Print Friendly, PDF & Email

Asian Green is een kookboek met veganistische recepten, waarbij je je waant in de Aziatische wereld. Dit kookboek bevat een hoofdstuk met recepten om te delen en zoals jullie misschien weten houden wij daar wel van! Lekker lang tafelen, met een tafel vol eten, wie wilt dat nou niet? Met deze kikkererwtballetjes van citroengras en tofu verras jij je gasten met een heerlijk voorgerecht! Benieuwd geworden naar dit recept? Lees hier hoe je deze balletjes zelf kunt maken.

Ingrediënten
Voor 6 personen om te delen (30 balletjes)
200 g stevige tofu, uitgelekt en grof gehakt
100 g kikkererwten uit blik
50 g bloem
1 bosui, schoongemaakt en fijngehakt
1 stengel citroengras, fijn greaspt
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 el versgeraspte gember
1 el maizena
3 el aquafaba (uit het blik van de kikkererwten)
handje koriandersteeltjes, fijngehakt
500 ml plantaardige olie
snuf zeezout
snuf fijngemalen witte peper

Voor het serveren
50 g babyspinazie, gewassen en uitgelekt
1 el shichimi togarashi
50 ml zoete chilisaus

Bereidingswijze
1. Doe de tofu, gember, het citroengras, zoet en de witte peper in een keukenmachine en pureer alles glad
2. Meng in een kleine kom de maizena en aquafaba met een vork tot een papje. Giet dit in de keukenmachine en pureer. Schep het tofumengsel in een kom
3. Doe de kikkererwten in de keukenmachine en pulseer ze tot ze grof gehakt en een beetje ‘klonterig’ zijn; je kunt hiervoor ook een mes gebruiken. Roer de kikkererwten door het tofumengsel.
4. Voeg ook de chilipeper, koriandersteeltjes en bosui toe aan het mengsel en meng alles goed.
5. Vorm er nu met natte handen 30 balletjes van. Bestuif ze met de bloem en zet opzij.
6. Verhit een wok op een hoog vuur tot hij begint te roken en schenk de plantaardige olie erin. Werk in porties van 5-10 balletjes per keer, afhankelijk van de grootte van de wok. Laat ze met een schuimspaan voorzichtig in de olie zakken. Schep wat van de olie over de balletjes om ze rondom helemaal bruin te bakken. Bak de balletjes in 2-3 minuten goudbruin. Haal ze dan voorzichtig uit de wok en laat ze op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken. Herhaal met de overige balletjes.
7. Leg elk balletje op een spinazieblad, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met een scheutje zoete chilisaus. Serveer meteen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit ‘Asian Green’ gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Asian Green
Ching-He Huang
Uitgeverij: Becht
ISBN: 978 90 230 1683 0

 

Summary
Asian Green: Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes
Article Name
Asian Green: Geurige citroengras-tofu-kikkererwtballetjes
Description
Met deze balletjes verras jij je gasten met een heerlijk voorgerecht! Benieuwd geworden? Lees hier hoe je deze balletjes maakt!
Author