Print Friendly, PDF & Email

Nu we alles van thee weten is natuurlijk de vraag: wat moeten we nu precies drinken? Gastblogger Evelyne van Tea in the City vertelt over haar favoriete thee en de mooiste mélanges van de Parijs theemakers Betjeman en Barton. Deze theesoorten maken thee drinken tot een echte lifestyle! Proef en ervaar…

De favoriete thee van Evelyne
Eigenlijk heb ik een favoriet voor ieder moment van de dag en voor iedere stemming, maar van de Formose Jade Vert, een Oolong uit Taiwan kan ik nooit genoeg krijgen. Dit is een zacht zoete, geweldige klassieke Oolong. Je kan hem meerdere keren op schenken, dus je doet er lekker lang mee. Hij is heerlijk als dorstlesser, maar ook een goede rustgever en ideaal after dinner.

De toppers van Betjeman en Barton
Betjeman en Barton heeft een geweldige lijn smaakvolle kwaliteitstheeën. In Parijs zijn ze uniek in het maken van de mooiste melanges op basis van klassieke theesoorten. Hierbij wordt uitsluitend een vleugje smaak toegevoegd op basis van puur natuurlijke ingredienten. Dat is hetgeen dat deze melanges zo mooi maakt. Zo komt bijvoorbeeld de bergamotolie, een veelgebruikte toevoeging aan de Pouchkine, uit de kleine bergamot citrusvrucht uit Calabrie in Italie. Pure kwaliteit en aandacht. Dat zie ik terug bij deze zes theeën:

THE-AUTUMN-BLEND-1170909820_thumbAutumn Blend
De Autumn Blend is een van de meest succesvolle creaties van de melangeurs van Betjeman and Barton. Kweeperen, vijgen, hazelnoten en rozijnen (en wat zonnebloemblaadjes) zorgen voor een warme en intieme blend die wordt toegevoegd aan thee uit China en Ceylon. Een thee om te drinken bij het haardvuur, terwijl je uit het raam staart naar de vallende bladeren…

THE-POUCHKINE-128664846_thumbPouchkine
Pouchkine is het antwoord van Betjeman and Barton op Earl Grey: een magisch combinatie van bergamot uit Calabrië, citroen en sinaasappel, die zorgt voor een perfecte kop thee. Dit is de oudste melange van Betjeman and Barton, gewaardeerd door zowel alle medewerkers van Betjeman and Barton als de trouwe klantenkring over de hele wereld.

THE-EDEN-ROSE-1918987607_thumbEden Rose
Rozen, bergamot, lavendel en vanille in een melange van Ceylon en China. Eden is niet alleen de naam van het paradijs, dit is ook de naam van een beroemde roos. Deze roos groeit voornamelijk in tuinen in Normandië. Kathérine Grégory, de eigenaresse van Betjeman and Barton in Parijs – is een gepassioneerd liefhebber van deze roos. Vandaar dat deze bloem haar inspireerde om deze liefdevolle thee te creëren. De subtiele smaak doet je denken aan zwoele zomers.

THE-CEST-UNE-BELLE-HISTOIR-245194151_thumbC’est une belle Histoire
De basis van deze thee komt uit China en Sri Lanka. Daaraan werden de zoete aroma’s van verse vijgen, bergamot, citroen, lotus en pitanga toegevoegd. Over de thee werden tenslotte korenbloemblaadjes gestrooid. Hoe wij aan deze combinatie kwamen? Dat is het geheim van de melangeur, en een mooi verhaal!

THE-ROOIBUSH-JARDIN-ROUGE-708791674_thumbRooibos Jardin Rouge
De Rooibos is een stekelige heester met fijne takken en gele bloemen, die in het wild groeit in het Cederberg gebied in Zuid-Afrika. Een ongefermenteerde rooibos, die na de pluk uitsluitend wordt gedroogd. De kleur is daardoor wat lichter en de smaak minder sterk. Deze thee bevat koren-, rozen- en zonnebloemblaadjes en is geparfumeerd met rozen, aardbeien, vanille en grapefruit. Bevat weinig tannine, geen theïne, maar wel vitamine C.

THE-IL-ETAIT-UNE-FOIS-NOEL-1092613988_thumbIl etait une fois Noël
Dit is een combinatie van thee uit Ceylon en China, verrijkt met zonnebloemblaadjes en geparfumeerd met appel, amandelen en vanille. Daarna afgemaakt met kaneel en gember. Doet denken aan de smaak van amandelstaaf of kerststol. Een ontdekking!

Uitnodiging
Evelyne nodigt alle lezers van De Hippe Vegetariër uit om een van deze theeën gratis te komen proeven in haar theesalon! Geïnspireerd? Wil je nog meer weten over thee? Boek dan een mini thee-masterclass in Tea in the City. Vanaf 2 personen voor 17,50 per persoon legt Evelyne je alles uit wat je maar zou willen weten onder het genot van heerlijke theeën en bijpassende hapjes.

Door Tea in the City, Beethovenstraat 23 Amsterdam, 020-4710333, www.teainthecity.nl
Volg Tea in the City ook op Facebook voor nog meer theeweetjes!

Logo Tea in the City 2013Over Tea in the City
 “De mooiste theesoorten ter wereld hebben geen enkele waarde als ze niet tegemoetkomen aan uw smaak. Het is ons vak om in de mooiste plantages ter wereld de beste thee voor u te vinden.” Deze prachtige uitspraak is afkomstig van Arthur Betjeman, van de Parijse theemaker Betjeman & Barton. Tea in the City verkoopt uitsluitend thee van Betjeman & Barton, wij geloven dat thee drinken een Lifestyle is en laten u dat graag zien in onze winkel, dus kom eens op bezoek of doe mee met een van onze masterclasses op zaterdag!

Summary
Thee favorieten van Betjeman en Barton
Article Name
Thee favorieten van Betjeman en Barton