...

Katja loves Veggie

door | 24 jan 2015 | Adv, Producten, Vegetarisch, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Katja is voor mij puur jeugdsentiment. Wie kent ze niet? De biggetjes, de apekoppen, de
Katja I love veggiezurematjes. Toch wel even een tegenvaller toen ik er op m’n 9de als prille vegetariër achterkwam dat ik deze niet meer kon eten. Gelukkig gaat Katja mee met haar tijd en introduceerde deze winter een uitgebreid vegetarisch assortiment, zonder dierlijke gelatine! Daar wilde ik meer van weten…

Katja sinds 1910
Katja maakt al ruim 100 jaar snoep. Allereerst drop en later het hele assortiment van yoghurt gums tot zure matjes. Katja was het eerste bedrijf dat fruit met drop wist te combineren en loopt nu voorop als het gaat om natuurlijk snoep. Zo is Katja het eerste snoepmerk dat erin geslaagd is om 100% natuurlijke smaakstoffen te verwerken in drop en snoep. Op deze manier doet Katja er alles aan om snoepen zo verantwoord mogelijk te maken, zonder kunstmatige kleurstoffen, zonder conserveringsmiddelen en met natuurlijke aroma’s. De Katja snoepjes worden bereid met echt vruchtensap en zijn in de meeste gevallen glutenvrij. Sinds 2012 is Katja bezig om haar snoep vrij te maken van dierlijke gelatine, om ook vegetariërs en mensen die uit geloofsovertuiging dit niet eten van dienst te kunnen zijn. Of zoals Katja het zelf zegt: “Wij houden van dieren en nemen op deze manier als eerste snoepfabrikant onze verantwoordelijkheid.”

Katja Apekoppen vegetarisch snoepVolledig gelatinevrij
Snoepjes zonder gelatine, hoe werkt dat dan? Het vervangen van de gelatine door andere natuurlijke producten is schijnbaar niet eenvoudig. “We zijn twee jaar bezig geweest om alleen al de Apekop zover te krijgen,” vertelt Katja mij. “Voor we de veranderingen hierin konden doorvoeren moesten we heel veel proeven om er zeker van te zijn dat de smaak en structuur hetzelfde bleven. Gelatine is lastig te vervangen, je moet ineens andere grondstoffen gaan gebruiken zoals de plantaardige bindmiddelen pectine, plantaardige proteïne, Johannesbroodpitmeel en xanthan wat kostbaar is en het moeilijk maakt om dezelfde kwaliteit te handhaven. Toch willen wij hier graag in investeren.” Katja waardeert de wereldwijde trend dat mensen steeds bewuster omgaan met eten, met aandacht voor mens, dier en natuur. Katja onderstreept deze filosofie en heeft haarzelf daarom als doel gesteld om binnen afzienbare tijd het hele Katja assortiment over te zetten naar gelatinevrij oftewel ‘Veggie’ zoals Katja het zelf noemt. Hiermee draagt Katja bij aan deze positieve ontwikkeling en plaatst het dierenwelzijn voorop.

I love Veggie
Uit de reacties blijkt dat snoep en drop veel meer wordt gewaardeerd als er geen dierlijke gelatine in is verwerkt, en dat begrijpen wij hippe vegetariërs natuurlijk als geen ander! Dit initiatief is in 2012 van start gegaan en sindsdien zijn alle nieuw geïntroduceerde snoepjes van Katja veggie. Daarnaast zijn ook de meest populaire producten zoals de Apekoppen, de Biggetjes en mijn persoonlijke favoriet, de zure matjes (mmm!!!), nu gelatinevrij en te herkennen aan het opvallende Katja Biggetjes vegetarisch snoep‘I love Veggie’ logo op de verpakking. Wat zit er nog meer in Katja’s Veggie assortiment en wat kunnen we verwachten? Op dit moment zijn de Zure Matjes, Yoghurt Gums, Flappies, Oeries, SalloS, Apefeest, Knuffiesfeest, ApekoppenBiggetjes en Kokindjes gelatinevrij en veggie-proof. Binnekort ook veggie: de Kattekoppen, de FarmMix en meer zal volgen! 2015 wordt voor Katja hét jaar van ‘I love Veggie’.

 

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
Katja loves Veggie + WINACTIE
Article Name
Katja loves Veggie + WINACTIE
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

24 Reacties

 1. Michelle Harnisfeger

  Beste,

  Voor de ‘plant een boom’ dag van Jane Goodall, ben ik wat ideeën ah brainstormen..
  Voor de families die komen, had ik in gedachten om de kinderen vegan snoep te geven id vorm ve apekop.
  Hierbij dacht ik aan de vegan candy v Katja, die apekoppen heeft.
  Vroeger heb ik die nog gevonden in de winkels v Action, maar nu niet meer. (toch niet die v Brugge)
  Mag ik vragen waar ik die nog kan verkrijgen?
  Alvast bedankt.

  Antwoord
  • Lieske van der Waals

   Hoi Michelle, goed nieuws! Ik heb zojuist even het internet rondgesnuffeld en ik kom de Katja VEGGIE producten tegen bij zowel Albert Heijn en Jumbo 🙂 Het verkrijgbare assortiment is erg breed dus ik verwacht dat je hier genoeg snoepjes kunt vinden, waaronder de apekoppen (nu ook in de smaak cola zag ik!)

   Antwoord
 2. Isabel Boerdam

  Ditta, Yasmin, Lisa, Eva en Ellen, GEFELICITEERD! Jullie zijn de 5 winnaars van een veggie Katja snoeppakket. Jullie hebben inmiddels allemaal een persoonlijk bericht ontvangen. Zodra ik jullie adres heb, komt het cadeau jullie kant op. Bedankt voor de leuke en inspirerende reacties iedereen, en hoera voor vega snoepen!

  Antwoord
 3. Danique

  Verrast door dit nieuws, wat een goed idee. Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat er in zoveel ”niet dierlijke” producten wel gelatine (dus dierlijk) zit. Ik kies er toch voor om een lekker snoepje te eten en geen dier? Mede daarom heb ik al erg lang geen katja snoepjes meer gegeten terwijl ze zo lekker kunnen zijn. Was altijd gek op de aapjes. Eerst de oortjes eraf eten en daarna het zachte gele kopje. (:

  Antwoord
 4. Daphne

  Waarmee kun je jezelf en je beste vriendin na een detox-week nou beter verwennen dan met verantwoord snoep? – het wordt pas opgegeten na het opbouwen natuurlijk 😉

  Antwoord
 5. mitte

  zijn die ook in belgie verkrijgbaar ? zou leuk zijn

  Antwoord
  • Isabel

   Dag Mitte, dat weet ik eerlijk gezegd niet, maar denk het haast wel! Even checken op de Katja website? 🙂

   Antwoord
 6. Deir

  Met de veggie snoepjes van Katja kunnen wij moslims eindelijk onbezorgd snoepen! Geen gelatine en geen andere gekheid, maar gewoon heerlijk genieten! De snoepjes liggen niet alleen standaard in de kast, maar zelfs op feesten zijn ze aanwezig!
  Moslims like Katja hihi

  Antwoord
 7. L_Bg

  We eten geen snoepjes waar gelatine in zit,
  omdat we vegetariers zijn & heel veel van dieren houden.
  Toen ik dit zag werd ik gelijk blij : )
  Voor dit snoep hebben geen dieren geleden, en het ziet er zo leuk uit, dat we deze toch wel graag willen proberen.

  Ciao, Laura

  Antwoord
 8. MariëlleTavecchio

  Ik zou het graag winnen voor mijn zoon. van 12.
  Toen hij 5 was heeft hij de keuze gemaakt geen vlees meer te eten. En dus kan hij ook niet veel snoepjes eten door de gelatine. Inmiddels eet ons hele gezin geen vlees meer door zijn goede voorbeeld.

  Antwoord
 9. LInda Kreike

  prrrrr,prrrr,prrrrr, geeft veggie knorknorknor en oehoehoeh!!!!!!!

  Antwoord
 10. patty

  Ik vind het geweldig dat jullie zo goed meedenken en modern ook , omdat er gelukkig meer mensentaal nadenken hoe en wat ze eten.
  Zelf ben ik al 20 jaar vegetarisch dus zolang ik ook geen snoep meer gegeten , dus ja ik wil het pakket wel winnen , kan ik mijn kleinzoon ook eens een snoepje geven ,

  Antwoord
 11. Denya

  Al jarenn is een lekker snoep zonder gelatine voor mij een utopia geweest. Ik dacht nadat ik had gekozen om bewust te eten ivm vegie, nooit meer een lekker snoepje uit de winkelrekken kon pakken 🙁
  Maar Katja heeft gemerkt dat wij vegiers bijna geen keuze meer hebben voor een snoep soort die we kunnen kiezen en gaat er voor, ongelovelijk! En wel bjnne kort haar hele assortiment!!!!! Katja ik voel mij gewaardeerd LOVE YOU

  Antwoord
 12. agnes

  Ik ben een enorme zoetekauw, maar de gedachte van dierlijk materiaal in snoep maakt me misselijk, ik vinden daarom super dat de grote favorieten van mijn zusje, de apenkoppen, lekker veggie zijn! Kunnen we heerlijk samen kletsenbetsen onder het genot van onze favoriete katja veggie snoepjes!

  Antwoord
 13. Ditta

  Als juf wil je weleens trakteren, om welke reden dan ook!
  Natuurlijk liefst gezond! Maar soms….. gewoon een snoepje. Met een klas vol internationaliteiten wil een snoepje nogal weleens leidden tot ” nee juf, mag ik niet”
  En nu??? Iedereen mag een snoepje, hoe makkelijk kan het zijn?
  Dank je wel, Katja.

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Ditta, GEFELICITEERD! Jij bent dankzij jouw bijzondere reactie 1 van de 5 winnaars van een veggie Katja snoeppakket, om samen met de hele klas op te eten 🙂 Zou je je adres naar mij willen mailen via isabel@dehippevegetarier.nl? Dankjewel!

   Antwoord
 14. N.

  Heerlijk! Ik zou deze snoepjes heel graag willen proberen, omdat ik nu al bijna 10 jaar geen snoep meer eet (i.v.m. gelatine in bijna al het snoep) en dit toch wel weer iets lekkers zou zijn om af en toe van te snoepen. Mama heeft deze actie ontdekt en aan me doorgegeven en ik zou ze graag met haar willen proeven!

  Antwoord
 15. Veronica

  Aaahh wat ontzettend leuk dat ze vega zijn! De varkens- en apenkoppen waren mijn favoriete snoepjes vroeger, en ik was dan ook een beetje verdrietig dat ik ze moest laten staan toen ik vega werd (maar lang niet zo verdrietig als dat ik van dierenleed werd!). Nu… het MAG weer! Wat ontzettend leuk, en wat fijn ook dat die schattige varkenssnoepjes nu niet meer van echte varkens zijn gemaakt 😉 Ik wil ze ontzettend graag proeven, en delen met mijn lieve vriend die normaal heel erg van snoepjes vól gelatine houdt.

  Antwoord
 16. Sanne

  Omdat ik niet eens wist dat er een dierlijk product in zat… Ik heb al die jaren dus snoep gegeten met… Naja ik kan er gewoon niet over uit! Wel erg fijn dat ik nu wel gewoon normaal snoepjes kan eten zonder ervan te walgen en dat door Katja!

  Xxxx Sanne

  Antwoord
 17. Suzanne Wanders

  Zodat ik ook weer eens een echt lekker snoepje jan eten!

  Antwoord
 18. steffie

  Wat een goed nieuws! Het lijkt mij heerlijk om eindelijk weer een snoepje te kunnen eten zonder de verpakking helemaal te moeten doorlezen of het wel ‘veilig’ is. Mijn goede voornemens voor dit jaar om minder te snoepen zou ik graag willen staken als ik de winnaar wordt van het snoeppakket 🙂

  Antwoord
 19. Monique Cadee

  Omdat ik nu dus niets zomaar uit het snoepvak durf te pakken en dit ala guilty pleasure met Eveline Vd ven wil delen

  Antwoord
 20. Dorien

  Wat een goed bericht!!! Vroeger namen we altijd snoepapen en yoghurt gums mee op vakantie/dagjes weg. Vanwege de gelatine laat ik het nu al jaren staan en kijk ik niet meer eens in de snoepschapppen. Maar met dit nieuws kunnen we weer een zoet en daarmee feestelijk tintje geven aan onze vakanties/dagjes weg.

  Antwoord
 21. Jolien

  Oeehhhh lekkerrr!! apenkoppen zijn echt mijn favoriet, alleen maar beter dus dat ze tegenwoordig zonder gelatine zijn! Ik ben sinds kort vegetarier en nog zoekende naar producten etc. Zo heb ik vorige week zonder er over na te denken een wilhelmina pepermuntje in mijn mond gestoken en daarna het etiket gelezen (serieus ik wist dus echt niet dat er gelatine in pepermunt kon zitten) maar bahhh.. het idee alleen al!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt