Superfruits: goji, baobab en inca
Isabel Boerdam

Superfruits: goji, baobab en inca

woensdag 06 augustus 2014
Superfoods zijn al enkele maanden helemaal ‘hot’ omdat ze bijzonder veel voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Welke soorten zijn er eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond? Deze week alles over de zogenaamde ‘superfruits’: goji bessen, baobab poeder en incabessen. 

Goji bessen
Goji bessen zitten boordevol vitamine B1, B2, B6. Maar de goji bes staat vooral bekend om haar hoge vitamine C gehalte: ze bevat tot wel vijfhonderd keer meer vitamine C dan een zelfde hoeveelheid sinaasappel. Hierdoor is de goji bes een belangrijke antioxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen en dus tegen veroudering. Verder bevat de goji bes maar liefst 21 mineralen en sporenelementen. De goji bes is een complete vorm van proteïnen en bevat ook veel caroteen en essentiële vetzuren. De goji bes heeft een gunstig effect op de lever, kan helpen bij afvallen, om beter en dieper te slapen en tegen acne en huiduitslag.  De goji bes heeft een diep rode kleur en de grootte van een rozijn. De goji bes smaakt als een kruising tussen een cranberry en een kers, maar dan met een harde ietwat taaie bite. Voeg goji bessen toe aan een salade, aan je smoothie, als topping op een pannenkoek of je havermout, of zet er goji thee van! Heerlijk en hartstikke gezond.
Bestel de Goji bessen hier!

Baobab poeder
Baobab poeder wordt gewonnen uit baobab fruit. Dit fruit groeit aan de Baobab boom, één van de allergrootste boomsoorten ter wereld. Deze boom wordt de ‘Tree of Life’ genoemd omdat ze duizenden jaren oud worden. Het fruit wordt daarom ook wel de ‘King of Super Fruits’ genoemd. Baobab poeder bevat veel belangrijke vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Zo vind je onder andere vitamine A, B1, B2, B3, B6 en C, calcium, kalium, magnesium, ijzer, mangaan, fosfor, zink en molybdenum in Baobab poeder. Baobab fruit poeder bevat vele malen meer voedingsstoffen dan andere fruitsoorten. Ter vergelijking: circa zes keer zoveel vitamine C als een sinaasappel, circa vijf keer zoveel kalium als bananen en vier keer zoveel antioxidanten als blauwe bessen. De smaak is erg veelzijdig (een verrassende combinatie van vanille, grapefruit en peer) waardoor het poeder goed past in veel dranken, snacks en andere gerechten. Baobab poeder is gluten- en lactosevrij.
Bestel het Baobab poeder hier!

Inca bessen
De Inca bes wordt ook wel Golden Berrie genoemd door de goudgele kleur. Ze hebben een frisse, zoetzure smaak. De Inca bes mag met recht een ‘superfruit’ genoemd worden. De bes bevat namelijk veel vitamines (A, B1, B2, B3, B12 en C) en mineralen als calcium, ijzer en fosfor. Hierdoor geeft dit besje je weerstand direct een boost. De bes bestaat voor ongeveer 16% uit plantaardige eiwitten, één van de hoogste gehaltes die je in fruit kunt aantreffen. Daarnaast is de Inca bes ook in het bezit van krachtige antioxidanten waardoor ze een ontstekingsremmende en anti-aging eigenschap heeft. Eet de Inca Bessen zo ‘uit het handje’ als snack, of verwerk ze in de recepten van taarten, koekjes en chocolade. Je kunt de bessen ook in een smoothie, je ontbijtgranen of door een (fruit)salade mengen.
Bestel de Inca bessen hier!

Wil jij deze superfruits bestellen? Dat kan heel gemakkelijk in de webshop van het Superfood Centre: www.superfoodcentre.nl.

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.