Print Friendly, PDF & Email

Op het gebied van voeding zijn er ieder jaar nieuwe ontwikkelingen. Het nieuwe jaar komt er bijna aan en we willen alvast met jullie delen wat de nieuwe foodtrends zullen worden. Dit zijn natuurlijk voorspellingen, dus mocht het toch wat anders uitpakken, dan horen jullie het nog van ons!

Waar komt je eten vandaan?
Deze trend was in 2020 ook al te zien en is een blijvertje. Mensen vinden het belangrijk om te weten wat er in hun eten zit en willen weten waar het vandaan komt. Transparantie wordt steeds belangrijker voor mensen. Zo zul je op verpakkingen minder E-nummers zien en vaker de echte benamingen van deze ingrediënten. Daarnaast kopen mensen steeds vaker lokale producten. Dan kun je met eigen ogen zien waar het vandaan komt en weet je of je producten vers zijn.

Plantaardig eten
Het milieu speelt een belangrijke rol op het gebied van voeding, dat is ook te zien aan het toenemende aantal documentaires om mensen daar bewust van te maken. Steeds vaker proberen mensen vegetarisch te eten. De verwachting is dan ook dat in 2021 meer mensen vegetarisch en veganistisch zullen gaan eten. Dat hoeft niet te betekenen dat je dat iedere dag van de week doet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paar keer per week vegetarisch en/of veganistisch te eten.

Gezond eten
Veel mensen willen graag wat gezonder gaan leven en in 2021 zal gezond eten een grote rol gaan spelen. Het afgelopen jaar ontstonden er al steeds meer gezonde take-away concepten en daar zullen er in 2021 waarschijnlijk nog wel meer van komen. Maar denk ook aan gezonde(re) bakrecepten, ontbijtjes of avondeten. En wat vaker een gezonde maaltijd op tafel zetten is wat ons betreft een heel erg goed idee!

Gemak
Tijdens corona is eten afhalen steeds populairder geworden. Helaas was de deur uit gaan en uitgebreid dineren in een restaurant geen optie. Maar je thuis laten verwennen met een heerlijk diner is veel mensen goed bevallen. Deze trend blijft in 2021. Take-away, maar ook maaltijdpakketten zijn hip. Heerlijk als je na een lange werkdag of in het weekend even niet zelf in je keuken hoeft te staan, maar je kunt laten verwennen door de kookkunsten van iemand anders. En af en toe is het bedenken van gerechten en het doen van boodschappen niet zo heel leuk, dus is een maaltijdpakket de uitkomst.

Zoet
Mocht je nu denken: net zei je toch dat gezond eten een trend zou worden? Ja, dat klopt! Maar dat betekent niet dat er niet meer gesnoept mag worden. En als mensen kiezen voor wat zoets, zullen ze gaan kiezen voor kwalitatief snoep. Denk aan handgemaakte gebakjes of bonbons van een patissier in plaats van de supermarkt. Of bijvoorbeeld roomijs uit een ijszaak en chocolade van goede kwaliteit en met een hoger cacao gehalte. Wij krijgen er al honger van!

Wat denk jij dat de foodtrends van het nieuwe jaar zullen worden? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Dit worden de foodtrends van 2021
Article Name
Dit worden de foodtrends van 2021
Description
Het nieuwe jaar komt er bijna aan en we willen alvast met jullie delen wat de nieuwe foodtrends zullen worden.
Author