Print Friendly, PDF & Email

Gezonde voeding is natuurlijk belangrijk voor een goede gezondheid. Door een ongezonde levensstijl kan je je vanzelf minder goed gaan voelen, maar ook er minder goed gaan uitzien. Stress, maar ook verkeerd eten kan zijn uitwerking hebben op onder andere je nagels, je haar en je huid.Nu gaat De Hippe Vegetariër natuurlijk vooral over je goed voelen, maar er goed uitzien draagt daar zeker aan bij! Daarom maakten we kennis met de nutricosmetica trend.

Nutricosmetica
Naast de juiste levensstijl hebben om er goed uit te zien, is er tegenwoordig ook ‘nutricosmetica’ op de markt. Een trend die over is komen waaien uit Amerika. Dit zijn voedingssupplementen die niet alleen op gezondheid gericht zijn, maar ook op het ondersteunen van de natuurlijke schoonheid. Deze supplementen bevatten de ultieme hoeveelheid vitaminen, mineralen en gezonde vetten, aangevuld met plantenextracten en anti-oxidanten om je haar, huid en nagels in optimale conditie te brengen. Je zou dit kunnen zien als ‘make-up’ van binnen uit. Dit zorgt er dus vooral voor dat de basis goed is en je geen make-up meer nodig hebt om dit te verbloemen met een dikke laag foundation die je huid juist alleen maar slechter maakt. Maar wonderen bestaan niet, de nutricosmetica is natuurlijk geen vervanger van gezond eten. Als je een gezonde leefstijl erop na houdt, dan kan de nutricosmetica wel degelijk helpen er goed uit te zien, van binnen en van buiten!

De huid verzorgen van binnen uit
Nieuwsgierig geworden door deze trend en met in ons achterhoofd: baat het niet dan schaadt het niet, gingen wij het experiment aan. We maakten kennis met Truvivity van Artistry, een make-up en huidverzorgingsmerk dat al sinds 1950 online gespecialiseerde producten verkoopt waar maar liefst 900 wetenschappers aan meewerken. De Truvivity lijn heeft als doel de huid van binnen uit laten stralen. Hiertoe zijn er twee producten ontwikkeld, die een stap verder gaan dan de normale huidverzorging waarbij je alleen oppervlakkig je huid behandelt. Het werkt in op de dermis, de binnenste laag huid en de epidermis, de oppervlakkige huid. Het is vooral gericht op de elasticiteit, stevigheid en glans van de huid. Een gezonde huid bevat voldoende collageen en elastine. Als de vezels die dit aanmaken beschadigd zijn, kan het water en hyaluronzuur (een glucose ‘bouwsteen’ van de huid) niet worden vastgehouden. Hierdoor gaat je huid er ouder uitzien. Om dit tegen te gaan zijn de de vitamines A en C en zink toegevoegd, om bij te dragen aan de natuurlijke vorming van collageen. Daarnaast zitten er het glutenvrije graan lipiden en een trio van plantenextracten in. De druivenzaden beschermen de cellen tegen vrije radicalen, het ozenbottel extract bevat antioxidanten en daarnaast zit er ook nog extract van gojibessen in. Hierdoor kunnen de vezels hun normale vorm behouden, is je huid daardoor beter gehydrateerd en blijft langer mooi.

Schoonheidskuur
Tru_Pho_Product_family_01b_300dpi
De Truvivity producten zijn bedoeld om als kuur te gebruiken, 30 dagen lang. De producten kunnen afzonderlijk van elkaar gebruikt worden, of tezamen als een super booster. Isabel probeerde het 30 dagen en was blij verrast. Hoewel aanvankelijk een beetje sceptisch viel het haar op dat ze echt schonere poriën en en zachtere huid kreeg. De zomerzon en minder stress in de vakantietijd zullen hier ongetwijfeld ook mee te maken hebben, maar het resultaat mocht er zijn. De foto boven dit artikel maakte ze op dag 30, zonder make-up en zonder filters. Just Natural Beauty!

Truvivity Beauty Powder Drink
Eén van die producten is een drinkpoeder, om de ochtend mee te beginnen. Denk niet aan een vies poedertje, want met de grapefruitsmaak in een glas water of smoothie is het juist lekker! De adviesprijs van een verpakking met 30 drinkpoeders is € 40,33.

Truvivity Beauty Supplement
Het andere product zijn de capsules, die elke avond voor het slapen ingenomen moeten worden. De adviesprijs voor een verpakking van 30 x 2 capsules is € 73,83.

Meer informatie over deze lijn van Truvivity vind je hier.

Tru_Pho_Stylized_Supp_Drink.300dpi

Heb jij ervaring met nutricosmetica en hoe vond je dit? Of zou je het wel eens willen proberen? Laat het ons weten in een reactie op de website of via een berichtje op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Nutricosmetica: mooi van binnen uit
Article Name
Nutricosmetica: mooi van binnen uit

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!