Print Friendly, PDF & Email

Bieslook & polenta is het kookboek dat staat voor vegetarisch koken op z’n Berlijns. De auteurs Susann en Yannic zijn een creatief duo die vol passie tien jaar geleden het blog www.kraut-kopf.de begonnen. Gerechten creëren en fotograferen is voor Susann en Yannic het mooiste dat er is. Dat zie je ook zeker terug in de meest favoriete recepten van dit prachtige duo.

Bieslook & polenta
Het boek bevat de favoriete recepten van Susann en Yannic, gesorteerd van de lente tot en met de winter. Dit duo was altijd al bewust met (gezonde) voeding bezig, maar sinds ze een paar jaar weten dat Susann lactose-intolerantie heeft, is het extra belangrijk dat zij op eten letten. Dat zie je ook zeker terug als je door het kookboek heen bladert. Hun gedachtegang is om alles zo vers en onbewerkt in je voorraadkast te hebben. Geen kant-en-klaarproducten, maar van zelfgemaakte sauzen, bouillons en kruidenpasta’s en mixen afkomstig van eigen gekweekte kruiden op het balkon. Geen paniek! Als je het lastig vindt om zelf sauzen, bouillons etc. te maken, staan er in het boek genoeg basisrecepten. Het stel maakt nooit gebruik van geraffineerde suikers in de recepten. Bovendien staan bij ieder recept kleine symbolen die in een oogopslag duidelijk maken wat voor soort recept het is. Erg fijn als je een intolerantie hebt of een bepaald dieet volgt zoals vegetarisch of veganistisch!

Recepten
Bieslook & polenta is onderverdeeld in vijf hoofdstukken. Ieder hoofdstuk is in teken van een seizoen: lente, zomer, herfst en winter. Het basisrecept hoofdstuk is de toegift. De recepten bevatten bewust gekozen ingrediënten, bijvoorbeeld het recept orecchiette met erwten en tuinbonen. Er is voor het pastadeeg volkoren speltmeel in combinatie met durumgriesmeel gebruikt, waar normaal gesproken wit pastameel voor wordt gebruikt. Ben je toch meer een zoetekauw? Dan is deze appeltaart met noten ideaal! Gemaakt van volkoren speltmeel, kokosbloesemsuiker en een pistachekruim van allerlei voedzame noten.

Lay-out
Dat het kookboek door een fotograferend stel is gemaakt, zie je overduidelijk! De prachtige food- als natuurfoto’s spatten eruit. Iedere bladzijde bevat een mooie verhouding qua kleur en rustiek. De receptfoto’s worden afgewisseld met wildplukfoto’s in de mooiste groene omgevingen.

Al met al..
Bieslook & polenta is een aanwinst voor in jouw kookboekcollectie. Dit boek is voor de bewuste eter die inspiratie zoekt voor verrassende groenten en quilty-pleasure recepten. Zeker anno 2019 waarin steeds meer mensen bewuster willen eten en minder kant-en-klaar producten consumeren, is Bieslook & polenta een dikke aanrader!

Benieuwd geworden naar Bieslook & polenta of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Bieslook & Polenta
Susann Probst, Yannic Schon
ISBN: 9789463140515
Uitgever: Snor
Prijs: €19,99

Summary
Kookboek: Bieslook & polenta
Article Name
Kookboek: Bieslook & polenta
Description
Bieslook & polenta is het kookboek dat staat voor vegetarisch koken op z’n Berlijns. Susann en Yannic zijn het creatieve duo van het blog Kraut Kopf!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!