Print Friendly, PDF & Email

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten. Nu is de Tex-Mex keuken aan bod! De Tex-Mex keuken is afkomstig uit de Mexicaans keuken, maar met Amerikaanse invloeden. De Zweedse Jonas Cramby heeft in zijn boek TexMex de lekkerste recepten met ons gedeeld. Denk natuurlijk aan taco’s, maar ook ontbijtrecepten, desserts en cocktails. Maar wat is nou typisch Tex-Mex? In zijn boek gingen we op zoek naar antwoord!

Oorsprong
De Mexicaanse keuken bestond uit een menu van onder andere maïs, tomaten, avocado en bonen. Tortilla’s van maïs werden gevuld met deze ingrediënten. Tex-Mex is ontstaan door een samensmelting van verschillende culturen. De Mexicaanse keuken zoals wij die kennen is een mix van Spaanse en Indiaanse keukens. Later is die Mexicaanse keuken zich gaan vermengen met de Amerikaanse keuken. Duitse immigranten namen hun aardappelsalades mee naar Texas en dat vermengde zich snel met de eenvoudige Texaanse en Mexicaanse keuken. Texas grenst namelijk aan Mexico! Zo is de Tex-Mex keuken ontstaan uit verschillende culturen die elkaar troffen.

Tex-Mex in Europa
De Tex-Mex keuken is ontzettend populair geworden in Europa. Er zijn dan ook ontzettend veel easy kant-en-klare pakjes kruiden, taco’s en tortilla’s. Maar, zegt James Cramby, de Tex-Mex keuken is veel meer dan dat. Er is veel meer dan die taco’s die bij een hap al uit elkaar vallen in duizend stukjes – herkenbaar? ;). De Tex-Mex keuken is eenvoudig eten dat in vele landen gewaardeerd wordt. Wist je dat het woord ‘taco’ het meest gezochte woord is op Zweedse receptensites? Ook in andere landen is het ontzettend populair. Er poppen overal steeds meer Mexicaanse restaurants en foodtrucks op!

Thuis bereiden
Thuis, zonder al te veel moeite, kun je de lekkerste en simpelste Tex-Mex gerechten maken. Met het boek TexMex kun je de fijne kneepjes van de keuken leren! Denk aan verschillende soorten gerechten die knapperig en pittig zijn, zoet of juist smeuïg of zurig. Volgens James Cramby wordt het super-fantastico!

Recepten
De Tex-Mex keuken is veel meer dan alleen taco’s. Je hebt ook de lekkerste ontbijt gerechten met eieren en tomaat of chilaquiles: een knapperige en pittige tortillaschotel met kaas, eieren, salsa en pepers. Ook ijsjes gemaakt van avocado en de lekkerste taarten vind je in de Tex-Mex keuken. Wij gaan de recepten uit TexMex met je delen!

Wat is jouw favoriete Tex-Mex gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

TexMex
Jonas Cramby
€24,99

Summary
De Tex-Mex keuken
Article Name
De Tex-Mex keuken
Description
De Tex-Mex keuken is afkomstig van de Mexicaans keuken, maar met Amerikaanse invloeden. Maar wat is nou typisch TexMex? Lees het hier!
Author