Print Friendly, PDF & Email

T2015-03-06 12.38.54arwegras is bezig met een opmars. In Noord-Amerika is het al lange tijd een hit voor de gezondheid en kan het op bijna iedere hoek van de straat in de vorm van een shotje gedronken worden. In Nederland wordt het steeds populairder. Zelfs mijn schoonvader ging vorige maand voor een speciale tarwegraskuur naar het Hippocrates Health Institute in Amerika! Dit zette mij aan het denken… Wat is tarwegras precies en waarom is het zo gezond?

Super alles-in-1 groente
Tarwegras is een kleine plant die vrij snel groeit en die zich uiteindelijk ontwikkelt tot de tarwe die we kennen voor het maken van meel. Het telen van deze plant duurt niet lang en hij kan dus vrij snel worden geoogst. Het bijzondere van deze plant is dat hij een schijnbaar unieke samenstelling heeft en hierdoor eigenlijk alles bevat wat het menselijk lichaam nodig heeft. Hoewel over de wetenschappelijke ondersteuning hiervan nog flink gediscussieerd wordt schijnt het een soort van ‘super alles-in-1 groente’ te zijn waarvan een shotje gelijk staat aan ongeveer 800-900 gram fruit en groente. Volgens onderzoek krijgt slechts 16% van Nederland de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen! En dit laatste is nu juist waar tarwegras je mee kan helpen, bijvoorbeeld in de vorm van een heus tarwegrasshotje.

Vitamines en mineralen
Volgens de aanhangers is tarwegras een bom van vitamines, enzymen en mineralen en geeft je daarnaast ook nog eens een natuurlijke energie boost. Zo bevat tarwegras 
vitamine A, B, C, E, K,
ijzer, kalium,
calcium, magnesium, fosfor, natrium, kobalt en zink. Het menselijk lichaam heeft alle bovenstaande vitaminen en mineralen nodig, maar het is best lastig om deze elke dag in een goede dosering binnen te krijgen. Natuurlijk doet een enkel shotje geen wondere werking, op de lange termijn zou het echter aanzienlijk effect moeten hebben om je energie, immuunsysteem en algehele gezondheid. Auke Attema is oprichter van de Tarwegraskoning en ondervond de positieve effecten van tarwegras aan den lijve: “Ik werd er steeds helderder van in m’n hoofd en tijdens mijn opleiding aan het Hippocrates Health Institute in Florida zag ik hoe een meisje van 26 dat ernstig aan psoriasis leed binnen drie weken bijna vlekvrij was. Dit vond ik zo indrukwekkend dat ik besloot om zelf 100% biologisch tarwegras te gaan kweken. Het is zo oergezond! Ik hoop dat heel Nederland dit ontdekt”.

Smaak
Tarwegras heeft een hele aparte, zoetige, extreem geconcentreerde en bijna kunstmatige smaak. Persoonlijk zou ik het niet aanraden om het puur te drinken, hoewel een shotje natuurlijk goed te doen is. Lekkerder vind ik om het het aan te lengen als een limonadesiroop met enkel wat water en wat citroensap, of uitgebreider met vers geperste appelsap, citroen en gember. Je kan echter nog veel meer met tarwegras. Inspiratie vind je op deze receptenpagina van de Tarwegraskoning.

Tarwegraskoning, www.tarwegraskoning.nl

Ben jij benieuwd geworden naar tarwegras? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

Summary
Tarwegras: powershot + WINACTIE
Article Name
Tarwegras: powershot + WINACTIE