Print Friendly, PDF & Email

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan.

Sanne
Een leuk aspect aan Easy Vegan is dat je de maakster van het boek leert kennen. In het eerste hoofdstuk schrijft Sanne over de afgelopen drie jaar van haar leven. Ze heeft haar levensstijl omgegooid en is helemaal plantaardig gaan eten. Je leest over hoe ze zichzelf heeft ontwikkeld en wat dit met haar lichaam deed. Door plantaardig te eten voelde ze zich veel beter en dit wilde ze delen met de buitenwereld. Ze plaatste foto’s van heerlijke, plantaardige gerechten op haar eigen Instagramprofiel: @beautyblends. Hieruit volgde het blog Living the Green Life en het boek Easy Vegan.

Voor we aan de slag gaan
Wil je wat vaker plantaardig eten of wil je de stap maken naar een 100% veganistisch dieet? Dan kan je het eerste hoofdstuk van Easy Vegan zien als een Starter’s Guide. Er staat een lijst met welke producten een must zijn voor in de keukenkastjes en welke keukengerei en apparaten handig zijn om in huis te hebben. Heel vernieuwend aan Easy Vegan is een omrekentabel voor wanneer je een lekker Amerikaans recept wilt proberen.

De basis
Als je gezond en plantaardig wilt eten kan je kant-en-klaar producten beter laten staan. Vaak zijn er dierlijke producten of gekke smaakmakers toegevoegd. Er is in Easy Vegan een heel hoofdstuk gewijd aan gezonde basisrecepten, zoals notenpasta’s, zoete smaakmakers, zelfgemaakte boter, plantaardige melk en veganistische yoghurt. Super handig om een dagje de keuken in te duiken en je koelkast met deze producten te vullen.

Recepten
Easy Vegan staat vol met 24/7 recepten, waarmee je de hele dag vooruit kunt. Het begint met groene sappen en vrolijke smoothies (de bountysmoothie met kokos en chocolade ziet er wel verleidelijk uit). In het volgende hoofdstuk vind je alle ontbijtrecepten die het opstaan ‘s ochtends plots een stuk minder moeilijk maken. De ontbijtrecepten variëren van dikke American pancakes voor zondagmorgen tot snelle pindakaaskoeken voor doordeweeks. Ook super handig voor in je drukke leven: het To Go hoofdstuk, vol met vegan snacks voor onderweg. De lunchgerechten kunnen ook prima ‘s avonds worden gegeten als bijgerecht en het hoofdstuk met spreads en dips komt goed van pas voor bij de borrel of voor op brood. Voor het avondeten deelt Sanne wat makkelijkere recepten die allemaal binnen 30 minuten op tafel staan en waarvoor er geen ingewikkelde ingrediënten nodig zijn. En natuurlijk sluit het boek af met toetjes en zoetigheden, ideaal voor de zoetekauw.
Bij elk recept staat een inleiding, die het gerecht nog net wat specialer maakt. Ook staat er duidelijk aangegeven voor hoeveel personen het recept is, hoe lang je er over doet en welke tools er nodig zijn. Daarnaast staat er aan welke dieetwensen het recept voldoet, denk hierbij aan glutenvrij, sojavrij, olievrij, notenvrij en raw.
Een bijzondere afsluiter van het boek: menu’s en inspiratie voor speciale momenten.

De layout
Het is gelijk duidelijk dat Sanne een ware Instagram-pro is. Op de kaft staat een afbeelding van twee gekleurde smoothiebowls die worden vastgehouden vlak boven een alledaagse spijkerbroek. Als je iets verder bladert zie je een pagina met alleen maar groene groenten en fruit die Instagramwaardig zijn neergelegd op een licht marmeren ondergrond. I LIKE IT! Snel doorbladerend zie ik de lekkerste gerechten voorbijkomen, afgewisseld met foto’s van Sanne. Hierdoor krijgt het boek een warme, persoonlijke touch. Helaas staan niet bij alle recepten een afbeelding. Normaal kijk ik juist welke gerechten er lekker uitziet voordat ik het zelf ga maken, als er geen afbeelding bij staat zou ik een gerecht minder snel maken.

Al met al…
Zoals de titel al zegt: Easy Vegan is een boek vol met heerlijke recepten zodat je altijd plantaardig kunt eten, waar, met wie of hoe druk je ook bent. Als beginnende veganist bevat dit boek gemakkelijke recepten die je zo op tafel zet, maar ook voor iedereen die wat vaker zonder vlees wilt eten is dit boek een mooie inspiratiebron. Door de Instawaardige afbeeldingen krijg je niet alleen zin om meteen de keuken in te duiken, maar leer je ook de schrijfster kennen.

Easy Vegan
Sanne van Rooij van Living the Green Life
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN 9789021565699
Prijs: €20,-

Ben jij benieuwd geworden naar dit kookboek? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

 

Summary
Kookboek recensie: Easy Vegan
Article Name
Kookboek recensie: Easy Vegan
Description
Easy Vegan laat zien hoe je met plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. 
Author