...

Tarwegras: powershot

door | 25 apr 2015 | Adv, Gezondheid, Producten, Superfood, Voeding

Print Friendly, PDF & Email

T2015-03-06 12.38.54arwegras is bezig met een opmars. In Noord-Amerika is het al lange tijd een hit voor de gezondheid en kan het op bijna iedere hoek van de straat in de vorm van een shotje gedronken worden. In Nederland wordt het steeds populairder. Zelfs mijn schoonvader ging vorige maand voor een speciale tarwegraskuur naar het Hippocrates Health Institute in Amerika! Dit zette mij aan het denken… Wat is tarwegras precies en waarom is het zo gezond?

Super alles-in-1 groente
Tarwegras is een kleine plant die vrij snel groeit en die zich uiteindelijk ontwikkelt tot de tarwe die we kennen voor het maken van meel. Het telen van deze plant duurt niet lang en hij kan dus vrij snel worden geoogst. Het bijzondere van deze plant is dat hij een schijnbaar unieke samenstelling heeft en hierdoor eigenlijk alles bevat wat het menselijk lichaam nodig heeft. Hoewel over de wetenschappelijke ondersteuning hiervan nog flink gediscussieerd wordt schijnt het een soort van ‘super alles-in-1 groente’ te zijn waarvan een shotje gelijk staat aan ongeveer 800-900 gram fruit en groente. Volgens onderzoek krijgt slechts 16% van Nederland de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen! En dit laatste is nu juist waar tarwegras je mee kan helpen, bijvoorbeeld in de vorm van een heus tarwegrasshotje.

Vitamines en mineralen
Volgens de aanhangers is tarwegras een bom van vitamines, enzymen en mineralen en geeft je daarnaast ook nog eens een natuurlijke energie boost. Zo bevat tarwegras 
vitamine A, B, C, E, K,
ijzer, kalium,
calcium, magnesium, fosfor, natrium, kobalt en zink. Het menselijk lichaam heeft alle bovenstaande vitaminen en mineralen nodig, maar het is best lastig om deze elke dag in een goede dosering binnen te krijgen. Natuurlijk doet een enkel shotje geen wondere werking, op de lange termijn zou het echter aanzienlijk effect moeten hebben om je energie, immuunsysteem en algehele gezondheid. Auke Attema is oprichter van de Tarwegraskoning en ondervond de positieve effecten van tarwegras aan den lijve: “Ik werd er steeds helderder van in m’n hoofd en tijdens mijn opleiding aan het Hippocrates Health Institute in Florida zag ik hoe een meisje van 26 dat ernstig aan psoriasis leed binnen drie weken bijna vlekvrij was. Dit vond ik zo indrukwekkend dat ik besloot om zelf 100% biologisch tarwegras te gaan kweken. Het is zo oergezond! Ik hoop dat heel Nederland dit ontdekt”.

Smaak
Tarwegras heeft een hele aparte, zoetige, extreem geconcentreerde en bijna kunstmatige smaak. Persoonlijk zou ik het niet aanraden om het puur te drinken, hoewel een shotje natuurlijk goed te doen is. Lekkerder vind ik om het het aan te lengen als een limonadesiroop met enkel wat water en wat citroensap, of uitgebreider met vers geperste appelsap, citroen en gember. Je kan echter nog veel meer met tarwegras. Inspiratie vind je op deze receptenpagina van de Tarwegraskoning.

Tarwegraskoning, www.tarwegraskoning.nl

Ben jij benieuwd geworden naar tarwegras? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

Summary
Tarwegras: powershot + WINACTIE
Article Name
Tarwegras: powershot + WINACTIE
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

27 Reacties

 1. Isabel Boerdam

  Lieve mensen, wat een geweldige lans breken we hier voor een gezond, fit en bewust leven! Ik ben super blij dat zoveel mensen op Facebook en op mijn blog geïnteresseerd blijken te zijn in de kracht van tarwegras en het goed doen voor onze gezondheid. Helaas mogen er maar 2 mensen winnen en dat zijn… Lieke van Leeuwen (FB) en Brigitte (op mijn blog). Dames ontzettend gefeliciteerd, veel succes en plezier en ik kijk uit naar jullie persoonlijke ervaringen! Graag ontvang ik jullie adres in een mailtje, zodat de Tarwegraskoning de shotjes spoedig op de post kan doen. Lieve groet, Isabel

  Antwoord
 2. joze

  totaal onbekend met dit en lijkt me super om het een keer te mogen proberen 🙂

  Antwoord
 3. Brigitte

  Goedendag, Ik woon samen met twee mannen (man en zoon) die nogal van sport houden.
  Mijn zoon gaat dagelijks naar de sportschool en mijn man zou makkelijk dagelijks naar sport kunnen kijken op de tv 🙂
  U snapt dat hier dagelijks gesproken wordt over goede sporten, juiste voedsel, diëten, koolhydraten, eiwitten enz. enz.
  Zou zo leuk zijn als IK nu eens iets totaal nieuws op tafel kan komen! Super gewoon!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Britgitte, gefeliciteerd! Jij bent 1 van de 2 winnaars van 10 tarwegrasshotjes. Ik hoop dat jouw man en zoon er ook van mee kunnen genieten. Heel veel plezier en succes ermee, en ik zou het leuk vinden als je je ervaringen zou willen delen! Ik stuur je een mailtje om te vragen naar welk adres de shotjes mogen. Hartelijke groet, Isabel

   Antwoord
 4. Esther

  Ik ben er erg benieuwd naar. Ik ben erg vaak ziek en misschien kan dit mijn weerstand een beetje opkrikken!

  Antwoord
 5. X.J.

  Ik leef sinds kort vegetaries, eet veel fruut en groentes, daarnaast maak ik veel verschillende gezonde smoothies shakes. Dit lijkt mij een hele lekkere gezonde ontbijt. Om de dag te beginnen. Daarnaast wil ik mijn vrienden helpen met gezonde levenstijl! Ik verdien dit om te winnen, omdat ik alle manieren wip onderzoeken voor leven.

  Antwoord
 6. WNijssen

  Ik zou deze tarwegrasshotjes heel graag zelf willen proeven dan weet ik of dit iets blijvends voor mij is!

  Antwoord
 7. Nancy van Heck

  Ik kan het product nog niet ik heb er wel veel over gehoord dat het erg gezond is. En ik ben juist op zoek naar gezonde producten en ik wil dit graag proberen.

  Antwoord
 8. Nancy Roos

  Ik heb er veel over gehoord maar nog nooit geproefd… ben wel heel nieuwsgierig…

  Antwoord
 9. katleen

  Ik ken het niet maar het artikel heeft me nieuwsgierig gemaakt om het te testen

  Antwoord
 10. Cheyenne

  Ik ben erg benieuwd hiernaar. Ik hoor steeds meer over tarwegras ik zou het graag zelf eens willen proberen. Het lijkt mij echt een gezonde toevoeging , want ik probeer gezondere en natuurlijke producten te eten en drinken

  Antwoord
 11. Anneliese

  Ik ben erg benieuwd naar het tarwegras, ik zou het graag willen uitproberen, ben er erg benieuwd naar de smaak.

  Groetjes Anneliese

  Antwoord
 12. rooo

  ik ben erg benieuwd naar de smaak, ik heb er al zoveel over gehoord.
  En delen wil ik het natuurlijk met mijn moeder en vriendin!

  Antwoord
 13. Ymke

  Ik ken het tarwegras tot nu toe alleen in poedervorm en zou nu eindelijk eens de levende variant willen proeven en de positieve effecten daarvan ervaren!!

  Antwoord
 14. Sieneke van Biessum

  Ik doe mee voor mijn zwangere dochter, die kan het goed gebruiken,wat extra energie! ♥

  Antwoord
 15. Josien Hillebrands

  nee nog niet….maar kan na mijn bevalling wel wat krachtfood gebruiken! :D!

  Antwoord
 16. Anita te Gussinklo

  Ik ben hier erg benieuwd naar, of ik me dan wat fitter voel.
  Om mezelf een boos te geven.

  Antwoord
 17. Anna

  Ik heb zoiets nog nooit gedronken laat staan in een smoothie gebruikt… Zou het heel graag willen uitproberen..!

  Antwoord
 18. wendy

  Graag zou ik dit drankje een keer willen uitproberen,

  Antwoord
 19. Ronald Berenos

  Ik wil het heel graag uitproberen.
  Het zou je dan helpen om af te vallen.
  Dit is goed want het heeft de benodigde vitamines en mineralen wat je lichaam
  zou moeten hebben.
  Zeer belangrijk is dat het gezond is.

  Antwoord
 20. Jan

  Wil het graag eens proberen

  Antwoord
 21. Marijke

  Ben erg nieuwsgierig, klinkt gezond, hopelijk is het ook nog lekker, ik zou het graag willen proberen!

  Antwoord
 22. Marijke

  Ben er erg nieuwsgierig naar! Klinkt erg gezond, hopelijk is het ook nog lekker, ik zou het graag willen proberen!

  Antwoord
 23. Anita H.

  Ik heb ooit tarwegras geproefd bij een sauna-complex. Volgens mij was dat omdat men dat ook te koop ging aanbieden aldaar. Ik heb meteen enkele bekertjes genomen omdat de info dat dit spul supergezond is, mij niet was ontgaan. Niet echt het lekkerste drankje dat ik ooit gedronken heb, maar het was goed te doen. En verwerkt in smoothie of sapje heb je sowieso geen “last” van de smaak. Ik maak zeker graag kans op deze prijs. Gezonde voeding vind ik erg belangrijk.

  Antwoord
 24. Jose Mostert

  ik ben altijd in voor iets nieuws… en zou dit graag willen proberen! Momenteel ben ik erg op de gezonde toer, dus kom maar op! 😀

  Antwoord
 25. Marian van Trigt

  Wil het wel graag proberen, voelen wat het voor effect heeft

  Antwoord
 26. Merel

  het lijkt me heerlijk om uit te proberen en de mogelijkheden er van te leren.
  ik heb het wel als zaad mar geef het aan de kippen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt