Print Friendly, PDF & Email

Big Mamma van uitgeverij Good Cook is een Italiaans kookboek, samengesteld door enkele Fransen, maar grotendeels door Italianen. Naast de vele verschillen tussen deze twee culturen, zijn de auteurs het er over eens dat in Frankrijk de gerechten op zijn Frans geserveerd mogen worden, maar gemaakt moeten zijn volgens het recept van Italiaanse nonna’s. Dit boek is een eerbetoon aan Stella di Viesto, en haar Italiaanse keukenbrigade. Zij is eigenaar van de Italiaanse trattoria East Mamma en Ober Mamma in Parijs. Big Mamma neemt je mee op Italiaanse kooktour met allerlei tips en tricks over Italiaanse keuken. Lees hier verder over dit kleurrijke kookboek!

Good Cook
Uitgeverij Good Cook staat voor kwaliteit van goede en originele kookboeken, prachtige fotografie en mooie vormgeving – een lust voor het oog. In samenwerking met Italiaanse mama’s is deze kleurrijke Italiaanse bijbel ontstaan. Bij het openslaan van het boek krijg je meteen een advies mee: ‘beleef plezier aan het koken en volg je gevoel met hoeveelheden’. ‘Doe er wat olie bij en trek een fles wijn open!’

Big Mamma
Big Mamma is een dik kookboek met maar liefst 480 pagina’s en elf hoofdstukken. De hoofdstukken hebben een Italiaanse naam zoals; insalata, platti veggie en dolci, waarbij de Nederlandse vertaling ook genoemd wordt. Het kookboek begint met de tien geboden van Big Mamma, Misschien niet de tien geboden zoals je ze kent, maar juist met een komisch tintje. Vervolgens wordt er uitgelegd dat er bij veel recepten QB staat, dat Quanta Basta betekent. Oftewel ‘zoveel als nodig’. Dit wil zeggen dat je moet afgaan op je gevoel en smaak.

Kleurrijke graphics
De vormgeving van het boek is kleurrijk, net alsof je een stripbroek bekijkt. De vormen van de afbeeldingen zijn eenvoudig en doorgevoerd in de rest van het boek. In combinatie met de vrolijke kleuren maakt dat het boek uitnodigt om lekker Italiaans te kokkerellen. Je wordt vrolijk en enthousiast bij het zien van het boek, om nog maar niet te beginnen over de receptuur. De recepten zijn erg duidelijk beschreven. Aan de rechterkant vind je de ingrediëntenlijst met bereidingswijze en aan de linkerzijde een prachtige foto van het gerecht, zodat je kan zien wat het resultaat wordt. De hoofdstukken worden afgewisseld met ‘hoe maak je een..’ van verschillende soorten koks. Een tekst kan bijvoorbeeld gaan over ‘hoe maken ze mozzarella?’ of ‘dit is een goede vinaigrette’. Een echt guide om op Italiaanse tour te gaan in de koken. Ik ben in ieder geval enthousiast geworden!

Al met al
Big Mamma is voor de echte Italiaanse smaakliefhebber. Eenvoudige, smaakvolle en kleurrijke recepten die je samen met je familie wilt klaarmaken. Voor ieder wat wils qua gerechten en het geeft je een inkijk hoe Italiaanse mamma’s te werk gaan als zij in de keuken staan. Daarbij staat dit boek ook nog erg leuk op je keukenblad. Al met al een verrukkelijk kookboek – een dikke aanrader!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Big Mamma
Ciro Cristiano
Uitgeverij: Good Cook

Summary
Kookboek: Big Mamma
Article Name
Kookboek: Big Mamma
Description
Big Mamma is een dikke aanrader! Het kookboek is de perfecte gids in de Italiaanse keuken, met maar liefst 480 pagina's aan Italiaanse gerechten!
Author