Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Caribische keuken. Uit het Het Caribische kookboek van Helmi Smeulders delen we met jullie het recept voor een heerlijk gerecht: groene-papajasalade!

”Toen ik jaren geleden een culinaire rondreis maakte door Azië, was groene-papajasalade een van mijn favoriete gerechten. ik bestelde het in stalletjes op straat waar het voor mijn neus werd bereid met pepertjes, limoen en verse kruiden. Supervers en barstensvol smaak! Hoewel we in het Caribisch gebied veel papaja’s hebben, worden ze helaas niet vaak gebruikt voor salades. Probeer deze Caribische variant op de Aziatische versie eens. De smaak van de groene, onrijpe papaja is heel anders dan die van de rijpe vrucht. Dus zelfs als je niet van papaja houdt, moet je dit gerecht zeker een keer proberen!” -Helmi Smeulders

Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g groene (onrijpe) papaja, geschild en zaadjes verwijderd
35 g verse kokos, geraspt
40 g jalapeño, in dunne ringetjes
2 el muntblaadjes, fijngehakt
2 el geroosterde pinda’s, grofgehakt

Voor de dressing
175 g mango, in blokjes
60 ml limoensap
1 el sojasaus
1 tl Scotch bonnet-chili (of madame-jeanette), fijngehakt
(kokos)water

Bereidingswijze

  1. Schaaf de papaja in lange, dunne slierten met behulp van een mandoline of rasp.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing, behalve het (kokos)water, in een blender tot een gladde saus en voeg wat (kokos)water toe om hem vloeibaar te maken. De dressing moet lekker zuur en pittig zijn, dus voeg indien nodig extra limoensap en chili toe.
  3. Meng de papajaslierten door de dressing en garneer met de geraspte kokos, jalapeñoringetjes, munt en pinda’s.

Heb jij deze groene-papajasalade gemaakt? Of een ander Caribisch gerecht? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Het Caribisch kookboek
Helmi Smeulders
Uitgever: New Amsterdam
ISBN: 9789046827185
Prijs: €21,99

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene-papajasalade
Published On
Preparation Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!