Het laatste recept in de reek van pastinaakrecepten is deze curry. Ditmaal niet iets waar pastinaak een goede basis of bijgerecht is, maar juist lekker in een pittige curry! Dit Oosterse gerecht zit bomvol groenten en kruiden en is hiermee een heerlijk gezond en voedzaam maal. Lees het recept hier!

Wat heb je nodig?
2 rode uien
1 teentje knoflook
Rode peper
Stukje geraspte gemberwortel
2 el olijfolie
500 gr pastinaak
300 gr rijst
200 gr spinazie
2 el cayennepeper
2 el kurkuma
50 gr bloem
250 ml kokosmelk
Zout en peper
80 gr cashewnoten
Verse koriander

Hoe maak je de curry?
Snijd de ui, knoflook, rode peper en gember fijn en bak ze 5 minuten in olijfolie. Snijd dan de pastinaak in stukjes van 2 cm en bak ze vervolgens 5 minuten mee. Voeg cayennepeper, kurkuma, zout en peper toe en laat de pastinaak er even in marineren. Dan mag de kokosmelk toegevoegd worden. Dit moet zachtjes ingekookt worden op middelmatig vuur. Breng ondertussen de rijst aan de kook en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pastinaak in 15-20 minuten sudderen in de kokosmelk zodat het zacht wordt en eetbaar. Voeg het bloem toe om de curry iets dikker te maken van substantie. Leg de spinazie beetje bij beetje in de curry en laat het inslinken totdat alle spinazie is toegevoegd. Doe de curry in een kommetje samen met de rijst en garneer met cashewnoten en versgesneden koriander. Super lekker en bomvol groente!

Heb jij deze gnocchi gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Pastinaak curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 16 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!