...

De Krat: vers van de boer

door | 12 nov 2014 | Adv, Producten, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

122073-0b2d4701-55c8-4277-8680-31c46d80f486-logo_dekrat-large-1392305072Je kent ze wel: de groente- en fruitkratten die verschillende bedrijven aanbieden om je iedere week weer te verrassen met verse en bijzondere ingrediënten voor de maaltijden van die week. De Krat is een van mijn favorieten! De Krat brengt de producten direct van de boer bij jou thuis. Lekker en eerlijk dus, en allemaal van lokale telers die werken met duurzame geteelde seizoensproducten. De beste start van jouw weekend!

Verse inspiratie
Veel mensen zijn geneigd om toch regelmatig hetzelfde te koken. Ieder heeft zo zijn favorieten en zijn klassiekers. Door het bestellen van De Krat word je iedere week weer verrast met een portie verse inspiratie van het seizoen! Samen met de inspiratierecepten die De Krat iedere week biedt word je uitgedaagd om elke week je kookkunsten te varieren. Bovendien zorgt De Krat voor een wekelijks geluksmoment: hoe leuk is het om bij de start van je
weekend het houten krat aan je deur te ontvangen en te zien wat de boer deze week weer in petto had?

Wat zit erin?
De Krat is iedere week weer anders, maar heeft een aantal belangrijke kernwaarden: 

 • Lokaal gekweekt en gegroeid en van het seizoen.
 • Duurzaam gekweekt, met respect voor mens, dier en milieu.
 • Lekker, gevarieerd en elke week anders.
 • Kwalitatief goed en gezond.

Afhankelijk van je abonnement bevat De Krat ongeveer zes tot achten soorten groenten of fruit, een vleesvervanger, een lekker vers brood, lekkernijen zoals paddenstoelen, kaas of eieren en misschien een delicatesse. Zo heeft De Krat een ‘gewoon’ krat, een ‘weekendkrat’ waarbij ook een vegetarische variant mogelijk is, een ‘extra’ variant waarbij je ook de delicatesse kan verwachten en tot slot een ‘gemakskrat’ waarbij de inhoud van het krat precies de ingrediënten bevat voor drie doordeweekse maaltijden waarvan de recepten worden meegeleverd. Op je een ideetje te geven, mijn krat zat vol met het volgende lekkers: paksoi, frambozen, selderij, krieltjes, eieren, appels, komkommer, romatomaten, portobello en vers brood!

De leveranciers
De Krat werkt samen met een leuke en zorgvuldige selectie aan lokale leveranciers:

 • Brood van Menno: Menno t Hoen bakt biologisch desembrood. Hij heeft het vak geleerd in Frankrijk en gebruikt zijn eigen desem dat hij 10 jaar geleden gemaakt heeft en elke dag voedt met water en meel. Hij levert brood aan veel goede restaurants in Nederland.
 • De Groene Hart coöperatie: De Groene Hart coöperatie is een samenwerkingsverband van boeren en producenten uit het Groene Hart. Zij leveren allerlei ambachtelijke streekproducten aan winkels en consumenten.
 • Discover Fresh: Discover Fresh levert aan de Krat Crazy Pea, knapperige jonge stengels, met de smaak van erwten en een zoete, nootachtige nasmaak. In het biologische Discover Fresh assortiment vind je daarnaast Cressen, Tuinkers, Daikonkers, Purperkers, Mosterdkers en Rucolakers.
 • GreenAge: Greenage is een Nederlandse leverancier en importeur van biologisch en fair trade gedroogd fruit, noten, rijst en granen.
 • Kwekerij Osdorp: Kwekerij Osdorp is een kwekerij waar alle groenten en kruiden duurzaam geteeld worden in de volle grond. Daarom is de smaak ook zo goed. De kwekerij heeft onverwarmde en onverlichte kassen, en alle groenten zijn onbespoten.
 • Only Pasta: Only Pasta maakt biologische dagverse pasta’s van 100% harde tarwe, biologische volkoren pasta’s van harde tarwe en een groot assortiment gevulde pasta’s met traditionele Italiaanse vullingen als artisjok, geitenkaas met citroenrasp, mozzarella met tomaat, gorgonzola met walnoot en veel meer.
 • Portabella paddestoelen: Portabella is een marktbedrijf in uitsluitend paddenstoelen. De verse, wilde en biologisch gekweekte paddenstoelen zijn het gehele jaar door aan de kraam te verkrijgen. De gekweekte paddenstoelen zijn afkomstig uit Nederland en laten zich het jaar rond goed smaken.
 • Willem & Drees: Willem en Drees leveren biologische lokale groenten en fruit aan supermarkten. Speciaal voor de Krat zoeken zij ook elke week de mooiste biologische groenten en fruit bij boeren in Nederland uit.

Meer weten over deze leveranciers? Kijk hier.

Bestellen
Mijn favoriete vega-weekend-krat kost 30,- voor 1 persoon,
37,- voor 2 personen, 47,- voor 3 personen en 57,- voor 4 personen. Je krijgt er wekelijks 4 á 5 uitgebreide inspiratierecepten bij. Dit krat wordt op donderdagavond, vrijdag of zaterdagochtend geleverd, afhankelijk van je postcode. De bezorging is enorm secuur, waardoor je maximaal een uur thuis hoeft te zijn. Bij mij stonden ze op de minuut nauwkeurig op de stoep! De Krat bezorgt momenteel in Groot Amsterdam, Haarlem en omstreken, Noord Holland tot aan Alkmaar, Almere, t Gooi, Utrecht en omstreken, Rotterdam en omstreken, Den Haag en omstreken, het Groene Hart o.a. Leiden, Gouda, Alphen a/d Rijn en Bodegraven en omgeving, Amersfoort, Soest en Baarn. Zit jij hier niet bij? Neem contact op en wie weet staan ze binnenkort ook bij jou voor de deur.

De Krat, www.dekrat.nl

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
De Krat: vers van de boer
Article Name
De Krat: vers van de boer
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt