Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu
Enza Bom

Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu

donderdag 25 juni 2020

Na zijn geslaagde boek Chinese Takeaway is Kloklyn Wan terug met een vegetarische variant! Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee, want dat betekent dat een vega dimsum avond met vrienden nu mogelijk is. Lees hier onze review van het mooie boek Chinese Takeaway Veggie. Eerder deelden wij al het recept voor potstickers, oftewel dumplings! Vandaag delen we het recept voor gestoomde broodjes met vegetarische char siu! ''Zachte gestoomde broodjes? Check. Stevige tempévulling, gemarineerd in een rijke, rokerige, zoete Chinese barbecuesaus? Check. Topping van zure, knapperige, ingelegde groenten? Check. Dit is een combinatie die je smaakpapillen zal laten tintelen.'' - Kloklyn Wan Ingrediënten Voor de broodjes 560 g bloem, plus extra om te bestuiven 11 g gedroogde gist 1/2 tl zout 1 tl bakpoeder 30 g fijne kristalsuiker 2 el plantaardige olie, plus extra om in te vetten 320 ml volle melk (veganistisch alternatief: soja- of amandelmelk) Voor de vulling 125 ml hoisinsaus 1 el Chinees vijfkruidenpoeder 1 el Chinese rijstwijn 2 el suiker 1 el plantaardige olie 340 g tempé, in plakken van 2 cm dik Bereidingswijze



  1. Meng alle ingrediënten voor de broodjes in een grote kom tot een zacht, elastisch deeg. Leg het deeg op een schoon, licht met bloem bestoven werkvlak, kneed 6 minuten en vorm tot een bal. Leg in een licht ingevette kom en laat afgedekt 2 uur rijzen, tot het deeg in omvang is verdubbeld.

  2. Verwarm voor de vulling de oven voor tot 190 °C. Meng de hoisinsaus met het vijfkruidenpoeder, de rijstwijn en de suiker in een grote kom tot een marinade.

  3. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en bestrijk met de olie. Leg de tempé erop en bestrijk met de helft van de marinade. Bak 10 minuten in de oven tot er een korstje ontstaat, keer de tempé om, bestrijk met de rest van de marinade en bak nog eens 10 minuten in de oven.

  4. Leg intussen het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak, druk het iets plat en rol tot een lange worst. Verdeel in 8 tot 12 gelijke porties (afhankelijk van hoe groot je de broodjes wilt maken). Rol elke portie tot een korte cilinder, druk plat en vouw dubbel zodat er een schelp ontstaat. Leg het deeg op een vel geperforeerd bakpapier in een stoommandje met deksel en laat er steeds 2 cm tussen, omdat de broodjes uitzetten tijdens het stomen. Stoom 8 tot 10 minuten op hoog vuur.

  5. Wees voorzichtig als je het deksel van het stoommandje af haalt, want de ontsnappende stoom is heet. Haal de broodjes uit het mandje. Neem een gestoomd, warm broodje en maak voorzichtig open (misschien heb je hier een mes voor nodig). Leg een plak tempé in het midden, leg er wat ingelegde groenten op en serveer.


Heb jij deze gestoomde broodjes gemaakt, of een andere recept uit Chinese Takeaway Veggie? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram, of Facebook. Wij zijn benieuwd! Chinese Takeaway Veggie Kloklyn Wan Uitgever: Good Cook B.V


Wil jij je groente stomen? Neem dan een kijkje in dit artikel met de beste stoomovens!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.