REVIEW: Basisboek Yoga van Jude Reignier
Robin Walrecht

REVIEW: Basisboek Yoga van Jude Reignier

dinsdag 23 februari 2021
Yoga is de laatste jaren razend populair geworden, en nu met het vele thuiswerken is het misschien zo gek nog niet om vaker te rekken en strekken. Maar wat doet yoga nou precies met je? Yoga leert de mens om het lichaam en de geest weer bij elkaar te brengen. Het Basisboek Yoga is geschreven voor mensen die weinig tijd hebben, maar wel graag de voordelen van goede yoga willen ervaren. Hoe meer je oefent, hoe vaker je ook resultaat zult zien!

Jude Reignier
Jude Reignier heeft al meer dan 10 jaar lesgegeven in yoga, zowel groepslessen als privé. De meeste van haar cliënten hadden niet heel veel tijd om yoga te beoefenen. Daarom maakte ze korte reeksen die eenvoudig waren, maar wel efficiënt! In haar boek beschrijft ze zowel volledige oefensessies van drie kwartier, waar ze bij elke oefening concreet maakt wat de gezondheidsvoordelen van de bewegingen zijn, als kortere oefensessies die specifiek gericht zijn op energie tanken en ontspannen. Daarnaast kaart ze ook nog kortere oefensessies aan, voor het ontwaken en loslaten.

Wat doet yoga met je?
Door yoga te beoefenen ga je aan de slag met diepe ademhaling. Yoga helpt mensen namelijk met het concentreren op de ademhaling en moedigt aan om dieper adem te halen. Dit heeft als gevolg dat vitale functies beter gaan werken omdat het evenwicht tussen zuurstof- en koolzuurgehalte in het bloed wordt ondersteund. Hierdoor verbeteren je lichaamsfuncties! Daarnaast zorgen de bewegingen tijdens yoga ook voor een orgaan massage. De diepe ademhaling zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en dit is erg belangrijk voor de lymfe. Yoga is niet alleen goed voor spierversterking en rekken, maar ook bevorderlijk voor de gezondheid en je houding. Win-win-win als je het ons vraagt!

Hoe kan je yoga gebruiken om te ontspannen of juist om energie te krijgen?
Het Basisboek Yoga van Jude Reignier geeft je ook inzichten in welke oefeningen je kan doen om te ontspannen of juist meer energie te krijgen. Daarnaast geeft dit boek ook stap-voor-stap beschrijvingen en illustraties zodat je de oefeningen makkelijk zelf thuis kan uitvoeren. Dit leek ons wel toepasbaar in deze situatie van thuiswerken! Wij hebben onze favoriete ontspannings- en energieke oefeningen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Yoga om te ontspannen
Hoe krijg je meer rust? Yogaoefeningen kunnen hier zeker een handje bij helpen. Onze favoriete drie oefeningen om meer rust te ervaren hebben we voor je op een rijtje gezet. Ten eerste is geconcentreerd ademhalen een belangrijke oefening om tot rust te komen. Het ontspant de spieren en verlicht stress, wat wil je nog meer? Daarnaast is de halve hond een van onze favorieten, het opent de borstkas en helpt ook lage rugpijn te verlichten. Tenslotte is de vis een goede oefening om de schouders te openen en stress te verlichting. Daarnaast rekt het ook de nek en wervelkolom!

Yoga om energie bij te tanken
Aangezien veel van ons thuiswerken en de hele dag zitten, kan je soms je energie een beetje verliezen. Met deze drie oefeningen haal je je energie terug op peil. Onze eerste favoriet is de berg, met deze oefening verbeter je je bloedsomloop, versterk je je buik en armen en het is goed voor de houding! Ten tweede willen we de cobra benoemen, met deze oefening verbeter je de bloedsomloop naar alle organen en kan je je longen vergroten. Als laatste zijn we fan van de hond, deze positie rekt vooral de beenspieren en helpt rugpijn, hoofdpijn en vermoeidheid te verlichten. Klinkt je dat niet als muziek in de oren?

Al met al…
Dit basisboek over yoga is ontzettend handig voor de beginnende yoga’er, of voor iemand die graag meer wilt weten over simpele, maar effectieve oefeningen. Dit boek deelt inzichten over wat yoga voor je lichaam kan doen, en legt per oefening uit waar het goed voor is. Wil je meer weten over rustgevende of juist stimulerende oefeningen en hoe je deze stap-voor-stap moet uitvoeren? Dan is deze yogagids ontzettend handig om je lichaam weer in balans te brengen.

Ken jij dit boek al? We zijn heel benieuwd wat jij ervan vond! Of heb je ook een goed boek gelezen over sport of beweging die wij absoluut moeten bespreken? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Basisboek Yoga
Jude Reignier
Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN: 9789044759082
Prijs: €14,95 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.