Print Friendly, PDF & Email

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Aziatische keuken aan bod in de bredere zin. Hiervoor gebruiken we Basisboek Aziatisch van Jody Vassallo en Emily Ezekiel, een gigantisch boek met maar liefst 300 Aziatische recepten. Wij mochten er een recept uit delen!

Stoofpeertjes zijn van zichzelf al heerlijk, maar ook ideaal om te combineren in bijvoorbeeld een salade of witlofbootjes. Probeer ook eens deze Aziatische stoofperen! Ze zijn heerlijk kruidig door de gemberwortel, kruidnagel en peperkorrels, maar bevatten ook de zoete smaak die je gewend bent van stoofperen.

Ingrediënten
4 kleine nashiperen, geschild, klokhuis verwijderd, steeltje intact
schil van 1 limoen, in smalle reepjes gesneden
5 cm gemberwortel
3 el poedersuiker
50 g boter
1 el zwarte peperkorrels
6 kruidnagels
sesamzaad, geroosterd, ter garnering

Extra nodig
appelboor

Bereidingswijze
1. Koken Zet de peren met de steeltjes omhoog in een pan in een laag water zodat ze onderstaan. Voeg de limoenschil en gember toe en laat alles 15 minuten op matig hoog vuur koken tot de peren enigszins zacht zijn.

2. Saus maken Haal de peren uit de pan en houd ze apart. Bewaar 3 eetlepels kookvocht en gooi de rest weg. Verhit in een koekenpan de poedersuiker, het achtergehouden kookvocht, boter, peperkorrels en kruidnagels alles op matig vuur.

3. Afmaken Wacht tot de boter bruist, leg de peren in de koekenpan en bak ze aan alle kanten goudbruin. Haal ze er met een lepel uit, schep ze op kleine bordjes en garneer ze met sesamzaad.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook en Twitter. We zijn benieuwd!

Basisboek Aziatisch
Jody Vallasso & Emily Ezekiel
€14,95
Uitgeverij Good Cook B.V.
9789461431936

Summary
De Aziatische keuken: Stoofperen op Aziatische wijze
Article Name
De Aziatische keuken: Stoofperen op Aziatische wijze
Description
Stoofpeertjes zijn heerlijk, van zichzelf maar ze zijn ook perfect om te combineren in een salade of als bijgerecht. Probeer ook deze Aziatische stoofperen!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!