Print Friendly, PDF & Email

Na in 2011 plotseling gediagnosticeerd te zijn met een zeldzame ziekte en een jaar lang medicijnen geslikt te hebben die vrijwel tot geen positief effect hadden, besloot Ella Woodward het heft in eigen handen te nemen. Ze begon zich te verdiepen in diëtetiek en een gezonde levensstijl. Na het lezen van vele motiverende verhalen, besloot zij over te stappen op een plantaardige levensstijl. Ter motivatie voor zichzelf begon ze de blog deliciouslyella.com, niet wetende dat deze uit zou groeien tot een enorme online community, Deliciously Ella app, deli, lijn Delicously Ella producten en inmiddels twee kookboeken! Het tweede boek, Het plantaardige kookboek, laat ons een glimp zien van de wereld van Delicously Ella: hoe deze van een kleine blog uitgroeide tot een familiebedrijf.

Het plantaardige kookboek
Het is een hartverwarmend kookboek dat wederom de schoonheid van groenten en fruit laat zien. In het tweede kookboek van Deliciously Ella deelt Ella 100 nieuwe plantaardige, vegan en vegetarische recepten uit haar deli in Londen. Daarnaast deelt Ella ook een aantal dagboekfragmenten waarin zij onder andere schrijft hoe zij van een blog een grote community van mensen kon maken. De community bestaat uit mensen met dezelfde waarden, hetzelfde doel en dezelfde passie. In dit boek wordt een plantaardige filosofie gedeeld, onder andere door het delen van een aantal heerlijke recepten.

Recepten
Voordat de recepten aan bod komen, deelt Ella een lijstje aan ingrediënten waar de deli vaak gebruik van maakt. Elk ingrediënt licht ze toe met een korte omschrijving en waar deze te verkrijgen is. De recepten in dit boek zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: Ontbijt, Onze salades, Falafel, burgers en dips, Verwarmende soepen, stoofschotels, curry’s en meer, Zoet en Festivals, events en eetclub. Elke categorie wordt ingeleid met een dagboekfragment uit het verhaal van Deliciously Ella, te beginnen met het verhaal over het ontstaan van de deli. Categorie bij categorie krijgen wij steeds meer te weten over wat heeft geleid tot het grote succes genaamd Delicously Ella. De recepten in dit boek variëren in hoeveelheid ingrediënten en moeilijkheidsgraad, maar één ding is zeker: er zit voor ieder wat wils bij!

Lay-out
Zoals ik al zei is dit een hartverwarmend kookboek, een boek dat warmte uitstraalt. Door alle foto’s van de deli en de Delicously Ella familie is duidelijk te zien dat het hier om een familiebedrijf gaat. Er is gekozen voor een simpele, maar kleurrijke lay-out, waarbij elk recept wordt vergezeld door een een zelfde soort foto: simpel, kleurrijk en mooi.

Al met al..
Een heel fijn kookboek om door te lezen. Niet alleen vanwege de mooie gerechtjes, maar ook vanwege de toegevoegde dagboekfragmenten. Erg leuk en interessant om te lezen hoe het Deliciously Ella imperium is ontstaan!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag!

Deliciously Ella – Het plantaardige kookboek
Ella Woodward
Uitgeverij: Kosmos uitgevers

Summary
Kookboek: Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella
Article Name
Kookboek: Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella
Description
Het plantaardige kookboek is het tweede boek van Deliciously Ella. Het staat vol met dagboekfragmenten en nieuwe Deliciously Ella deli recepten!
Author