Print Friendly, PDF & Email
4.5/5 - (2 stemmen)

Bij gezondheid is voeding en beweging belangrijk, maar ook door ontspanning. Dit is waar het boek ‘Leven met wind mee’ in beeld komt. ‘Dramaloosheid’ – zo noemt auteur Jelle Hermus het. Dat is een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. Met slechts één simpele gewoonte laat hij ons zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert. Benieuwd naar deze gewoonte? Lees dan snel verder!

Jelle Hermus
Wij kennen Jelle Hermus als oprichter van het platform soChicken.nl, een website vol artikelen en cursussen voor een leuker leven. Maar het beheren van een succesvol platform is niet het enige dat Jelle doet. Na het publiceren van zijn eerste boek ‘Steeds leuker’ in 2017, komt hij dit jaar terug met een nieuw boek: ‘Leven met wind mee’. In het eerste boek ‘Steeds leuker’ liet Jelle ons zien hoe je je leven steeds leuker maakt, met steeds minder moeite. In zijn nieuwe boek gaat hij een stap verder, een laag dieper.

Drie delen
‘Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd’ – dat krijg je natuurlijk niet zomaar voor elkaar. Dit is waarom ‘Leven met wind mee’ is ingedeeld in drie delen. In stappen werken wij toe naar een dramaloos bestaan. We leren gedachten te zien voor wat ze zijn: sensaties. Je kunt de gedachten niet controleren. Ze komen en gaan. Aan welke gedachten schenk je aandacht en welke laat je varen? En hoe doe je dat dan, je gedachten laten varen? Er is een simpele gewoonte die ons hierbij kan helpen.

Meditatie
Meditatie is een simpele manier om je levenskwaliteit te verhogen. Het helpt ons niet al onze gedachten los te laten, maar wel te controleren aan welke gedachten we aandacht schenken. Gaan we voor de positieve gedachten die zorgen voor blijdschap en wind mee? Of kiezen we voor de negatieve gedachten: gedachten die zorgen voor meer drama, ellende en tegenwind? Meditatie helpt bij het observeren van je gedachten. Wanneer dit je gemakkelijker afgaat, merk je dat je kunt kiezen voor gedachten die je vooruithelpen. En dat is, zoals Jelle zegt, best fijn.

Dramaloos leven
Nu we hebben geleerd onze gedachten te observeren, komen we tot de volgende conclusie: we veroorzaken ons eigen drama. Dit komt als een shock, maar is eigenlijk best fijn. Dit betekent namelijk dat we hier iets aan kunnen doen. We kunnen kiezen welke gedachten ons vooruithelpen en welke niet. We kunnen drama gewoon uit de weg gaan! Alleen hebben we daar wel een klein beetje hulp bij nodig. We blijven nou eenmaal mensen. Met wat wijze woorden van Jelle, meditatie en mindfulness komen we een stapje verder. Een stapje in de richting van een dramaloos leven. Best fijn 😉

Al met al…
‘Leven met wind mee’ is een fijn boek om te lezen wanneer je behoefte hebt aan wat meer rust in je hoofd. Met een goede dosis humor vertelt Jelle hoe je kan werken aan minder drama in je leven. Hij vertelt hoe je tegenwind uitschakelt en hoe je dramaloos kan leven. Hoe je kan leven met de wind mee. Ik geef toe, dit boek vraagt af en toe om wat doorzettingsvermogen. Maar zoals je weet, doorzettingsvermogen loont.

Ken jij dit boek al? We zijn heel benieuwd wat jij ervan vond! Of heb je een ander goed boek gelezen, die wij absoluut moeten bespreken? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Leven met wind mee
Jelle Hermus
Kosmos Uitgervers

Summary
REVIEW: Leven met wind mee
Article Name
REVIEW: Leven met wind mee
Description
Leven met de wind mee, een boek van Jelle Hermus. Met een goede dosis humor vertelt hij ons hoe je tegenwind uitschakelt. Leven zonder drama, best fijn!
Author