereep Hoja Verde 100% puur (!) en met chiazaad (beide 100% natuurlijk, gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen), een pakje Hoja Verde Quinoa (gepofte quinoa balletjes met een laagje pure chocolade) en een potje Aji Rocoto Sour kruidenmengsel. Laat ons weten waarom jij deze producten wilt winnen onder dit artikel of met een reactie via Facebook. De winnaar wordt woensdag 17 augustus bekend gemaakt!

MIRA, www.ecuadorsfinetaste.nl

Summary
Avocado-olie, avocado-boter en meer avocado!
Article Name
Avocado-olie, avocado-boter en meer avocado!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!