Print Friendly, PDF & Email

Charlotte Labee introduceert haar nieuwste Brain Balance Journal. Deze journal is speciaal is ontwikkeld om dagelijks de stappen te zetten die nodig zijn om je hersenen te veranderen. Je zal Charlotte misschien al kennen van haar boek Brain Food waarin gezonde voeding voor de hersenen wordt uitgelicht. In dit artikel vertelt ze je hoe je je gewoonten kunt veranderen en waarom een Brain Balance Journal je daarbij kan helpen!

Van Burn-out naar Brain Balance
Je wilt wel veranderen, maar het blijkt elke keer niet te lukken. Keer op keer val je terug in oude gewoonten en moet je weer van voor af aan beginnen. Vermoeiend hè… Jaren geleden leefde ik ook zo, ik werkte veel te hard, sliep te weinig en at ongezond. Het werd zelfs zo erg dat ik werd gediagnostiseerd met een zware burn-out, de dokter vertelde me dat ik in een rolstoel zou belanden als ik zo door zou gaan. Dat was het moment dat ik besloot het roer om te gooien. Ik leerde alles wat er te weten valt over breinprocessen en merkte dat dit de oplossing was. 

Inmiddels heb ik een sterk groeiend bedrijf opgericht waar ik mensen help richting Brain Balance; een gezond brein en daarmee een gezond en gelukkig leven. En jou wil ik ook heel graag helpen! Loop je vast? Zie je het even niet meer zitten? Wil je meer? Of ben je gewoon benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? ‘Het geheim voor verandering zit in ons eigen brein.’ 

Neuroplasticiteit
Ik schreef voor mensen zoals jij (en ik) de Brain Balance Journal. In deze journal ben je dagelijks bezig met breinkennis, veranderingen doorvoeren, groei en ontwikkeling.

Je brein groeit tot je 27e, dit is de reden dat je op jongere leeftijd makkelijker nieuwe dingen leert. Echter wil dit niet zeggen dat je op latere leeftijd niets meer kan leren. Dat komt dan weer door de neuroplasticiteit van je brein, die zorgt ervoor dat het brein zich kan aanpassen aan de omgeving. En je kunt altijd nieuwe dingen leren en jezelf ontwikkelen. Je kunt een grote invloed uitoefenen op de neuroplasticiteit in je hersenen. Dat betekent dat je zelf grip hebt op de manier waarop je brein verandert. In de Brain Balance Journal ga je daar dagelijks mee aan de slag. Want hoe meer je ermee bezig bent, hoe makkelijker het proces verloopt.

Het brein is gebouwd om veranderingen te weerstaan
Veranderen en intelligent denken kost je brein energie. Om deze reden zet je brein zich tegen je af als je wilt gaan veranderen. Ons brein wil dus niet dat we gaan veranderen, maar hoe zorgt het daarvoor? Denk jij wel eens ‘Dat kan ik toch niet’ of ‘Ik ben zoals ik ben, daar kan ik niets aan doen’? Die gedachten vertellen je brein je als je wilt gaan veranderen.

Deze simpele hersentruc gebruikt je brein dag in dag uit tegen je. Hoe vaker jij erin meegaat, hoe makkelijker het voor je brein wordt deze truc toe te passen. Maar dit betekent niet dat het niet anders kan!

Het effect van journalen op je brein
In de journal lees je een hoop nieuwe informatie over je brein, maar ga je vooral ook zelf aan de slag. Schrijven heeft namelijk een bijzondere uitwerking op het brein. Het zet nieuwe hersenonderdelen aan en boost je concentratievermogen, humeur, geheugen en creativiteit. Bij journalen speelt de kracht van herhaling een grote rol. Hoe vaker je de journal openslaat, des te makkelijker het zal gaan. Na drie weken dagelijks journalen zul je merken dat het een routine wordt.

Brain Balance
De eerste stap richting Brain Balance en verandering is het krijgen van inzicht in je hersenprogrammatie. Denk hierbij aan routines, patronen en gewoonten. In de Brain Balance Journal krijg je praktische tips en informatie over de 6 pijlers die zo belangrijk zijn voor een goede breinbalans. Dit zijn Breinkennis, Stress, Slaap, Brain Food, Beweging en Ontspanning. Verder zul je aan de slag gaan met handige tools en leuke opdrachten, die je dagelijks kunt inzetten. De journal bevat overzichtelijke dag-, week- en maandpagina’s en zelfs een wekelijkse Brain Food planner.

Nieuwsgierig geworden? Bestel jouw eigen Brain Balance Journal en neem een kijkje op mijn website.

Heb jij de Brain Balance Journal al in huis? Op welke manier pak jij het veranderen van gewoonten aan? Laat het ons weten in de reacties, op Instagram of Facebook.

 

Brain Balance Journal
Charlotte Labee

Summary
Waarom veranderen zo lastig is en hoe je hier verandering in kunt brengen
Article Name
Waarom veranderen zo lastig is en hoe je hier verandering in kunt brengen
Description
In dit artikel vertelt Charlotte Labee je hoe je je gewoonten kunt veranderen en waarom een Brain Balance Journal je daarbij kan helpen!
Author