...

5 food podcasts om te luisteren voor een gezonde dosis inspiratie

door | 18 mrt 2020 | Ontspanning, Top 5 lijstjes

Print Friendly, PDF & Email

Zit je ziek thuis op de bank, is je school of kantoor gesloten of ben jij een bikkel in de zorg? Na de recente opkomst van het coronavirus kan bijna iedereen in Nederland wel wat afleiding gebruiken. Wij bedachten een heleboel manieren om deze roerige tijden goed en gezond door te komen. Met vandaag: onze 5 favoriete food podcasts op Spotify.

Lobkes Podcast
Lobke Faassen is een diëtiste die zich richt op een veganistisch eetpatroon en duurzaamheid. In haar podcast behandelt zij vooral gezonde en bewuste voeding, maar er komen ook thema’s voorbij als dierenwelzijn, lifestyle, spiritualiteit en sport. Elke aflevering nodigt ze inspirerende gasten uit met wie zij één tot twee uur in gesprek gaat. De podcast luistert fijn weg en de gesprekken klinken erg oprecht. Vanwege de verscheidenheid aan gasten is elke podcast heel anders. De ene keer gaat het interview over persoonlijke ervaringen, de andere keer is het wat meer wetenschappelijk. Al met al vermakelijk en leerzaam voor iedereen met een groen hart.

Het Voedselkabinet
Een boeiende kakelverse podcast die echt mijn aandacht wist vast te houden is Het Voedselkabinet, door Helen en Samuel. Ze houden allebei van eten en vinden dit het lekkerste en belangrijkste wat er is. Ook hebben zij gewerkt aan verschillende projecten zoals het Youth Food Festival en ze voeren nu al langere tijd met Het Voedselkabinet campagne voor gezonde en eerlijke voeding. In elke podcast wordt er een actuele vraag gesteld gerelateerd aan duurzaamheid. Om hier antwoord op de vinden, gaan zij in gesprek met verschillende mensen die zich hiermee bezig houden. Omdat de podcast nog nieuw is staan er nog niet zoveel afleveringen online, maar vanaf nu verschijnt er elke twee weken een nieuwe aflevering van circa 30 minuten. Wat mij betreft is deze podcast zeker de moeite waard om de komende tijd in de gaten te houden.

Plantifulplan – The Healthy Chats
Voedingscoach en personal trainer Maritza praat je echt op weg naar een gezondere leefstijl. Het is Maritza’s doel om jou te helpen met het behalen van je optimale gezondheid of het lichaam van je dromen te bereiken. Dit doet zij door het geven van leuke weetjes, tips en anekdotes. De afleveringen van rond een uur gaan soms alle kanten op rond het hoofdthema gezondheid. Ze maakt de podcast samen met Aldrik, een goede vriend en sport buddy, ze vullen elkaar goed aan. Plantifulplan is een fast-paced chit chat die je ook nu motiveert om gezond te blijven eten en bewegen. Doe met haar mee tijdens het luisteren van deze positieve podcast!

The Sustainable Jungle Podcast
Deze Engelstalige podcast gaat op zoek naar praktische oplossingen voor duurzaamheidsproblematiek. De vrolijke Lyall en Joy zijn op zoek naar antwoorden en praten rustig en verstaanbaar met anderen over het verbeteren van de planeet. Met out-of-the-box ideeën willen zij mensen en bedrijven inspireren om hetzelfde te doen en meer duurzame aanpassingen te maken. Ook in deze podcast worden verschillende experts geïnterviewd die hard werken voor een positieve impact op het milieu. Volg The Sustainable Jungle nu en maak een verschil!

How To Vegan
Een echte advocaat voor de voordelen van een plantaardig dieet, dat is de podcast How To Vegan, van de Amerikaanse Kristen Pound. Mocht je er deze dagen over nadenken om meer plantaardig of helemaal veganistisch te eten, dan is dit een goede plek om te beginnen. Deze podcast is gericht op alles wat met een veganistische leefstijl te maken heeft. Kristen heeft genoeg tips en ervaringen en wil deze graag met je delen. Goed Engels kunnen spreken is een pré, want Kristen praat erg snel maar heeft ook een hele fijne stem om naar te luisteren. Ze is docent geweest en dat hoor je terug in haar heldere uitleg en verhalen. Een voordeel is dat ze al een tijdje bezig is. Inmiddels heeft ze al een heleboel podcasts uitgebracht, dus er zijn genoeg afleveringen van ongeveer een uur lang om te luisteren.

Wat is jouw favoriete food podcast? Laat het je mede-lezers weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Zo helpen we elkaar met inspiratie door deze weken heen!

 

Summary
5 food podcasts om te luisteren voor een gezonde dosis inspiratie
Article Name
5 food podcasts om te luisteren voor een gezonde dosis inspiratie
Description
Wij bedachten een heleboel manieren om de tijd goed en gezond door te komen. Met vandaag: onze 5 favoriete food podcasts op Spotify.
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt