Print Friendly, PDF & Email

Vandaag laten wij jullie kennismaken met het allernieuwste boek van Marleen Visser: IJs. In dit boek deelt zij dertig verrassende ijsrecepten, waaronder een aantal basisrecepten. Room-, kokos- of cashew ijs? Wij gaan voor yoghurtijs!

Ingrediënten
Voor 5 bollen ijs
10 minuten bereidingstijd

500 ml volle yoghurt
115 g suiker, honing of agavesuiker
1 tl vanille-extract
fijngemalen zeezout

Bereidingswijze

  1. Meng de yoghurt, suiker, het vanille-extract en een snuf zeezout goed met een garde.
  2. Zet in de koelkast tot het koud genoeg (10 °C) is om in een ijsmachine te bereiden.

Tip!
Je kan het ijs ook zonder ijsmachine bereiden. Giet de basis voor het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en vries dit in. Breek na een halfuur de ijskristallen, met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit 3-4 keer (zet iedere keer een wekker!) tot het ijs romig is geworden. Afhankelijk van hoe koud je vriezer is, kan dit ook vaker zijn. Het einde van dit proces is het moment waarop je een saus door het ijs roert. Laat het daarna 7-8 uur in de vriezer staan.

Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit het boek IJs? Welke ijssmaak is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

IJs
Marleen Visser
Uitgever: Becht
ISBN: 9789023016540
Prijs: €11.99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
IJs: basisrecept voor yoghurtijs
Published On
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!