...

Cook Expert: maakt je keuken overbodig

door | 29 sep 2016 | Adv, In mijn keuken, Keukenspullen, Nieuws, Producten

Print Friendly, PDF & Email

Begin deze maand maakte ik – onder leiding van Michelin Ster-chef Moshik Roth (van &samhoud places**) – kennis met een nieuwe revolutie in de keuken. De Cook Expert van Magimix. Eerder schreven we al enthousiast over hun foodprocessor die zoveel functies combineert, maar dit is echt een keukenmachine 3.0. De Cook Expert maakt bijna je hele keuken overbodig!

12 automatische programma’s
De Cook Expert is een stevige machine van compact formaat. Iets groter dan de gemiddelde keukenmachine, maar daar krijg je dan ook 12 automatische programma’s voor terug. Zo kan de Cook Expert je groenten, aardappelen of rijst stomen, een eenpansgerecht koken, soepen maken, een deeg bereiden, ingrediënten prepareren door te raspen, in plakjes te snijden of te hakken en pureren, maar ook kan hij sorbets draaien, eiwit stijfkloppen en smoothies maken. In feite is het dus een gasfornuis, keukenmachine, messenset en blender in één! En een groot pluspunt: hij maakt zichzelf binnen 1 minuut schoon met de spoelfunctie. Geen omkijken meer naar!

Van hobbykok tot chef
De Cook Expert maakt je het leven dus gemakkelijk. Want nadat je deze een plekje hebt gegeven op je aanrecht kan je er werkelijk al-les mee maken. Het enige wat jij moet doen is het juiste programma kiezen, de tijd instellen (van 5 seconde tot 2 uur) en de temperatuur bepalen (van 0 tot 140 graden Celsius). Inprincipe zijn alle programma’s al voorgeprogrammeerd – super handig voor de hobbykok, hoef je alleen nog maar op ‘aan’ te drukken – maar je kan ook zelf met de functionaliteiten spelen. Zo liet Moshik Roth ons zien hoe je door het kiezen van de perfecte temperatuur samen met de juiste snelheid een sterwaardig gerecht op tafel zet. Wat dat betreft is de Cook Expert is dus een absolute ontzorger voor thuiskoks, maar ook voor chefs (en patissiers!) op hoog niveau, want zelden was het zo makkelijk om een temperatuur en snelheid zo nauwkeurig te beheersen.

Eenvoudige, snelle en gezonde gerechten
Ik mag dan wel een ‘hippe vegetariër’ zijn en voor mijn blog heel wat uurtjes in de keuken staan, als het even niet hoeft dan kies ik vaak voor eenvoudig, snel en gezond. Dan plof ik op de bank neer met een fijne serie en hoor je mij niet meer. Even tijd om te ontspannen. Ik moet zeggen: de Cook Expert is ook in die gevallen een hele fijne partner in crime. Zo maak ik met minder dan een kwartier voorbereiding, zonder omkijken, bijvoorbeeld:

  • Een lichte groentesoep op basis van 1 kilo groenten en 1 liter bouillon. Het enige wat ik hoef te doen is de groenten te snijden, de vloeistof toe te voegen en het programma voor ‘gepureerde soep’ te selecteren. Easy does it.
  • Allerlei soorten groentepuree die ik dan combineer met rijst, pasta of andere granen. Alleen een kwestie van groenten snijden, stomen, daarna uit de stoommand in de rvs-kom gooien en pureren. Ook lekker: met wat vegetarische kipstukjes in een ovenschaal en met wat geraspte kaas erop afbakken.
  • Gestoomde groenten of een salade. Ook dit is zo gepiept. Leuk weetje: als je wat kruiden of bouillon aan het stoomwater toevoegt, nemen de groenten wat van die smaak over. Gecombineerd met de foodprocessor waar je bijvoorbeeld zo courgette-carpaccio of geraspte rauwkost in fabriceert, heb je zo een prachtige maaltijdsalade op tafel.

Echt een heel tof apparaat! Ik mocht hem van Magimix een tijdje lenen om te testen, maar met pijn in mijn hart gaat hij straks weer terug. Dat wordt sparen voor een eigen! Want of je nu een Heel Holland Bakt-fanaat bent, een student zonder ruimte of een topchef in spé, de Cook Expert maakt zelf koken makkelijker en aantrekkelijker.

More to follow… Binnenkort deel ik een fijn recept met jullie!

img_1069

Ben je benieuwd geworden naar de Cook Expert? Ga je hem ook proberen of ken je de machine al? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. Wij horen het heel graag!

Summary
Cook Expert: maakt je keuken overbodig
Article Name
Cook Expert: maakt je keuken overbodig
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt