...

REVIEW: Ayurvedisch kruidenboek

door | 17 apr 2021 | Gezondheid, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

Wat zou ik moeten doen om mijn lichaam te helpen om gezonder te worden? Hoe kan ik beter met stress omgaan? Heeft het zin om bij een behandeling van mijn klachten voedingssupplementen te nemen? Dit zijn vragen die veel mensen bijvoorbeeld stellen aan hun arts. Een alternatieve geneeswijze wordt niet zo snel aangeraden, terwijl veel mensen hier juist behoefte aan hebben. Het Ayurvedisch kruidenboek van Deepak Chopra en David Simon beantwoordt deze behoefte door de geneeskracht van kruiden van top tot teen uit te leggen.

Chopra Center for Well Being
Het Chopra Center for Well Being, opgericht door Deepak en David, wordt vaak een specifieke vraag gesteld: ‘Wat kan ik nog méér doen om een actieve bijdrage te leveren aan mijn genezingsproces?’ Deepak en David geven aan dat helaas de meeste medische collega’s slecht zijn voorbereid op dit soort vragen, en vaak moedigen ze hun patiënten niet aan direct of indirect vragen te stellen. Het gevolg daarvan is, is dat steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieve informatiebronnen. Uit ervaringen van het Chopra-centrum blijkt dat de meeste mensen de medische zorg niet afwijzen. Ze willen enkel andere, minder giftige alternatieven onderzoeken voordat ze hun toevlucht nemen tot een zwaar medicijn of medisch ingrijpen; ze willen méér zijn dan de passieve ontvangers van de door een dokter voorgeschreven medicijnen. Kortom: patiënten willen niet louter toestemmen, maar zelf een bijdrage leveren.

Kruidenleer en gezondheid
Het Ayurvedisch kruidenboek is een boek met 40 recepten voor een gezond leven. Geen kookboek zoals je die meestal op ons blog tegenkomt, maar een gids vol informatie, adviezen en tips om een gezondere levensstijl aan te nemen op een Ayurvedische wijze. Het boek laat je kennismaken met verschillende onderwerpen: ‘de wedergeboorte van kruidenleer’, ‘de geschiedenis van de kruidenleer in vogelvlucht’, ‘de holistische benadering in de kruidenleer’, en ‘een kruidologie voor het leven’. Ook vind je er specifieke hoofdstukken over welke kruiden bij welke ziekten een herstellende functie kunnen hebben.

Praktisch naslagwerk
In het Ayurvedisch kruidenboek lees je alles over de toepassing van kruiden en de klachten waartegen ze kunnen worden ingezet. Dit boek is bedoeld voor liefhebbers van alternatieve geneeskunde. Het bevat ontzettend veel informatie waar je zeker je tijd voor nodig zult hebben om het te bestuderen.

Al met al…
Het Ayurvedisch kruidenboek is een dik informatief boek dat je meeneemt in de alternatieve geneeswijze van kruiden. Het is onwijs interessant voor iedereen die wat meer wil weten over hoe je je gezondheid kan verbeteren door de natuur!

Ben jij benieuwd geworden naar het Ayurvedisch kruidenboek? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Ayurvedisch kruidenboek
Deepak Chopra & David Simon
Uitgever: Altamira
ISBN: 9789401302470
Prijs: €17,99

Summary
REVIEW: Ayurvedisch kruidenboek
Article Name
REVIEW: Ayurvedisch kruidenboek
Description
Ben je benieuwd naar de Ayurvedische geneeswijze? En wil je meer weten over kruidenleer? Dan is het Ayrvedisch kruidenboek wat voor jou!
Author
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Daniëlle van Kampen

Creatieve Foodie at De Hippe Vegetariër
Daniëlle studeert Voeding & Diëtetiek, houdt van uitgebreid koken met vrienden, is sportfreak ten top en bezoekt in haar vrije tijd hotspots binnen- en buiten Nederland om de nieuwste food en fashiontrends te ontdekken, en dit vervolgens te delen via een leuke Instagrampost met andere foodies en fashionista's!
Daniëlle van Kampen
Volg Daan

Latest posts by Daniëlle van Kampen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt