...

In het seizoen: Pastinaak curry

door | 14 jan 2018 | Groente van de maand, pastinaak, Recepten, spinazie, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Het laatste recept in de reek van pastinaakrecepten is deze curry. Ditmaal niet iets waar pastinaak een goede basis of bijgerecht is, maar juist lekker in een pittige curry! Dit Oosterse gerecht zit bomvol groenten en kruiden en is hiermee een heerlijk gezond en voedzaam maal. Lees het recept hier!

Ingrediënten
Voor 3-4 personen
2 rode uien
1 teentje knoflook
Rode peper
Stukje geraspte gemberwortel
2 el olijfolie
500 gr pastinaak
300 gr rijst
200 gr spinazie
2 el cayennepeper
2 el kurkuma
50 gr bloem
250 ml kokosmelk
Zout en peper
80 gr cashewnoten
Verse koriander

Hoe maak je de curry?
Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember fijn en bak ze 5 minuten in olijfolie. Snijd dan de pastinaak in stukjes van 2 cm en bak ze vervolgens 5 minuten mee. Voeg cayennepeper, kurkuma, zout en peper toe en laat de pastinaak er even in marineren. Dan mag de kokosmelk toegevoegd worden. Dit moet zachtjes ingekookt worden op middelmatig vuur. Breng ondertussen de rijst aan de kook en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pastinaak in 15-20 minuten sudderen in de kokosmelk zodat het zacht wordt en eetbaar. Voeg het bloem toe om de curry iets dikker te maken van substantie. Leg de spinazie beetje bij beetje in de curry en laat het inslinken totdat alle spinazie is toegevoegd. Doe de curry in een kommetje samen met de rijst en garneer met cashewnoten en versgesneden koriander. Super lekker en bomvol groente!

Heb jij deze gnocchi gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastinaak curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 23 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

14 Reacties

  1. Annemie

    2el cayennepeper is echt veel te veel!!
    Het gerecht is hierdoor echt niet eetbaar 🙁

    Antwoord
    • Lauren Kreijger

      Hi Annemie, he wat jammer.. De volgende keer misschien één eetlepeltje minder gebruiken 😉

      Antwoord
  2. Fleur

    Hoi iets anders dan bloem ?? Dat mag ik niet

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Fleur, de bloem is in dit geval gebruikt om de curry te binden. Je kan ervoor kiezen om de bloem achterwege te laten, dit gaat prima! Anders kan je ook een theelepel maisena of allesbinder toe kunnen voegen, maar dit is optioneel. Groetjes, Lieske

      Antwoord
    • Vera

      Leuk origineel recept, maar de 2el cayennepeper is echt veel te veel! Heb alles weg moeten gooien omdat het gewoon niet meer te eten was… en ik eet graag pittig..

      Antwoord
      • Sanne Romp

        Hi Vera, oh daar heb je helemaal gelijk in. Dat is ook veel te veel, dat zouden theelepels moeten zijn! Gaan we aanpassen 🙂

        Antwoord
        • Miek

          Nog even doen graag

          Antwoord
        • Harm

          In heb 2tls cayennepeper gebruikt en een halve verse peper. Precies goed. Bloem was niet nodig, wel 50ml extra water want het was zo dik als plamuur geworden.

          Antwoord
          • Karlijn Swaen

            Hi Harm,

            Bedankt voor je opmerking. Fijn om te zien dat deze combinatie voor je heeft gewerkt.
            We hopen dat je het nog vaak gaat maken :).

            Liefs,
            Karlijn

  3. Lieneke

    Heerlijk gerecht, maar naar mijn idee iets te pittig. Ik zou 1 theelepel cayennepeper toevoegen in plaats van 2 eetlepels. Had zelf al wat minder erin gedaan en water en suiker, maar het was toch te pittig. Recept is inderdaad genoeg voor 3.

    Antwoord
  4. Cynthia

    Hi!

    Voor hoeveel personen is je recept?

    Antwoord
    • Rosa Kuijpers

      Hi Cynthia,

      Voor circa 3 personen:-)

      Antwoord
  5. Anne Eva Kuper

    Hoi Isabel,

    Wat klinkt dit als een heerlijk recept! Maar waar ik vaker tegen aan loopt is dat ik bij de recepten niet kan vinden voor hoeveel personen het ongeveer is. Misschien kijk ik er overheen, of misschien staat het er echt niet bij. Maar vandaar de vraag: voor hoeveel personen is dit ongeveer en geldt dat voor elk recept dat u plaatst?

    Groeten!

    Antwoord
    • Rosa Kuijpers

      Dag Anne Eva,

      Bedankt voor je bericht. Deze curry is voor circa drie personen 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt