Print Friendly, PDF & Email

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: een bladerdeegvlecht met peer en fudgesaus uit Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek!

Ingrediënten
Voor 6-8 stukken
Voor de bladerdeegvlecht
4 peren, geschild en in blokjes
2-3 el suiker
1½ el custardpoeder
70 gr donkere rozijnen
1 rol koelvers bladerdeeg
50 gr pecannoten, grof gehakt
1 ei, losgeklopt

Voor de fudgesaus
150 gr zachte fudge, in stukjes
75 gr slagroom
Snuf zout, optioneel

Bereidingswijze

  1.  Verwarm de oven voor op 210° C.
  2.  Meng de blokjes peer met de suiker, het custardpoeder en de rozijnen. Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Snijd het deeg aan de lange kanten om de 1½ centimeter ongeveer 8 centimeter in. Verdeel het perenmengsel over het midden van het deeg en strooi daar de gehakte pecannoten over. Vouw de reepjes bladerdeeg als een vlecht over de vulling.
  3. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en plaats de bakplaat laag in de oven. Bak de bladerdeegvlecht in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
  4. Doe voor de saus de stukjes fudge met de slagroom in een steelpan en verwarm dit al roerend op laag vuur, tot alle fudge opgelost is. Naar wens kun je wat zout toevoegen aan de saus, dat maakt de karamelsmaak intenser. Serveer de bladerdeegvlecht (lauw)warm of afgekoeld met de warme fudgesaus.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Het makkelijke bakboek
Rutger van den Broek
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048842827
Prijs: €22.50

Summary
recipe image
Recipe Name
Sinner Saturday: bladerdeeg vlecht met peer en fudgesaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!