NEW: Zespri lanceert vitaliteitsapp
Isabel Boerdam

NEW: Zespri lanceert vitaliteitsapp

zaterdag 12 juli 2014
Vorige week woensdag was ik aanwezig op De Gezondste Lunch van Nederland. Hier presenteerde kiwimerk Zespri haar nieuwe vitaliteitsapp. Deze applicatie is nu te downloaden voor smartphone en tablet en daagt Nederland uit gedurende 14 dagen iedere dag een kiwi te eten. Het gevolg? Een merkbaar betere spijsvertering en weerstand. Probeer het nu!

De Gezondste Lunch van Nederland
In de romantische Tolhuistuin in Amsterdam was ik bij de Gezondste Lunch van Nederland. Samen met andere journalisten en bloggers genoot ik hier van sap van vlierbessen en kiwi, een flinterdunne kiwicarpaccio met frambozen en pistache, een wrap met sla, tomaat en kiwi en tot slot een smoothie met kiwi, sinaasappel en banaan. Super gezond dus, én lekker! Met deze fantasievolle lunch gepresenteerd door healthcoach Vivian Reijs kwam de gezondheid en veelzijdigheid van de kiwi in een heel nieuw licht te staan. Zespri maakt kiwi tot het nieuwe superfood van deze zomer!

Met kiwi’s klaar voor de zomer
In de zomermaanden doen veel mensen een beetje extra hun best om gezond te eten en voldoende te bewegen. Zespri wil iedereen een steuntje in de rug geven om lekker in je vel te zitten en stralend de zomer te beleven. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat twee weken lang elke dag een kiwi eten bevorderend werkt voor het humeur en de energiehuishouding. Daarnaast bevat één kiwi meer vitamine C dan twee sinaasappels en is een bron van vitamine E, kalium en foliumzuur (zeer geschikt voor zwangere vrouwen!). Het voor de kiwi unieke actinidine-enzym zorgt er bovendien voor dat de spijsvertering soepeler verloopt. Tot slot is kiwi een fruitsoort met een relatief lage glycemische index waardoor het ook een goede keuze is met het oog op calorieën en fruitsuikers. Alleen maar voordelen dus!

Vitaliteitsapp: één kiwi per dag
Met haar vitaliteitsapp wil Zespri benadrukken hoe kiwi’s een bijdrage kunnen leveren aan een gezond en energiek leven. De app bevat een persoonlijke vitaliteitskalender waarop je kan invullen of je je kiwi gegeten hebt, dagelijkse feelgoodtips en een lijst met creatieve kiwi-recepten. Deze recepten geven extra culinaire inspiratie om 14 dagen lang de kiwi op verschillende manieren te verwerken in je dagelijkse voedingspatroon. Via push-berichtjes geeft de app aan wanneer je je dagelijkse kiwi bent vergeten en geeft hij tips om er beter uit te zien. Na twee weken kan je zelf bepalen wat het effect geweest is van deze uitdaging op jouw gezondheid en vitaliteit. Voel je je goed? Ga dan met kiwi’s de zomer door!
Doe mee met de kiwi-uitdaging!
Inmiddels ben ik enthousiast en doe ook ik mee met de uitdaging. Een kiwi per dag, het is zo eenvoudig! Voor de mensen die minder fan zijn van de kiwi biedt Zespri bovendien een nieuwe soort: de kiwi gold. Deze gouden variant is minder zuur, zachter en frisser van smaak. Dus go green or gold, maar eet je kiwi en laat mij weten hoe je je voelt!

PS. Iedereen die de Zespri uitdaging na twee weken succesvol weet te voltooien maakt kans op smoothiemakers, blenders en een prachtige Zespri fiets!

Doe jij ook mee met de Zespri kiwi-challenge? Laat me jouw verhaal weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.