Print Friendly, PDF & Email

Regelmatig ontmoet ik bijzondere mensen met een eigen verhaal op het gebied van voeding en gezondheid. Ik vind het zelf ontzettend inspirerend om dit soort mensen te spreken, hun verhaal te horen en te begrijpen waarom zij een ‘foodie’ zijn geworden. Het begint immers niet zomaar, toch? Daarom wil ik deze inspirerende mensen een plek geven op mijn blog en hun verhaal delen. Deze week aan het woord: mijn Zweedse naamgenoot Isabel van het blog tastecelebration. Zij zal ons de komende weken leren over de Zweedse eetcultuur en haar inspiratie met ons delen!

Het leuke van twee landen
“Ik ben Zweedse maar ik ben getrouwd met een Nederlandse man en dat bracht me 11 jaar geleden naar Nederland. En dat bevalt me prima want Nederland is een gezellig land! Ik heb hier een stadsleven midden tussen heel veel eetculturen uit de hele wereld. De ingrediënten voor al dat eten kan ik thuis om de hoek halen en dat is heel wat anders dan het zuidelijkste stukje van Zweden waar ik opgroeide. Ik ga er vaak wat dagen of weken naar terug. Vooral als ik inspiratie op wil doen voor mijn blog. Ik ga dan soms op het stilste strand van Europa recepten zitten schrijven met mijn Ipad. Zo gebruik ik het leuke van twee landen die me allebei lief zijn.”

Spannende smaken uit de hele wereld
“Mijn passie voor eten heb ik letterlijk met de paplepel ingegeven gekregen. Mijn ouders hadden een restaurant waarbij ook het hele gezinsleven in het teken stond van de keuken. Aan onze eigen eettafel werden nieuwe recepten en kooktechnieken besproken en op jonge leeftijd probeerde ik daarom al van alles uit met mijn vader als inspiratiebron. Nu ga ik mijn eigen weg en kan je op mijn blog tastecelebration recepten vinden geïnspireerd door keukens uit de hele wereld. Op mijn blog gaat alles over heerlijk, lekker en stiekem een beetje gezond eten! Ik probeer mijn fascinatie voor spannende smaken en durf in de keuken over te brengen door veel te vertellen over nieuwe ingrediënten en recepten.”

Vegetarisch eten in zweden
“In Zweden is vegetarisch eten hot! Steeds meer mensen in Zweden gaan minder of geen vlees eten. Gezondheid, dierenwelzijn en milieu zijn de belangrijkste drijfveren. Je merkt dit aan de populariteit van de vele boeken, bladen en TV programma’s over vegetarisch eten. Dat zie je ook meteen aan het aanbod van de supermarkten die steeds meer vegetarische alternatieven voor dierlijke producten hebben. Een van de grote hamburgerketens in Zweden heeft sinds dit jaar ook 6 vegetarische- of zelfs vegan alternatieven op het menu staan. Wat dat betreft is Zweden een echte voorloper en inspirerend om naar te kijken als het gaat om de vega(n) keuken!

Daarom zul je mij de komende maand nog een paar keer als gastblogger terug zien. Isabel te gast bij Isabel. Ik ga je wat leuke en misschien verrassende dingen laten zien. Zweedse eettradities, inspiratie en meer. Een beetje Zweeds maar ook een beetje gezond en altijd heel lekker. Je zult het zien!”

Tot volgende week!
Isabel

Fotocredits Maggie Strand

Ben jij ook een foodie met een inspirerend verhaal? Heb jij een grote verandering doorgemaakt op het gebied van voeding, sport en gezondheid? Of een bijzondere kijk hierop? Laat het mij weten en misschien ben jij als volgende aan het woord in deze rubriek!

Summary
Inspirerende foodie: Isabel Brummer van Taste Celebration
Article Name
Inspirerende foodie: Isabel Brummer van Taste Celebration