Print Friendly, PDF & Email

Katja is voor mij puur jeugdsentiment. Wie kent ze niet? De biggetjes, de apekoppen, de
Katja I love veggiezurematjes. Toch wel even een tegenvaller toen ik er op m’n 9de als prille vegetariër achterkwam dat ik deze niet meer kon eten. Gelukkig gaat Katja mee met haar tijd en introduceerde deze winter een uitgebreid vegetarisch assortiment, zonder dierlijke gelatine! Daar wilde ik meer van weten…

Katja sinds 1910
Katja maakt al ruim 100 jaar snoep. Allereerst drop en later het hele assortiment van yoghurt gums tot zure matjes. Katja was het eerste bedrijf dat fruit met drop wist te combineren en loopt nu voorop als het gaat om natuurlijk snoep. Zo is Katja het eerste snoepmerk dat erin geslaagd is om 100% natuurlijke smaakstoffen te verwerken in drop en snoep. Op deze manier doet Katja er alles aan om snoepen zo verantwoord mogelijk te maken, zonder kunstmatige kleurstoffen, zonder conserveringsmiddelen en met natuurlijke aroma’s. De Katja snoepjes worden bereid met echt vruchtensap en zijn in de meeste gevallen glutenvrij. Sinds 2012 is Katja bezig om haar snoep vrij te maken van dierlijke gelatine, om ook vegetariërs en mensen die uit geloofsovertuiging dit niet eten van dienst te kunnen zijn. Of zoals Katja het zelf zegt: “Wij houden van dieren en nemen op deze manier als eerste snoepfabrikant onze verantwoordelijkheid.”

Katja Apekoppen vegetarisch snoepVolledig gelatinevrij
Snoepjes zonder gelatine, hoe werkt dat dan? Het vervangen van de gelatine door andere natuurlijke producten is schijnbaar niet eenvoudig. “We zijn twee jaar bezig geweest om alleen al de Apekop zover te krijgen,” vertelt Katja mij. “Voor we de veranderingen hierin konden doorvoeren moesten we heel veel proeven om er zeker van te zijn dat de smaak en structuur hetzelfde bleven. Gelatine is lastig te vervangen, je moet ineens andere grondstoffen gaan gebruiken zoals de plantaardige bindmiddelen pectine, plantaardige proteïne, Johannesbroodpitmeel en xanthan wat kostbaar is en het moeilijk maakt om dezelfde kwaliteit te handhaven. Toch willen wij hier graag in investeren.” Katja waardeert de wereldwijde trend dat mensen steeds bewuster omgaan met eten, met aandacht voor mens, dier en natuur. Katja onderstreept deze filosofie en heeft haarzelf daarom als doel gesteld om binnen afzienbare tijd het hele Katja assortiment over te zetten naar gelatinevrij oftewel ‘Veggie’ zoals Katja het zelf noemt. Hiermee draagt Katja bij aan deze positieve ontwikkeling en plaatst het dierenwelzijn voorop.

I love Veggie
Uit de reacties blijkt dat snoep en drop veel meer wordt gewaardeerd als er geen dierlijke gelatine in is verwerkt, en dat begrijpen wij hippe vegetariërs natuurlijk als geen ander! Dit initiatief is in 2012 van start gegaan en sindsdien zijn alle nieuw geïntroduceerde snoepjes van Katja veggie. Daarnaast zijn ook de meest populaire producten zoals de Apekoppen, de Biggetjes en mijn persoonlijke favoriet, de zure matjes (mmm!!!), nu gelatinevrij en te herkennen aan het opvallende Katja Biggetjes vegetarisch snoep‘I love Veggie’ logo op de verpakking. Wat zit er nog meer in Katja’s Veggie assortiment en wat kunnen we verwachten? Op dit moment zijn de Zure Matjes, Yoghurt Gums, Flappies, Oeries, SalloS, Apefeest, Knuffiesfeest, ApekoppenBiggetjes en Kokindjes gelatinevrij en veggie-proof. Binnekort ook veggie: de Kattekoppen, de FarmMix en meer zal volgen! 2015 wordt voor Katja hét jaar van ‘I love Veggie’.

 

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Summary
Katja loves Veggie + WINACTIE
Article Name
Katja loves Veggie + WINACTIE