Het laatste recept in de reek van pastinaakrecepten is deze curry. Ditmaal niet iets waar pastinaak een goede basis of bijgerecht is, maar juist lekker in een pittige curry! Dit Oosterse gerecht zit bomvol groenten en kruiden en is hiermee een heerlijk gezond en voedzaam maal. Lees het recept hier!
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
2 rode uien
1 teentje knoflook
Rode peper
Stukje geraspte gemberwortel
2 el olijfolie
500 gr pastinaak
300 gr rijst
200 gr spinazie
2 el cayennepeper
2 el kurkuma
50 gr bloem
250 ml kokosmelk
Zout en peper
80 gr cashewnoten
Verse koriander
Hoe maak je de curry?
Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember fijn en bak ze 5 minuten in olijfolie. Snijd dan de pastinaak in stukjes van 2 cm en bak ze vervolgens 5 minuten mee. Voeg cayennepeper, kurkuma, zout en peper toe en laat de pastinaak er even in marineren. Dan mag de kokosmelk toegevoegd worden. Dit moet zachtjes ingekookt worden op middelmatig vuur. Breng ondertussen de rijst aan de kook en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pastinaak in 15-20 minuten sudderen in de kokosmelk zodat het zacht wordt en eetbaar. Voeg het bloem toe om de curry iets dikker te maken van substantie. Leg de spinazie beetje bij beetje in de curry en laat het inslinken totdat alle spinazie is toegevoegd. Doe de curry in een kommetje samen met de rijst en garneer met cashewnoten en versgesneden koriander. Super lekker en bomvol groente!
Heb jij deze gnocchi gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
2el cayennepeper is echt veel te veel!!
Het gerecht is hierdoor echt niet eetbaar 🙁
Hi Annemie, he wat jammer.. De volgende keer misschien één eetlepeltje minder gebruiken 😉
Hoi iets anders dan bloem ?? Dat mag ik niet
Hoi Fleur, de bloem is in dit geval gebruikt om de curry te binden. Je kan ervoor kiezen om de bloem achterwege te laten, dit gaat prima! Anders kan je ook een theelepel maisena of allesbinder toe kunnen voegen, maar dit is optioneel. Groetjes, Lieske
Leuk origineel recept, maar de 2el cayennepeper is echt veel te veel! Heb alles weg moeten gooien omdat het gewoon niet meer te eten was… en ik eet graag pittig..
Hi Vera, oh daar heb je helemaal gelijk in. Dat is ook veel te veel, dat zouden theelepels moeten zijn! Gaan we aanpassen 🙂
Nog even doen graag
In heb 2tls cayennepeper gebruikt en een halve verse peper. Precies goed. Bloem was niet nodig, wel 50ml extra water want het was zo dik als plamuur geworden.
Hi Harm,
Bedankt voor je opmerking. Fijn om te zien dat deze combinatie voor je heeft gewerkt.
We hopen dat je het nog vaak gaat maken :).
Liefs,
Karlijn
Heerlijk gerecht, maar naar mijn idee iets te pittig. Ik zou 1 theelepel cayennepeper toevoegen in plaats van 2 eetlepels. Had zelf al wat minder erin gedaan en water en suiker, maar het was toch te pittig. Recept is inderdaad genoeg voor 3.
Hi!
Voor hoeveel personen is je recept?
Hi Cynthia,
Voor circa 3 personen:-)
Hoi Isabel,
Wat klinkt dit als een heerlijk recept! Maar waar ik vaker tegen aan loopt is dat ik bij de recepten niet kan vinden voor hoeveel personen het ongeveer is. Misschien kijk ik er overheen, of misschien staat het er echt niet bij. Maar vandaar de vraag: voor hoeveel personen is dit ongeveer en geldt dat voor elk recept dat u plaatst?
Groeten!
Dag Anne Eva,
Bedankt voor je bericht. Deze curry is voor circa drie personen 🙂