Print Friendly, PDF & Email
1/5 - (3 stemmen)

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Aziatische keuken aan bod in de bredere zin. Hiervoor gebruiken we Basisboek Aziatisch van Jody Vassallo en Emily Ezekiel, een gigantisch boek met maar liefst 300 Aziatische recepten. Wij mochten er een recept uit delen!

Dit vegetarische recept voor salade van taugé bevat, net als veel andere Aziatische gerechten, veel ingrediënten en smaken. Denk aan abrikoos, knoflook, radijs, gember en bleekselderij. Een heuse smaakexplosie! De salade en de dressing zijn heel eenvoudig te maken. Probeer het nu zelf!

Ingrediënten
50 g pijnboompitten
1 teen knoflook
200 ml abrikozensap
3 el kleingesneden Chinese bieslook
zout
400 g taugé
200 g radijsscheuten
1 bosje koriander (alleen het blad)
5 cm gemberwortel, in julienne
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, in schuine plakjes gesneden
1 el zwart sesamzaad

Extra nodig
keukenmachine of vijzel

Bereidingswijze
1. Saus maken Draai in een keukenmachine een zachte puree van de pijnboompitten, knoflook, het abrikozensap en 1 eetlepel water. Voeg 2 eetlepels bieslook toe, zet de machine nog even aan en voeg zout toe. Giet deze saus in een kom en houd het apart.

2. Mengen Meng de taugé, radijsscheuten, korianderblad, gember, chilipeper, bleekselderij en de rest van de bieslook in een kom.

3. Serveren Maak de salade aan met 2 eetlepels saus en verdeel over de borden. Giet een scheutje saus in elk bord en strooi er zwart sesamzaad over.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook en Twitter. We zijn benieuwd!

Basisboek Aziatisch
Jody Vallasso & Emily Ezekiel
€14,95
Uitgeverij Good Cook B.V.
9789461431936

Summary
De Aziatische keuken: taugésalade met gember, knoflook en abrikoos
Article Name
De Aziatische keuken: taugésalade met gember, knoflook en abrikoos
Description
Dit recept voor salade van taugé bevat veel ingrediënten en smaken. Denk aan abrikoos, knoflook, radijs, gember en bleekselderij. Makkelijk en gezond!
Author