Les Arbres du Maroc: premium olijfolie met een verhaal
Isabel Boerdam

Les Arbres du Maroc: premium olijfolie met een verhaal

zaterdag 31 januari 2015
Producten met een verhaal, een filosofie en een ideaal, daar houd ik van. Dit zijn de producten die ik graag een plek geef op mijn blog. Zo ook de premium olijfolie van Les Arbres du Maroc, een prachtig nieuw merk geïnspireerd door traditie en de meeste pure ingrediënten van de Marokkaanse natuur. Lees hier hun verhaal.

Olijfolie als traditie
Les Arbres du Maroc is ontstaan vanuit de alledaagse Marokkaanse cultuur en traditie zoals die nu al eeuwenlang voortleeft. Olijfolie speelt hierin een hele belangrijke rol. S'ochtends staat de olijfolie altijd op tafel samen met heerlijk warm brood, ook in de middag en de avond wordt aan ieder gerecht olijfolie toegevoegd voor de ‘finishing touch’. Bij ziekte gebruiken de Marokkaanse moeders de olijfolie ook als een soort medicijn waar de kinderen van opknappen. En Marokkaanse families in Nederland brengen na de zomervakantie tientallen liters olijfolie mee terug naar huis, want ze kunnen niet zonder. Olijfolie is letterlijk het smeersel in de Marokkaanse traditie, een product vol liefde. En dat laat Les Arbres du Maroc ons proeven.

De liefde van de makers
Wie kennen deze traditie van de olijfolie beter dan de Marokkaanse makers van Les Arbres du Maroc: Said en Jaouad. Said is zoon van een gewaarde en gepassioneerde olijfolie boer in de regio Marrakech en ook de familie van Jaoud heeft eigen olijfbomen en arganbomen die met liefde worden beheerd. Samen bedachten zij een nieuw merk waar Marokko met haar prachtige natuur en bomen de basis voor moest vormen, een merk dat hun hoogwaardige producten verder zou brengen dan alleen naar vrienden en kennissen. Met dit merk konden zijn een passie voor kwaliteit op de kaart zetten, maar ook waardering vragen voor het harde werk van hun families al generaties lang en de lokale arbeiders in Marokko. Een win-win situatie geboren uit passie.

Premium kwaliteit
De olijfolie van Les Arbres du Maroc komt uit de regio Marrakech en is een unieke blend van Arbequina met Dahbia olijven. De olijven worden eind september, begin oktober geoogst wanneer ze nog groen zijn. Vervolgens worden de olijven binnen 20 minuten na het oogsten koud geperst, met respect voor de olijf, de bodemgesteldheid, mens en natuur. Dankzij het professionele en gepassioneerde team, het geweldige Marokkaanse klimaat en water uit het atlasgebergte levert dit een extra virgin olijfolie op met een maximale zuurtegraad van 0,2. Wat – volgens de experts – een uitmuntende premium kwaliteit is. Deze Marokkaanse olijfolie is bijzonder van smaak, direct te onderscheiden van de meer gangbare Griekse. De olijfolie is opvallend zacht van smaak, fluweel bijna, niet bijzonder uitgesproken maar wel erg delicaat. Een olijfolie die het best tot zijn recht komt in een eenvoudige salade of alleen met brood, zodat alle smaken tot uiting komen.

Meer Moeder Natuur
Naast deze zalige olijfolie brengt Les Arbres du Maroc nog meer moois uit de Marokkaanse traditie naar Nederland. Les Arbres du Maroc staat voor de Marokkaanse liefde voor de natuur en haar producten en gelooft dat de Moeder Natuur alles te bieden heeft wat het beste is voor de mens, zowel van binnen als van buiten. Daarom heeft Les Arbres du Maroc een breder assortiment met naast olijfolie ook organische extra virgin arganolie en natuurlijke cosmeticaproducten, om onze huid, haar en nagels blij te maken. De Marokkaanse ‘zwarte zeep’, pure olie en natuurlijke maskers gaan immers al eeuwen mee en zijn de allerbeste schoonheidsproducten van Moeder Natuur.

Het verhaal met eigen ogen zien?
Als introductie-actie wil Les Arbres du Maroc jou de schoonheid van hun verhaal zelf laten meemaken in een volledig verzorgd weekend voor twee personen naar Marrakech. Je zal verblijven in Kasbah Tamadot, een luxe resort aan de voet van de Hoge Atlas met geweldige Spa faciliteiten. Hoe maak je kans? Bij ieder besteld product op de website ontvang je een unieke actiecode, na de eerste 250 verkochte producten wordt de reis verloot. Een mooi moment dus om deze heerlijke olijfolie te proeven, met kans op meer!

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

[caption id="attachment_5570" align="aligncenter" width="640"]
Makers van Les Arbres du Maroc[/caption]

 

1 Reacties

Geachte Heer Wij zijn op zoek naar bio-olijfolie en bio-olijfproducten. Wij willen weten, vooraleer dieper hierop in te gaan, of Uw bedrijf exporteert naar Indonesia? Bedankt alvast voor Uw antwoord. Vriendelijke groeten. KOM IL FOO

12:18 19 januari 2024

Hi Croes, Ik denk dat jij het bedrijf van de olijfolie wilt benaderen, helaas ben je dan bij ons niet aan het goede adres. Via deze link: https://www.tastingcollection.com/nl/contact.html kom je op de contactpagina van het bedrijf, succes ermee! Liefs, Karlijn

12:18 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.