Print Friendly, PDF & Email

Wist je dat kurkuma heel gezond is? Het gele kruid kurkuma komt uit de Indiase keuken en wordt veel gebruikt als smaakmaker in curry’s. Grote kans echter dat je niet elke dag curry’s eet. No worries, je kunt ook supplementen met kurkuma gebruiken, die zijn zelfs veel effectiever als je wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen. Waarom je dat dagelijks zou moeten doen, vertelde Vitals ons!

4 x gezond
De gezonde stof in kurkuma heet curcumine. En die is dus ontzettend goed voor je op verschillende vlakken! Curcumine heeft namelijk de volgende vier gezondheidsvoordelen:

  • Het ondersteunt je immuunsysteem en zorgt zo voor een goede weerstand.
  • Goed voor je spijsvertering en leverfunctie. Altijd handig 😉
  • Draagt bij aan soepele gewrichten.
  • Ondersteunt je mentale balans en werking van je zenuwstelsel (zowel centraal als perifeer).

Onderzoek naar meer gezondheidseffecten
Curcumine heeft via meerdere werkingsmechanismen in het lichaam een specifiek gezondheidseffect. Bovenstaande gezonde effecten zijn in wetenschappelijk onderzoek bewezen, maar zijn naar verwachting niet de enige. Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar de verschillende gezondheidseffecten van dit kruid.

Waarom een supplement?
Nu blijkt het echter dat gewoon kurkuma niet genoeg is om te profiteren van deze gezonde voordelen. Supplementen zijn hier beter geschikt voor. Maar waarom? Curcumine uit kurkuma wordt niet goed opgenomen door je lichaam. De gezonde voordelen van curcumine gaan hierdoor te niet. Daarom is het aan te raden om een supplement in te nemen, als je wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen. Vitals heeft veganistische, kwalitatieve supplementen met curcumine die wel goed opneembaar zijn. Hoe kan dat? In samenwerking met de Universiteit van Californië hebben zij een technologie ontwikkeld die de opneembaarheid van curcumine met maar liefst 65x vergroot! Leuk om te weten dat de formule met curcumine die het best opgenomen wordt, is geïnspireerd op de Indiase keuken: curry’s met olie. Als de curcumine verpakt is in een vetachtig deeltje, dat ook in normale voeding voorkomt, neemt je lichaam het beter op.

Werkzame tijd supplement
Een probleem met curcumine is ook dat de tijd dat het goede stoffen afgeeft in je lichaam, heel kort is. Dit heeft te maken met de biologische beschikbaarheid. Wat is dat dan? De biologische beschikbaarheid is een aanduiding voor hoelang de goede stof werkzaam is in je lichaam. Het gaat er dus niet alleen om dat je lichaam de stof goed opneemt, maar ook hoelang de stof beschikbaar is om de goede stoffen af te geven aan je lichaam. Een stof kan bijvoorbeeld heel goed snel worden opgenomen, maar ook weer snel worden afgebroken. Daarom is het belangrijk dat je curcumine gebruikt die goed opneembaar is én een hoge biologische beschikbaarheid heeft. Vitals heeft met hun technologie niet alleen de opneembaarheid vergroot, maar ook de biologische beschikbaarheid met 285 (!) keer vergroot, ten opzichte van andere curcumine supplementen. Dit betekent dat je niet een enorm hoge dosis curcumine in één keer binnenkrijgt (niet iedereen kan hier goed tegen) en maar één supplement per dag hoeft te slikken!

WINACTIE
Wij mogen 5 x dit voedingssupplement weggeven! Wil jij kans maken? Vertel dan ons in een reactie op de website, Facebook of Instagram waarom jij behoefte hebt aan dit voedingssupplement!

Gebruik jij supplementen met curcumine? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Bron
https://www.lifeunlimited.nl/curcumine-vermindert-depressie/

https://www.vitals.nl/producten/fytonutrienten/curcumine-slcp-met-longvida

Summary
Waarom je dagelijks kurkuma zou moeten slikken
Article Name
Waarom je dagelijks kurkuma zou moeten slikken
Description
Wist je dat kurkuma heel gezond is? Lees hier waar de stof curcumine zo goed voor is en waarom supplementen veel effectiever zijn dan gewone kurkuma!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!