Print Friendly, PDF & Email

De groenten van Roos is een inspirerend kookboek om je eetpatroon te veranderen op een leuke en makkelijke manier! Het bevat meer dan 70 recepten die allemaal binnen 10 minuten klaar zijn. Roos geeft je tips en tricks om simpel, lekker en snel te koken en een weekmenu met het bijkomende kostenplaatje. Nu het nieuwe jaar is begonnen, is het weer tijd om wat vitamientjes in ons te stoppen. Deze voedzame en kleurrijke salade is een goed begin van jouw 2019!

Ingrediënten
Voor 2 personen
200 gram rucola
2 rode bieten
4 wortels
1 grote zoete aardappel of 2 kleintjes
360 gram linzen
1 appel, in blokjes gesneden
2 el pompoenpitten
2 el baharat
Scheutje olijfolie, citroensap of appelciderazijn als dressing
Snuf zout

Bereiding
1. Verwarm de oven op 220 graden Celsius.
2. Snijd de bieten in partjes, de wortels in schijfjes en de zoete aardappel in blokjes (géén van deze groenten hoef je te schillen; wassen is wel aan te raden). Bestrooi met de baharat, zout en besprenkel met olijfolie. Bak gedurende 35 minuten in de oven.
3. Leg ondertussen de rucola op de borden en verdeel de linzen, appel en pompoenpitten erover. Verdeel de gegrilde groente over de sla en besprenkel met olijfolie, citroensap of appelciderazijn. Geniet!

Alternatieven
Geen olie? Gebruik water of bouillon, in ruime hoeveelheden zodat de groenten wel goed gaar worden. Bij de dressing kun je de olie gewoon weglaten. Dat is net zo lekker.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!!

Groenten van Roos
Auteur: Roos ten Zeldam
Uitgever: Het boekenschap
Prijs: €32,50
ISBN: 978 94 92723 26 0

Summary
Groenten van Roos: Salade met biet, wortel, zoete aardappel en linzen
Article Name
Groenten van Roos: Salade met biet, wortel, zoete aardappel en linzen
Description
Vandaag delen wij een recept uit 'Groenten van Roos'. Een kookboek vol tips en tricks voor een snel, gezond en makkelijk recept.
Author