Rude Health: Eat right. Stay Brilliant.
Isabel Boerdam

Rude Health: Eat right. Stay Brilliant.

zaterdag 03 mei 2014
Rude Health is een klein bedrijf met grote dromen. Of zoals ze het zelf formuleren: “With great food inside us, we feel we can do just about anything!” Daarom houden ze zich bezig met het produceren van smaakvolle en gezonde (ontbijt)producten die een duurzame invloed hebben om zowel jou als de wereld om ons heen. “Life’s too short to eat food you don’t enjoy!”

Eat breakfast like a king…
“Eat breakfast like a king, lunch like a prince and dine like a pauper.” Het is een bekend gezegde dat Rude Health helemaal onderschrijft. Daarom hebben ze een geweldige selectie aan ontbijtproducten om je een vliegende start te bezorgen en enkele snacks “to keep you in-flight”. Al hun producten zijn gemaakt zonder geraffineerde suikers en onnatuurlijke toevoegingen. “We choose our ingredients like we choose our friends: we like them wild, not refined.” Daarom gebruikt Rude Health altijd stevige granen en honing en maple syrup om de producten op natuurlijke wijze te zoeten.

Hemelse pap

Het meeste fan ben ik van hun pap, oftewel ‘porridge’, gemaakt van een unieke combinatie van zaden, granen, vezels en noten. Neem bijvoorbeeld de eenvoudige, maar verwarmende ‘Daily Oats’ vol kleine en grote vlokken. Of de ‘Fruity Date’ gevuld met dadels, abrikozen, appel en een snufje kaneel. Of voor de liefhebber de complexe ‘5 Grain 5 Seed’ gevuld met vijf soorten en granen en vijf soorten zaden, en daarmee een heftig maar super stoer ontbijt dat je echt een kick-start bezorgt!

Muesli, granola en cornflakes
Naast de pap heeft Rude Health een geweldige selectie aan muesli’s, granola’s en cornflakes. Muesli’s met 23 verschillende ingredienten, of juist heel fruitig met een combinatie van mango, dadels, abrikozen, appel en wel of geen rozijnen, of enkel een hele crunchy muesli gevuld met noten… Voor wat ieder wils! De granola’s zijn allemaal natuurlijk gezoet en gevuld met honing,
noten, appel, frambozen en aardbeien of noem maar op. Tot slot zijn er de cornflakes in de variaties spelt, meergranen, maïs of met honing en ook voor gluten-intolerante mensen hebben ze een mooie ontbijtoplossing! Om dit assortiment compleet te maken verkopen ze plantaardige, ongezoete en organische ‘melken’ in de smaak amandel, bruine rijst of haver. Als dat geen goed begin van je dag is…

Wafels, crackers en repen
Om je energielevel gedurende de dag op pijl te houden heeft Rude Health ook bijzonder goede wafels, crackers en repen in haar assortiment. Zo verkopen ze luchtige wafels met vijfgranen, bruine rijst, mais of haver en spelt. Daarnaast hebben ze perfect krokante crackers en twee rijke, smaakvolle repen gemaakt van rode biet of pompoen. “A bowlful of Rude Health in the morning will put a bounce in your step until lunchtime and a Rude Health snack will keep you going until dinner.”

Sustaining you and sustaining the planet
“There's no point being rudely healthy on a sick planet.” Daarom probeert Rude Health elke dag opnieuw de meest milieuvriendelijke oplossingen te vinden om hun producten te verpakken. Daarom is het karton 100% te recyclen en aan het plastic wordt nog gewerkt. Dus zo houdt Rude Health niet alleen jou draaiende, maar ook de wereld om je heen!

Being Rudely Healthy
Een aantal van de producten van RudeHealth zijn nu te koop bij Marqt! Daarnaast biedt Organic Food For You een kleine selectie aan. Mocht je meer willen dan kan je een kijkje nemen in de webshop van Rude Health waar het hele assortiment verkocht wordt! Wil je helemaal Rudely Healthy ontbijten? Dat kan! Rude Health heeft naast haar producten ook een aantal inspirerende ontbijtrecepten voor een nog betere start van de dag!

Rude Health, www.rudehealth.com

1 Reacties

Hallo, sinds wanneer zijn deze producten van Rude Health in deNederlandse supermarkten verkrijgbaar geworden? Groeten Monique

12:21 19 januari 2024

Dag Monique, volgens mij zijn ze niet super breed verkrijgbaar nog, maar wel een speciaalzaken en natuurwinkels (Ekoplaza) enzo. Ze zijn nu circa 3 jaar in Nederland! Groetjes, Isabel

12:21 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.