Print Friendly, PDF & Email
4.3/5 - (3 stemmen)

Het prikkelbaredarmsyndroom. Hoogstwaarschijnlijk ken jij ook iemand die hier last van heeft. Het is een verstoring van de functie van het maag-darm kanaal en het kan heel vervelend zijn! Mensen met PDS kunnen last hebben van bijvoorbeeld buikpijn of problemen met de stoelgang. Goede voeding kan heel goed helpen om de klachten minder te maken. Daarom vinden wij het super dat Charlotte Robyns het kookboek ‘Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom’ heeft uitgebracht. Maar is dit een fijn boek? En hoe zijn de recepten? Wij vertellen het je! 

Inhoud en structuur
In het voorwoord vertelt Charlotte dat ze diëtist is in een ziekenhuis en dat ze daar vaak in contact komt met patiënten met PDS. Ze vertelt waarom ze dit boek heeft geschreven en wat haar doel is van het boek. Wij vinden het vooral heel fijn om te lezen dat ze diëtist is. Zij is iemand die advies mag geven en de informatie is dus echt afkomstig van een expert.

Dit boek bestaat voor ongeveer 1/3e deel uit theorie. Hierin leer je meer over wat PDS is en hoe het werkt, de rol van voeding bij PDS en de behandeling van ervan. Wij vinden het super interessant om dit te lezen. En we kunnen ons voorstellen dat het heel fijn is om er meer over te leren als je zelf PDS hebt, of twijfelt of je het hebt.  

Na de hoofdstukken met theorie volgen de recepten, dit neemt bijna 2/3e van het boek in beslag. De recepten zijn voor het ontbijt, lunch, avondeten en zelfs voor tussendoortjes en desserts! Tot slot volgen de referenties. Ook dit vinden wij fijn omdat we ook hierdoor veel vertrouwen hebben in de informatie in dit boek.  

Lay-out
De lay-out in het theoriegedeelte van dit boek verschilt erg van de lay-out van het receptengedeelte. Simpelweg omdat de theorie meer tekst heeft, en de recepten meer beeld, logisch vinden wij! Wel wordt de theorie veel onderbouwd met afbeeldingen en figuren, dit maakt het voor ons overzichtelijk en fijn om te lezen. Bij de recepten is veel witruimte, grote tekst en grote afbeeldingen; just how we like it!  

Recepten
Alle 40 PDS-vriendelijke recepten in dit boek zijn gemaakt om zo goed mogelijk verdraagbaar te zijn voor mensen met PDS. Wel wordt hierbij de disclaimer gegeven dat de beperkingen per persoon kunnen verschillen. En dat daarom de recepten simpel aangepast kunnen worden om voor iedereen toegankelijk te zijn, hoe fijn is dat!  

De recepten zelf hebben allemaal redelijk weinig ingrediënten en zijn in een paar simpele stappen te maken. Ook vinden wij ze er allemaal hartstikke lekker uit zien, ook voor mensen zonder PDS! De meeste recepten zijn vegetarisch of makkelijk vegetarisch te maken. Voor de veganisten is er iets minder keuze. Bij elk recept wordt de bereidingstijd vermeld en voor hoeveel personen het is. 

Al met al…
Al met al vinden wij dit boek echt super voor iedereen met PDS, die geïnteresseerd is in PDS of die gewoon wat beter wil eten voor hun maag-darmkanaal.

Ben jij benieuwd geworden naar ‘Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom’? Of heb jij dit boek al in huis? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom
Bol.com | Libris
Charlotte Robyns
€18,99 | Lannoo
ISBN 978 94 014 7756 7

Eat to Beat: Het prikkelbare darmsyndroom

 

Summary
REVIEW: Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom
Article Name
REVIEW: Eat to beat: Het prikkelbaredarmsyndroom
Description
Een kookboek vol met 40 PDS-vriendelijke recepten! Leer alles over het prikkelbaredarmsyndroom en zorg ook goed voor jouw maag en darmen!
Author