...

Hoe overleef je kerst dit jaar?!

door | 24 dec 2020 | Ontspanning

Print Friendly, PDF & Email

Kerst vieren met de hele familie zit er dit jaar helaas niet in. Maar de kerstdagen kunnen nog steeds heel erg leuk en gezellig worden! Heb je echt geen idee hoe je de kerst dit jaar gaat overleven? Wij geven je wat leuke suggesties zodat je de kerstdagen doorkomt zonder problemen. Een saaie kerst zal het zeker niet worden!

Kerstpakketten rondbrengen
Als je familie of vrienden in de buurt hebt wonen is dit een leuk idee. Dit zorgt ervoor dat jij lekker bezig blijft en je maakt er iemand anders heel erg blij mee. Zo kun je bijvoorbeeld een borrelpakket samenstellen of een leuke ontbijt-, lunch- of dinerbox. En dit is ook het perfecte cadeau om iemand te verrassen die in quarantaine zit. Denk bijvoorbeeld aan een ontbijtje met lekkere croissantjes, broodjes, beleg, een sapje, leuke servetten, kaarsjes en een kaartje. Zet het voor de deur en bel aan of stuur een berichtje om te laten weten dat er iets voor de deur staat. Je zorgt dan zeker voor een grote lach op iemands gezicht!

Een kerstdiner op afstand
Met de familie of vriendengroep kun je natuurlijk ook op afstand een kerstdiner houden. Mochten ze in de buurt wonen, dan kun je afspreken om allemaal een gang te maken en deze daarna bij iedereen te bezorgen. Als je wat verder uit elkaar woont kun je ook iedereen een gang laten verzinnen (eventueel met een leuke kook instructievideo) zodat de hele familie of vriendengroep hetzelfde diner maakt.

Organiseer een pubquiz
De perfecte activiteit die je op afstand kunt doen: een pubquiz! Tegenwoordig zijn er veel websites waar je zelf een pubquiz kunt maken, maar er zijn ook landelijke pubquizzen waar je bij kunt aansluiten. Je hebt dan gegarandeerd een leuke avond! Zorg dat een iemand het organiseert en koop eventueel ook een leuke prijs voor de winnaar!

Duik de keuken in
Wij staan regelmatig in de keuken om leuke recepten te verzinnen en te bereiden. Dus kies een lekker recept uit en ga daarmee aan de slag! Heb je zin in wat zoets? Bak dan een taart, cake of maak een lekker nagerecht! Als je liever wat hartigs hebt, kun je gaan voor een lekkere snack of een voor-, tussen-, of hoofdgerecht (of gewoon een heel diner). Dan ben je lekker bezig en kun je daarna genieten van je creatie! Een win-win situatie!

Plof op de bank met een dekentje
Er zijn niet voor niets zoveel kerstfilms, dus een hele goede reden om die maar eens af te strepen. Lekker op de bank met een dekentje en wat lekkers te eten. Zet wat lekkere borrelhapjes op tafel of zet een bak met popcorn neer. Wist je dat je popcorn ook heel erg makkelijk zelf kunt maken? Ook leuk om een keer te proberen! Kies daarna een leuke film, ga achterover zitten en geniet. Je favoriete serie is natuurlijk ook een goede optie!

Heb jij zelf nog goede ideeën? Laat het ons dan weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Hoe overleef je kerst dit jaar?!
Article Name
Hoe overleef je kerst dit jaar?!
Description
Kerst vieren met de hele familie zit er dit jaar helaas niet in. Maar kerst kan nog steeds heel erg leuk en gezellig worden! Heb je echt geen idee hoe je de kerst dit jaar gaat overleven? Wij geven je wat leuke suggesties hoe je kerst (met familie) kunt vieren. 
Author
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt