Print Friendly, PDF & Email

Schermafbeelding 2014-07-04 om 12.40.46Afgelopen maandag lag voor het eerst de Sweet Eve in de Albert Heijn. Dit is een nieuw aardbeienras van eigen bodem dat puur gericht is op de zoete smaak. Weg dus met waterige, harde supermarktaardbeien, vanaf nu hoef je niet meer naar de speciaalzaak voor de perfecte aardbei. De Sweet Eve is een verrijking van ieder gerecht en het gezondste snoep van deze zomer.

De oorsprong van de Sweet Eve
Om de Sweet Eve de aandacht te geven die deze aardbei verdient werd hij feestelijk gelanceerd op de aardbeienteelt in Steenbergen. Hier mocht ik samen met enkele andere journalisten aanwezig zijn om alle ins en outs te horen over dit nieuwe product. Zo is de Sweet Eve het
resultaat van een 25-jarig teeltprogramma. Peter Vinson, de ontwikkelaar, was al deze jaren op zoek naar de ultieme aardbei qua smaak en aroma. Zoals Rini Goossens de huidige teler het beeldend uitlegde: ‘Een aardbeienplant heeft een bepaalde hoeveelheid suiker te verdelen. Normaal wordt deze suiker verdeeld over wel honderd aardbeien omdat de productie voorop staat, bij de Sweet Eve hangen er maar twintig aan, waardoor deze aardbeien kleinschaliger en veel rijker van smaak zijn.’

De missie van de Sweet Eve
Op deze lancering werden de eerste Sweet Eve’s geplukt en geproefd door de leerlingen van een basisschool in de buurt. Hiermee werden de aardbeien onderworpen aan het kritische oog van kinderen, want als er iemand kan beoordelen of de aardbeien zoet genoeg zijn, dan zijn het kinderen wel! De volle monden, de roodgevlekte wangen en de plakkerige handjes zeiden voldoende: de Sweet Eve was geslaagd! Hiermee wil de Sweet Eve benadrukken dat het een aardbei is waarbij slagroom en suiker overbodig worden. Sweet Even wil zichzelf positioneren als het nieuwe snoep van deze zomer en met recht. Want wie houdt van lekkere kwaliteitsproducten en wie strak de zomer in wil kiest op een snoepmoment voor Sweet Eve.

Sweet Eve in de Albert Heijn
Logo Sweet Eve - grootSweet Eve ligt de hele zomer in de Albert Heijn, exclusief te herkennen aan het Sweet Eve logo. Een doosje kost 2,99 en bevat mooie, rode joekels van aardbeien. Ik deed de smaaktest en vergeleek de Sweet Eve met andere aardbeien. Zeker in vergelijking viel mij op dat de zuurtonen uit andere aardbeien bij de Sweet Eve vervagen. Een heerlijke zachte, zoete, sappige bonbon. Probeer het ook! Want wie wil er nu niet een aardbei eten waar op natuurlijke wijze 25 jaar aan gewerkt is?

Ben jij benieuwd geworden naar dit product? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

IMG_3595      IMG_3613

IMG_3611      IMG_3612

 

Summary
recipe image
Recipe Name
NEW: zoetste aardbei Sweet Eve nu in AH
Published On