Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Too Good To Go is een app waar jullie misschien al wel eens van gehoord hebben. Via deze app bestel je de lekkerste Magic Boxen: goedkope pakketten vol met overgebleven producten van o.a. de bakker, supermarkt of speciaalzaak. Vandaag vertellen wij jullie meer over deze must-have app!

Too good to go
Een derde van al het voedsel op de wereld wordt verspild. Slecht nieuws voor onze aarde, want voedselverspilling heeft onwijs veel schadelijke gevolgen voor het milieu. Bij Too Good To Go strijden ze tegen deze voedselverspilling. Door samenwerkingen met bedrijven als AH, Marqt en Jumbo, kunnen deze bedrijven de producten waarvan de houdbaarheidsdatum snel nadert, verkopen. Dit gebeurt via de Too Good To Go app. Overgebleven producten worden samengesteld tot een Magic Box: een pakket vol met lekker eten, dat anders door winkels en restaurants aan het einde van de dag weggegooid zou worden. Denk bijvoorbeeld aan de bakkerijen die elke dag vers brood bakken, of restaurants die meer drukte hadden verwacht en daardoor maaltijden overhouden. Het is toch zonde als dat allemaal in de prullenbak eindigt!

Pluspunten
De Too Good To Go app werd gelanceerd in 2018 en heeft inmiddels al miljoenen maaltijden gered. De app is actief in 13 landen en is daarmee de grootste beweging op het gebied van het tegengaan van voedselverspilling. Eten wordt gered en daarmee het milieu. De Magic Boxen zijn voor een mooie prijs verkrijgbaar en zitten vol met verschillende producten. Het is elke keer weer een verrassing wat er in jouw Magix Box zit! Tot slot heeft de app ook een positieve invloed op de ondernemingen die zich bij deze beweging aansluiten: minder voedselverspilling, meer klanten en meer winst. Een win-win-win situatie!

Minpunten
Ook al zijn wij dol op het verrassingselement van de Magic Box, helaas kun niet aangeven dat je vega(n) eet. Je weet niet wat je zult krijgen en dat kan nog wel eens lastig zijn. Gelukkig is het vaak zo dat wat jij niet eet, iemand anders wel graag eet. Dus heb je producten over waar je niks mee kan? Neem ze mee naar je oma, ouders of buurvrouw en maak hen hier blij mee!

Tips om een vega(n) Magic Box te scoren
Maak een favorietenlijstje: het mooie aan de Too Good To Go app is dat je plaatsen kan markeren als favoriet. Zo heb je meteen een overzichtelijke lijst met jouw favoriete vega(n) plekjes. Dit zijn een aantal van onze favorietjes: Ekoplaza, Marqt, Le Pain Quotidien en Karaat, maar ook een (biologische) bakker of lokale lunchroom bij jou in de buurt scoren vaak goed in vega(n) aanbod. Check vooral even de menukaart van de locatie van tevoren, zodat je weet wat je kunt verwachten van het aanbod.
– Wees er op tijd bij: De Too Good To Go app is hot and happening! Dat betekent dat de Magic Boxen de deuren uitvliegen. Wil je jezelf verzekeren van zo’n box? Check dan de dag van tevoren hoe laat de ophaaltijd van jouw tentje eindigt. Vrijwel direct daarna komt er weer een nieuwe lading binnen voor de volgende dag!

Ben jij ook fan van Too Good To Go? En welke plekjes staan in jouw favorietenlijst?  Laat het ons weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie.

Dank aan Shutterstock voor de foto van zero waste, gemaakt door SpelaG91. Je downloadt de foto hier.

Summary
Too Good To Go - zo scoor jij een vega(n) Magic Box!
Article Name
Too Good To Go - zo scoor jij een vega(n) Magic Box!
Description
Too Good To Go is dé app voor het tegen gaan van voedselverspilling. Ben jij al bekend met dit concept? Vandaag vertellen wij jullie hier meer over!
Author