...

Vakantie in eigen land: voordelen en tips

door | 20 jul 2020 | Ontspanning, Op reis

Print Friendly, PDF & Email

Vakantie in eigen land saai? Helemaal niet! Het kan zijn dat je ervan baalt dat je vakantie naar een exotisch oord gecanceld is. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen vakantiegevoel kan hebben dit jaar! Ook in Nederland zijn er nog een heleboel gebieden te ontdekken waar veel te beleven valt en waar je lekker tot rust kan komen. Vandaag delen wij de voordelen van een staycation, en een berg met inspiratie om er een feestje van te maken!

Voordelen
Niet alleen kan een vakantie in eigen landje hartstikke leuk worden, er zitten ook nog eens andere voordelen aan. Zo bespaar jij met een korte reistijd veel CO2-uitstoot, al helemaal als je van plan was met het vliegtuig te gaan. Daarnaast is er in deze periode minder last van overtoerisme bij grote trekpleisters en minder smog op deze plekken. Ook bespaar jij met een tripje in Nederland geld, waar je weer meer leuke dingen van kan doen. Tegelijkertijd heb jij de kans om op nieuwe plekken te komen waar je anders waarschijnlijk niet zo snel naartoe gegaan was, maar die het zeker waard zijn!

Locatie
Over het ontdekken van nieuwe plekken gesproken: kies een provincie of gebied waar je nog nooit geweest ben. Bezoek een van de uithoeken van Nederland, zoals Groningen, Limburg of Zeeland (afhankelijk van waar jij zelf woont) voor een maximaal ‘weg gevoel’. Wil je stiekem echt heel graag een voet buiten Nederland zetten? Verblijf dan in de buurt van het drielandenpunt, waar je kan wandelen in de bossen, kan verdwalen in het doolhof en toch even de grens over kan. Hoeft jouw vakantie helemaal niet zo ver? Een stadje in de buurt kan ook heel leuk zijn om op ontdekkingstocht uit te gaan!

Accommodatie
Qua accommodatie is er ontzettend veel keus, ook in Nederland. Wat het beste bij jou past is helemaal afhankelijk van jouw mate van luxe, maar gegarandeerd dat ook jij hier iets kan vinden. Zo kun je tijdens jouw vakantie bijvoorbeeld verblijven in een oude hoeve in de buurt van Maastricht, in een huisje op een schiereiland of in een blokhut op de Veluwe! Ga kamperen aan het strand van Hoek van Holland of boek een gezellige Airbnb of een mooi hotel in een stad!

De reis
Hoe wil jij jouw paleisje in de onbekende omgeving bereiken? Met de auto kun je lekker veel meenemen, dit is dus handig als je ervoor kiest om te gaan kamperen. Een citytrip kan juist heel makkelijk met de trein. Of wil jij er liever een sportieve vakantie van maken, en gaan jullie op de fiets? Eén ding is zeker, dit jaar reis jij sowieso een stuk duurzamer dan met het vliegtuig!

Activiteiten
Ook met de huidige maatregelen zijn er nog genoeg dingen te doen. De meeste musea zijn weer open, en in de zomer zijn er verschillende openlucht bioscopen in Nederland. Voor als je van koken houdt: bedenk een uitgebreid vakantiemenu en ga lekker (samen) kokkerellen. Daag jezelf uit en kies bijvoorbeeld een dag om helemaal plantaardig te koken. Als je juist wil relaxen, kun je ook kiezen voor een makkelijke optie, en gaan voor voedzame maaltijdpakketten. Slaap lekker uit of sta juist vroeg op voor yoga, of neem je renschoenen mee voor een rondje in de omgeving. Bezoek de plaatselijke bezienswaardigheden en bekijk een zonsondergang voor een echt vakantiegevoel.

Ook bij minder weer
In Nederland is het weer meestal wisselvallig, dus je weet nooit of je tijdens jouw weekje weg zon of regen krijgt. Gelukkig zijn er ook nog een heleboel dingen te verzinnen om het binnen gezellig te maken. Speel spelletjes zoals hints en kaarten of ontwikkel jouw creatieve talenten door verf en kwasten mee te nemen. Binge watch die serie die al tijden op jouw lijstje stond, lees een mooi boek of luister naar een podcast die jij interessant vindt. Borrel erop los met wat lekkers en goede gesprekken. Verzin vragen voor elkaar en doe ze in de grabbelton. Houd de laatste dag een bonte avond waar iedereen iets voordraagt, bijvoorbeeld een ABC-tje met alles wat jullie op vakantie hebben meegemaakt, een imitatie van een grappig moment of een speech over de mooie tijd die jullie gehad hebben.

Ga jij ook op vakantie in eigen land? En heb jij al leuke activiteiten gepland? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
Vakantie in eigen land: de voordelen en wat je allemaal kan doen
Article Name
Vakantie in eigen land: de voordelen en wat je allemaal kan doen
Description
Vakantie in eigen land kan net zo leuk zijn. Want ook in Nederland zijn mooie plekken te ontdekken. Lees hier de voordelen van een staycation en tips!
Author
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

3 Reacties

 1. indekop.hollandbovenamsterdam

  Wat een leuke blog! Er zijn inderdaad zoveel voordelen aan het op vakantie gaan in ons eigen land. Ik heb zoveel dingen nog niet ontdekt dus ik probeer toch wel 1x per jaar een weekje op vakantie te gaan in Nederland. Groetjes, Anne

  Antwoord
  • Sanne Romp

   Hi Anne, wat leuk om te horen! En ik denk dat veel mensen een groot deel van Nederland nog niet hebben ontdekt. Inderdaad een goede reden om wat vaker op vakantie te gaan in ons eigen land 🙂

   Antwoord
  • Sanne Romp

   Hi Anne, wat leuk om te horen! En ik denk dat veel mensen een groot deel van Nederland nog niet heeft ontdekt. Inderdaad een goede reden om wat vaker op vakantie te gaan in ons eigen land 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt