Lifefood: live nutrition for life
Isabel Boerdam

Lifefood: live nutrition for life

zaterdag 19 oktober 2013
Dankzij Twitter raakte ik in contact met Lifefood. Een jong bedrijfje gericht op biologische, veganistische rawfood snacks. Ze wilden De Hippe Vegetariër graag kennis laten maken met deze mooie producten en zo ontving ik een pakketje vol overheerlijke rauwe snacks.

Raw-food
Dankzij een ‘schoonvader’ die grotendeels ‘rauw’ leeft ben ik redelijk bekend met deze interessante levensstijl. Ik vind het prachtig hoe deze voedingswijze alle belangrijke en waardevolle bestandsdelen in de voeding probeert te conserveren door het rauw (beneden 42 graden) te verwerken. Ik geloof er helemaal in dat dit je lichaam de optimale hoeveelheid vitaminen en mineralen geeft en daardoor zorgt voor een ongekende vitaliteit en energie. Zelf ben ik helaas te gehecht aan mijn warme maaltijden in de avond, mijn havermoutpapje ‘s morgens en het hele proces van koken en bakken om echt de raw-levensstijl aan te hangen. Juist daarom zijn deze Lifefood snacks de ideale manier om toch een deel van je voeding rauw te genieten, zonder enige moeite, met alle goede gevolgen van dien.

Lifefood snacks
Lifefood biedt werkelijk een enorme diversiteit aan raw-snacks allemaal even mooi verpakt.  Het geeft een gevoel van kwaliteit en duurzaamheid, een uitstraling die volledig aansluit bij de visie van het merk. Welke lekkernijen mocht ik allemaal proberen?
Allereerst drie smaken van de Lifebar, een zeer voedzame reep ideaal voor na het sporten. Het geeft direct een verzadigd gevoel dat bijzonder lang aanhoudt, dus voor op een drukke dag zou het ook kunnen fungeren als een snel ontbijt of take-away lunch. Het geeft je energie voor de rest van de dag!
Ander ultiem Lifefood sportvoedsel vond ik de ‘Rawmeo’ banaan-amandelballetjes. Nu ik aan het trainen ben voor de halve marathon vind ik het heerlijk om direct na de training even zo’n balletje te eten zodat ik direct een kleine energieboost krijg, lang genoeg om even rustig te rekken en te strekken en te douchen. Een super lekker en handig tussendoortje om een onverwachtse hongerkick te stillen.
Mijn absolute favoriet was het Italiaanse Crispbread, organische Italiaanse crackers. Twee van deze rauwe crackers met een beetje Hüttenkäse en ik had de lekkerste en lichtste lunch en was voor ten minste drie uur verzadigd. De pure, kruidige Italiaanse smaak maakte het voor mij helemaal af, heel anders dan de gebruikelijke ‘Italiaanse’ crackers uit de supermarkt. Het rauwe droogproces van deze crackers was een absolute meerwaarde. Lifefood verkoopt deze rauwe delicatesse in diverse smaken, dus alles proberen zou ik zeggen!
Voor een wat gezondere borrel zijn de biologische gedroogde Veggie Chips en de biologische Teriyaki amandelen een echte uitkomst. Dankzij het rauwe verwerkingsproces opnieuw bijzonder goed van smaak, origineel om je gasten mee te verrassen en vanzelfsprekend een veel verstandigere keus dan de gebruikelijke borrelvarianten.
Groot fan ben ik van de Lifefood DreamCream Chocolate. Een rauwe chocoladepasta, heerlijk als verstandig broodbeleg. Helaas wel wat lastig smeerbaar, maar wanneer je het potje eventjes opwarmt (onder de 42 graden natuurlijk), dan is de pasta al snel een stuk soepeler. Aangezien ik stiekem mijn chocoladepasta best een beetje mis werd ik helemaal blij van deze gezondere variant.
Als laatste verwende Lifefood mij met twee soorten rauwe chocolades. Een chocoladereep met cashewnoten en kleine verpakte chocolaatjes met diverse smaken er doorheen zoals framboos en citroen. De chocoladereep met de cashewnoten vond ik verrassend lekker, de mini-chocolaatjes vond ik iets te rauw om het als een traktatie te ervaren. Doordat de chocolade niet verhit is heeft het voor mij een klein beetje een modderige associatie op mijn tong, dus in dat geval kies ik toch iets liever voor een stukje ouderwetse pure chocolade.

Raw-genot
Kortom, ik ben blij met Lifefood, een geweldige manier om de rauwe producten laagdrempeliger te maken en in velen hun levensstijl te integreren. En bovengenoemde producten zijn slechts een kleine selectie van alles wat ze te bieden hebben. Op de VeggieFair heb ik een nog groter deel van hun assortiment mogen bewonderen en ik kan verzekeren dat een kijkje in hun webwinkel (www.lifefood.nl) de moeite waard is, want de keuze aan smaken en variaties is oneindig. Al de producten van Lifefood zijn biologisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij en volgens LifeFood is dit het meest natuurlijke menselijke voedingspatroon en de weg naar de hoogste levensenergie.

Dus ik zeg: laten we samen raw-genieten van de Lifefood snacks!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.