Print Friendly, PDF & Email

Maak kennis met de wereld van couscous! Met kookboek Couscous delen Nadia Zerouali en Samira Dahmani hun liefde voor couscous graag met ons. De recepten zijn geïnspireerd op hun moeders kookkunsten en andere Marokkaanse vrouwen. Couscous bevat zestig verschillende recepten uit hun eigen Couscousbar in Amsterdam. Vandaag mogen wij het recept voor harissacouscous met venkel, snijbonen en knapperige tabl-kikkererwten met je delen. Ideaal om te delen met een grote groep vrienden of familie!

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
50 g gedroogde kikkererwten
1 rode puntpaprika
6 rode pepers
2 kleine tenen knoflook
1 bouillonblokje
peper en zout
milde olijfolie
350 g couscous (naar keuze)
2 uien
½ gekonfijte citroen
2 stevige venkelknollen
200 g verse snijbonen
olie, om in te frituren

Ook nodig
vijzel

Bereidingswijze

1. Week de kikkererwten een nacht in ruim koud water. Kook de kikkererwten in ruim gezouten water in circa 40 minuten beetgaar. Giet af, spoel met koud water en laat drogen op keukenpapier.
2. Blaker intussen de puntpaprika en de rode pepers in de vlam van het fornuis of op een hete barbecue totdat ze rondom zwart zijn. Laat afkoelen in een afgesloten plastic zakje. Verwijder de zwarte vellen en zaadlijsten van de puntpaprika en rode pepers. Pel de tenen knoflook en snijd grof.
3. Vijzel of pureer de puntpaprika, rode pepers en knoflook met 1 eetlepel zout en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge harissa.
4. Maak de couscous klaar volgens de verpakking en voeg een bouillonblokje toe aan het kokende water waarin de couscous geweld wordt. Pel de uien en snijd fijn. Snijd de gekonfijte citroen (met of zonder pulp) in stukjes. Maak de venkel schoon, snijd in partjes en bewaar het groen. Maak de snijbonen schoon en snijd in schuine stukjes.
5. Verhit een flinke scheut olijfolie in de onderste couscouspan (of andere grote pan) en bak hierin de uien circa 8 minuten op halfhoog vuur. Voeg de venkel, snijbonen, gekonfijte citroen, de helft van de harissa en wat water toe en laat in circa 10 minuten gaar worden. Breng verder op smaak met wat peper en zout.
6. Verhit een flinke laag olie in een wok of koekenpan en frituur hierin de kikker-erwten knapperig. Laat op keukenpapier uitlekken en bestrooi met de rest van de tabl en wat zout. Gebruik geen kikkererwten uit pot of blik; die zijn te zacht en spatten tijdens het frituren uit elkaar. Roer de rest van de harissa los met een scheutje olijfolie.
7. Verdeel de couscous over een warme schaal of diepe borden en schep de groenten erop. Verdeel het venkelgroen en wat harissa-olie erover en bestrooi met de tabl-kikkererwten.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Couscous ‘De lekkerste gerechten uit de couscousbar’
Nadia Zerouali en Samira Dahmani
Singel Uitgeverijen
Prijs: €20,99

 

Summary
Couscous: harissacouscous met venkel, snijbonen en knapperige tabl-kikkererwten
Article Name
Couscous: harissacouscous met venkel, snijbonen en knapperige tabl-kikkererwten
Description
Maak kennis met de wereld van couscous! Met het kookboek Couscous delen Nadia Zerouali en Samira Dahmani hun liefde voor het gerecht met ons!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!