Print Friendly, PDF & Email

Als blogger word ik wekelijks verrast met pakketjes in mijn brievenbus en nieuwe bijzondere etenswaren die soms echt de moeite waard zijn! In ‘Nieuwe ontdekkingen’ deel ik mijn vijf favoriete ontdekkingen. Omdat de feestdagen voor de deur staan en wij gaan genieten in het gezelschap van vrienden en familie, is dit alweer de laatste nieuwe ontdekkingen van het jaar. De komende dagen gaan wij genieten van al het lekkere eten, maar ook: experimenteren met Japanse smaken van Lima, opwarmen met Shoti Maa winter thee, ontspannen met Physalis Aromatherapy, genieten van Isabel’s Christmas granola van MyMuesli en ons voorbereiden op de seizoenen met Krautkopf.

Lima
Zout is een belangrijke smaakmaker in de keuken die je dagelijks gebruikt. Maar wist je dat er naast keukenzout, Himalaya zout en zeezout er nog veel meer bronnen van zout zijn die je kunt benutten tijdens het koken? In de documentaire Salt Fat Acid Heat worden deze bronnen heel duidelijk toegelicht. De meest bijzondere vormen van zout vinden hun oorsprong in Japan, in de vorm van miso, sojasaus en tamari. Dit zijn smaakmakers die je niet in ieder keukenkastje vindt. Eerlijk gezegd zijn wij ook nog geen expert op het gebied van koken met deze zoutbronnen. Hoog tijd om de keuken in te duiken met de nieuwe producten van Lima, waaronder de tamari met 50% minder zout, gerookte Shoyu sojasaus, Yuzu peper pasta en miso van gefermenteerde rijst. Benieuwd welke andere producten er nieuw zijn in deze lijn? Ontdek het zelf in de dichtstbijzijnde Natuurvoedingswinkel. Wij gaan ondertussen zelf ook op ontdekkingsreis naar Japan en misschien zie je wel nieuwe Japanse gerechten op het blog terug 😉

Shoti Maa
We kennen Shoti Maa van hun verrijkende theesoorten. Nieuw voor ons is de Winter Set, die naast 10 theezakjes ook gembersnoepjes bevat. Alles wat je nodig hebt om de winter door te komen! In totaal kun je vijf verschillende theesoorten proeven binnen dit pakket. Het bevat de smaken: I am, Sanctify, Delighted, Harmony en Unwind. Stuk voor stuk verwarmende theeën met verschillende kruiden, die ieder hun eigen doel hebben. Aangezien wij dagelijks liters thee drinken op de redactie, duurde het niet lang voordat het doosje leeg was! Mijn persoonlijke favoriet op dit moment?  De I am Shoti Maa thee met salie, gember en vlierbloesem.

Physalis
De eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen! Dat betekent tijd om te ontspannen met de Physalis Aroma Experience. Deze winter duiken wij in de wereld van de etherische oliën. Dit zijn de geurige en krachtige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten en zaden. Elke plant heeft zijn unieke aroma en kent dus ook zijn eigen toepassing. De oliën hebben tevens effect op je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Evelyn van platform Holistik vertelt je hier meer over de werking. Maar wat doe je met essentiële oliën? Je kunt ze toevoegen aan je bad, verwerken in massageolie, druppelen op je kussen of de geur verspreiden in de badkamer. Ook kun je er zelf natuurlijke schoonmaakmiddelen mee maken! Dat badderen gaan wij in de vakantie in ieder geval uitgebreid testen. De schoonmaakmiddelen op den duur ook, want stiekem probeer ik een overstap te maken naar meer natuurlijke producten. Vanaf januari is deze set van Physalis in de varianten citroen, pepermunt, eucalyptus en lavendel verkrijgbaar bij Holland & Barret.

MyMuesli
Na het eten van de meest heerlijke kerstcreaties is een licht ontbijt een aangename afwisseling. Speciaal voor de feestdagen heeft MyMuesli Christmas Granola. Denk hierbij aan winterse specerijen, krokante granola, witte chocoladesterren, amandelen, stukjes appel en heel veel liefde, YUM! Wil je het liefst alle smaken? Dan is er ook de advents muesli met winterse chocolade-kaneel, amandelen en specerijen. Die zit samen met de Christmas granola in een leuke feestverpakking!

Krautkopf
Het gelijknamige blog Krautkopf is een ware inspiratiebron voor koken met de seizoenen mee. De Duitse blog is gestart in Berlijn: het vega(n) walhalla. De blog is gelukkig gewoon in het Engels te lezen. In het Nederlands lezen blijft het prettigst, vandaar dat wij deze winter door het boek gaan bladeren om inspiratie op te doen. Het boek is ingedeeld op de seizoenen. Ik heb nu al zin om om vooruit te kunnen kijken naar de warmere seizoenen vol met verse kruiden, koolrabi en aardbeien. In ieder hoofdstuk staan de lekkerste vegetarische en veganistische recepten. Wij kunnen niet wachten om de keuken in te duiken. In de vakantie kunnen we alvast genieten van de winterse, rijkgevulde groentesoep met polentacroutons. Spieken jullie alvast even op de website om te kijken of er iets tussen zit? Dan delen wij volgend jaar wat heerlijke recepten!

Ken jij deze producten al? Of ga je ze proberen? Laat ons weten wat jij vindt in een reactie onder dit artikel of via Facebook, Instagram of Twitter. We horen jouw mening heel graag.

Summary
Nieuwe ontdekkingen: Kerstspecial 2018
Article Name
Nieuwe ontdekkingen: Kerstspecial 2018
Description
Wij gaan deze winter: experimenteren met Japanse smaken van Lima, opwarmen met Shoti Maa winter thee, ontspannen met Physalis Aromatherapy, genieten van Isabel’s Christmas granola van MyMuesli en ons voorbereiden op de seizoenen met Krautkopf.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!