Print Friendly, PDF & Email

Voor de fotoshoot van mijn boek ging ik op zoek naar servies waarop ik mijn gerechten wilde presenteren. Dat is nog niet zo gemakkelijk! Zoveel keuze, zoveel soorten en maten, maar waarin komt het eten het beste tot zijn recht? Wat is mijn stijl? Wat past bij de sfeer van mijn boek? Na een intensieve zoektocht werd ik compleet verliefd op de collectie van Bowls and Dishes. Zie hier wat ik vond!

Bowls and Dishes
Bowls and Dishes biedt een geweldige variëteit aan kleurrijk, natuurlijk, authentiek aardewerk, allemaal handgemaakt, handgeschilderd en afkomstig uit de beste aardwerkstreken van Portugal, Spanje en Turkije. Van flamboyante felgekleurde schalen tot bijzondere pure olijfhouten slakommen en sereen servies van het merk WateR. Ze zijn gespecialiseerd in al het servies dat jouw tafel tot een feestje maakt, dus niet de gebruikelijke borden en bekers, maar juist de grote en bijzondere schalen waar je direct een familiegevoel van krijgt en de serveerplateaus en borrelbakjes waar jij en je vrienden tot diep in de nacht van kunnen genieten. Kortom: echt feest servies!

IMG_1788Azora en SolO
Azora en SolO zijn twee mediterrane aardewerklijnen gemaakt van witte rivierklei afkomstig uit uit Zuid-Spanje. Alle schalen en borden zijn geheel handgemaakt en handbeschilderd in diverse azuurblauwe tinten (Azora) of juist in het diep rood, paars en groen (SolO). De blauw getinte onderlaag van de Azora collectie wordt na het schilderen bewerkt met een voelbaar wit patroon, wat het unieke handgemaakte benadrukt. Het AzorA assortiment bestaat uit verschillende maten schalen en borden, een waterkan en olijfoliefles en combineert ontzettend mooi met olijfhout zoals te zien op de foto (onder). Het SolO assortiment heeft de leukste tapasoplossingen, taartplateaus, schalen en borden. Een feestje om te zien!

Pure Olive Wood
Pure Olive Wood is de natuurlijke lijn van Bowls and Dishes, bestaande uit 100% olijfhouten artikelen. Pure Olive Wood is een natuurproduct, afkomstig van oude olijfbomen die hun IMG_1793productiefunctie voor olijven verloren hebben. Door de karakteristieke groei van de olijfboom verkrijg je één van de hardste houtsoorten ter wereld met een heel bijzonder nervenpatroon. Elk product is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek. Bovendien is het olijfhout hygiënischer dan andere houtsoorten, doordat het van nature oliehoudend is. Echt een kwalitatief hoogstaand natuurproduct met prachtige warme houttinten, elegante vormen en verkrijgbaar voor ieder doeleinde: buffetplanken, tapasplanken, serveerplanken, bakkersplanken, amuseplanken, boomstammetjes, ronde schalen, ovale schalen, vierkante schalen, rechthoekige schalen, druppelvormige schalen, tapaslepeltjes, amuselepeltjes, honinglepels, honingpotjes, eierdopjes, pincho-houders, vijzels, broodmandjes, suikerschepjes, botermesjes, soeplepels, spatels en slacouverts. Moet ik nog doorgaan? Hier vind je per definitie de perfecte aanvulling op het servies dat je al hebt, kan iets kleins zijn of iets groots,
altijd passend in het geheel.

IMG_1796WateR
WateR is het vloeiende, serene servies van Bowls and Dishes ontwikkelt voor een goed doel: met ieder gekocht artikel ondersteun je de Max Foundation, een Nederlandse stichting die kindersterfte bestrijdt door schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Daarbij is het servies ook nog eens waanzinnig mooi. Het heeft natuurlijke asymmetrische vormen verkrijgbaar in de koele tinten ijsblauw, kiezelgrijs, taupe en wit en ieder item heeft de kenmerkende afdruk van een waterput deksel in het aardewerk. In tegenstelling tot de andere collecties van Bowls and Dishes kan je met het WateR-servies echt je volledige tafel dekken: ontbijt/gebakbordjes, diepe borden, dinerborden, schaaltjes in diverse maten, theebekers, waterkannen, slaschalen en grote kommen in twee vormen en maten. Dit is echt een servies waarin je het eten de hoofdrol laat spelen, de zachte tinten van het servies geven jouw gerecht een hoofdrol op tafel. Een persoonlijke favoriet!

Dit zijn pas vier varianten uit de collecties van Bowls and Dishes! Daarnaast hebben ze andere fantasievolle patronen met de namen Nimet, FlorienT, CoIR en Ramblas, plus mooie snijplanken van gewoon oerHollands hout, dus nog genoeg te ontdekken… Neem een kijkje, ik ben heel benieuwd welke collectie jouw favoriet is!

En tot slot… niet onbelangrijk: het aardewerk kan gewoon in de vaatwasser en in de magnetron (niet in de oven), dus het is ook nog eens praktisch én bijzonder betaalbaar voor de handgemaakte kwaliteit. Ik ben fan! More to follow in mijn boek, voorjaar 2016 – ik kan niet wachten!

Bowls and Dishes, www.bowls-dishes.com

339b7cc

Summary
recipe image
Recipe Name
Bowls and Dishes: feest servies
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!