Print Friendly, PDF & Email

Waar de meesten van ons zullen treuren omdat ze niet meer naar Lowlands, Pinkpop of andere festivals mogen, maak ik me vooral zorgen om de sportevenementen. Niet alleen het betaald voetbal ligt voorlopig stil, maar echt alles wat met sport te maken heeft. Dat is doodzonde, want wat stimuleert nou meer dan een mooie sportdoelstelling? Die ene marathon of obstakelrun waarvoor je aan het trainen was, wordt ver vooruit geschoven of erger dan dat: afgelast. Maar wat nou als je je eigen race organiseert? Ga samen met gastlogger Corneil van Schayik de uitdaging aan!

Coronarun
Een bekende tipte mij het individuele “Coronarun” evenement waarbij je zelf een afstand kunt bepalen en waarvan het inschrijfgeld deels naar het Ouderenfonds gaat. Ik besloot mijn stoute hardloopschoenen aan te trekken en een marathon te gaan lopen. Het was een keuze die ik maakte door enerzijds teleurstelling omdat al m’n triatlons afgelast waren en anderzijds opluchting, ik kon daardoor iets minder behouden trainen. Toen ik mijn vrienden vertelde dat ik in een rondje van 8 km een marathon wilde gaan rennen was iedereen meteen enthousiast. Uiteindelijk heeft iedereen wel een rondje meegelopen of meegefietst en zette ik een leuke tijd neer. Daarna besefte ik dat het organiseren van een eigen race best wel wat voordelen heeft!

Goed voor de portemonnee
Als je regelmatig meedoet aan een evenement, dan voel je dat op den duur wel in je portemonnee. Als je daarentegen zelf een wedstrijdje uitstippelt, kost je dat hoogstens wat tijd om je parcours te bepalen. Bovendien kun je iets in je eigen omgeving doen, waardoor je ook niet het hele land door hoeft te reizen.

Supportersteam
Blijf je in de buurt, dan kun je ook je lokale supportersteam regelen. Waar normaal iedereen de weekenden al volgepland heeft of het bezwaarlijk is om te vragen om heel het land door te reizen, staan mensen nu te popelen voor een beetje sensatie. Misschien doen ze wel deels mee, kunnen ze je begeleiden en voorzien van verfrissing of iets te eten.

Excelleer en inspireer
Bij grote events staan meestal honderden of duizenden mensen langs de weg te joelen. Nu zul je het moeten doen met je eigen supportersteam. Super fijn dat ze er zijn maar het vergt wel een extra lading karakter om die eigen geplaatste lat te overbruggen. Waar anderen zich wellicht verschuilen achter een afgelaste wedstrijd, laat jij zien uit welk hout je gesneden bent. Je stijgt op deze manier niet alleen boven jezelf uit maar je inspireert ook anderen om een sportieve uitdaging aan te gaan. Wie weet overtuig jij ze er ook nog wel van dat het eten van vlees niet zo noodzakelijk is. 😉

It is confidence in our bodies, minds, and spirits that allows us to keep looking for new adventures” – Oprah Winfrey

Sport jij in deze tijden? Of ben je van plan je eigen race te organiseren? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Summary
Race je eigen race!
Article Name
Race je eigen race!
Description
Veel sportevenementen zijn afgelast. Maar wat nou als je je eigen race organiseert? Ga samen met gastlogger Corneil van Schayik de uitdaging aan!
Author