Eat happy: Gekruide halloumi en kikkererwten met taboulé van zwarte quinoa
3.5 (70%) 2 vote[s]

Het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley is een heerlijk boek dat draait om simpel, snel en heerlijk eten. Deze quinoa salade met gekruide halloumi en kikkererwten is een heerlijk recept uit dat boek! Het is een eenpansgerecht vol knapperige, frisse en pittige smaken. Je kunt de zwarte quinoa natuurlijk vervangen door een andere variant. En is het recept teveel? Bewaar het en neem het mee als lunch!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 eetl. kokosolie
1 theel. gemalen komijnzaad
1 theel. gerookte-paprikapoeder
1 theel. chilivlokken
1 blik van 400 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
250 g halloumikaas, in blokjes van 2 cm
2 theel. ahornsiroop

Voor de taboulé
500 ml water of bouillon
200 g zwarte quinoa, goed afgespoeld
3 tomaten, fijngehakt
½ komkommer, in blokjes
1 kleine rode ui, fijngesneden sap en rasp van 1 citroen
6 eetl. extra vergine olijfolie
3 flinke handenvol slabladeren (waterkers of rucola)
4 flinke handenvol peterselie, steeltjes en blaadjes fijngesneden
1 flinke handvol muntblaadjes, grofgesneden
zeezout en zwarte peper

Voor erbij
1 kleine handvol pistachenoten of andere noten
1 kleine handvol granaatappelpitten of gedroogde vruchten

Bereidingswijze

  1. Begin met de quinoa voor de taboulé. Giet het water of de bouillon in een grote, brede pan, zet de deksel erop en breng het water aan de kook. Voeg de quinoa toe, breng weer aan de kook, draai het vuur halfhoog en laat de quinoa in de gesloten pan circa 17 minuten koken tot alle vloeistof is opgenomen en de quinoa gaar is. Als je de quinoa eerst hebt laten weken, is hij in 15 minuten gaar. Haal de deksel van de pan, haal een vork door de quinoa om de korrels los te halen en laat hem afkoelen.
  2. Doe intussen alle overige ingrediënten voor de taboulé, behalve de bladeren en kruiden, in een grote schaal en meng alles.
  3. Stort de gare quinoa in de kom en vermeng alles. De quinoa zal bij het afkoelen de smaken opzuigen.
  4. Veeg de pan droog, laat de kokosolie smelten, voeg de specerijen toe en roer 1 minuut op halfhoog vuur.
  5. Draai het vuur hoog, voeg de kikkererwten en halloumi toe en schep alles om in de gekruide olie; bak in 45 seconden goudbruin. Schep alles nogmaals om en laat de halloumi aan de andere kant in nog 30 seconden bruin worden. Sprenkel de ahornsiroop erover, voeg een snuf zout toe en laat het mengsel 30 seconden pruttelen. Schep nog een keer om zodat de kikkererwten met de hartig-zoete olie zijn omhuld.
  6. Meng de taboulé met de slabladeren en kruiden en voeg de halloumi en kikkererwten toe. Serveer het gerecht, eventueel bestrooid met pistachenoten of andere noten, granaatappelpitten of gedroogde vruchten.

EAT HAPPY
Melissa Hemsley
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 9789059568211
Prijs: 29,95

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

 

Summary
Gekruide halloumi en kikkererwten met taboulé van zwarte quinoa
Article Name
Gekruide halloumi en kikkererwten met taboulé van zwarte quinoa
Description
Het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley is een heerlijk boek dat draait om simpel, snel en heerlijk eten. Deze quinoa salade met gekruide halloumi en kikkererwten is een heerlijk recept uit dat boek! Het is een eenpansgerecht vol knapperige, frisse en pittige smaken.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!