Cereal: minder suiker
Isabel Boerdam

Cereal: minder suiker

zaterdag 14 februari 2015
Ik ben dol op ‘gezond snoepen’. Er zijn nu eenmaal bedrijven die precies snappen wat ik daarmee bedoel: lekkernijen die net even iets minder slecht zijn, waardoor ik ze met net iets minder schuld gevoel kan eten en niet meteen naar de sportschool wil rennen. Eerder al besteedde ik aandacht aan het sympatieke koekjesmerk Billy’s Farm, en onlangs werd mijn aandacht getrokken door het grote aanbod van Céréal.

Nutrition & Santé
Nutrition & Santé, het bedrijf achter Céréal, is een groot voorbeeld in Europa op het vlak van dieet- en biologische voeding. N&S heeft altijd gewerkt rond één simpel idee: wat we eten heeft een impact op onze gezondheid. Toen N&S hier 30 jaar geleden aandacht aan schonk, was het nog iets waar niemand mee bezig was, gelukkig is dit nu algemeen aanvaard en wordt het alsmaar belangrijker om 'nutritioneel correct' te zijn. Daarom is N&S, en Céréal evenzo, continu bezig om te innoveren en oplossingen te bieden om gezondheid en voeding elkaar
zo goed mogelijk te laten ondersteunen. Hierbij wordt altijd gewerkt vanuit natuurlijk ingrediënten, met aandacht
voor smaak én de wensen van de moderne tijd.

Cereal
Céréal heeft een breed aanbod van producten waarbij ruime aandacht is besteed aan een evenwichtige samenstelling, natuurlijkheid en een lekkere smaak. Céréal geeft het lichaam ‘meer’ van wat het nodig heeft zoals vitamines, mineralen en vezels, en ‘minder’ van wat het kan missen zoals onnodige calorieën en toegevoegde suikers. Dat is een combinatie die gezond snoepen steeds makkelijker maakt! Of zoals Céréal het zelf zegt: “Gezond en verantwoord bezig zijn met voeding is dé lifestyletrend van dit moment. Maar mensen blijven mensen en iedereen heeft zo af en toe zin om eens even te zondigen. Met Céréal kun je heerlijk genieten, maar dan wel op een verantwoorde manier, met minder suiker.”

Minder suiker
Céréal speelt in op de trend: we eten namelijk te veel suiker. De cijfers van Céréal liegen er niet om. Zo stellen zij dat onderzoek uitwijst dat de gemiddelde Nederlander dagelijks meer dan 100 gram suiker consumeert, ruim het dubbele van wat gezondheidsorganisaties aanraden. En dat terwijl we massaal ons best doen om een gezondere levensstijl aan te houden! Het grote gevaar met suiker is dat ze vaak ‘verborgen’ zitten in bewerkte voedingsmiddelen. Zo bevat 1 eetlepel ketchup, 4 gram of bijna 1 theelepel suiker. Het suikerniveau van frisdrank kan zelfs oplopen tot 40 gram of 10 theelepels suiker per blikje. Bovendien kan suiker aangeduid worden met wel 60 verschillende namen waardoor het niet zo gemakkelijk te vinden is op de verpakking in de supermarkt.

Suiker vervangers
Céréal maakt binnen haar productcategorie ‘minder suikers’ gebruik van de natuurlijke agavesiroop van de agaveplant en maltitol. Dit is een zoetstof gemaakt van moutsuiker uit bijvoorbeeld maïs of tarwe. Eén van de grootste voordelen is dat het even zoet smaakt als suiker, maar ongeveer de helft van de calorieën bevat. Zo hoef je veel minder na te denken over jouw suikerinname en dat is wel zo ontspannen. In deze ‘gezond snoepen’ categorie heeft Céréal een breed aanbod gezondere alternatieven voor chocola, koekjes, limonadesiroop, jam, hagelslag en snoepjes. Al deze producten hebben nog steeds de ‘snoepsmaak’ maar zonder de geraffineerde suikers en vele calorieën. Dat is lekker opgelost!

Meer weten?

Ben jij benieuwd geworden naar dit merk? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.